Leusden,
24
april
2020
|
15:37
Europe/Amsterdam

SEAT hervat productie geleidelijk vanaf 27 april

SEAT hervat productie geleidelijk vanaf 27 april

  • Productiestart met één shift, productiesnelheid wordt in de daarop volgende weken verhoogd
  • SEAT S.A. vervaardigt mondkapjes uit filters spuitcabines

SEAT S.A. gaat de productie in haar fabrieken vanaf 27 april hervatten. De autofabrikant kiest daarbij nadrukkelijk voor een geleidelijke opstart, met inachtneming van verregaande voorzorgsmaatregelen rondom de gezondheid van haar werknemers.

Een belangrijke reden voor het hervatten van de activiteiten is het herstellen van de werkgelegenheid bij SEAT S.A. en bij toeleveranciers, om de economische impact van Corona COVID-19 op werknemers zoveel mogelijk te beperken. In lijn daarmee heeft SEAT nauw contact met zijn grootste leveranciers, om de opstart van de productie zo goed mogelijk te coördineren.

“Nu we de moeilijkste fase van Corona COVID-19 achter ons hebben gelaten, zetten we de eerste stappen op de weg terug naar een normale situatie, zonder daarbij onachtzaam te zijn,” licht Carsten Isensee, SEAT President ad interim en Vice-president voor Finance en IT, het hervatten van de productie toe. “We hanteren zeer strenge voorzorgsmaatregelen om de gezondheid van onze werknemers te waarborgen, en een compleet veilige werkplek te garanderen. Daarbij hebben we besloten om een uitgebreid PCR testprogramma te lanceren, waarbij al onze 15.000 medewerkers de komende weken worden getest.”

Vanaf juni naar verwachting volledig operationeel

In de weken van 27 april en 4 mei start de productie met één shift voor elk van de drie productielijnen in SEAT’s fabriek in Barcelona, waar de Ibiza, Arona, Leon en de Audi A1 worden gebouwd. In die periode produceert de fabriek zo’n 325 auto’s per dag, een derde van de totale capaciteit. Vanaf 11 mei wordt er een extra shift toegevoegd en afhankelijk van de ontwikkeling van de Corona COVID-19 situatie verwacht SEAT S.A. vanaf juni weer operationeel te zijn op het niveau van voor de crisis.

Van Ibiza tot mondkapje

SEAT S.A. heeft de afgelopen weken gebruikt om een aantal initiatieven te lanceren om de gevolgen van de pandemie te beperken. Daartoe paste de fabriek onder andere de productielijn aan waarop normaliter het subframe van de SEAT Leon wordt gemaakt, om daar onderdelen voor beademingsapparatuur te kunnen produceren. In een week tijd maakte SEAT S.A. ruim 600 ventilatoren. De productie daarvan is afgelopen vrijdag afgerond. Ook werkt SEAT S.A. nauw samen met andere bedrijven voor de productie van mondkapjes. Hiervoor maakt de autofabrikant gebruik van filters die normaal gesproken in de spuitcabines te vinden zijn. Tot dusver zijn er al duizenden mondkapjes geproduceerd en verstuurd naar ziekenhuizen, beveiligingsorganisaties en andere instanties in Spanje.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.