Leusden,
05
maart
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

SEAT Ibiza valt wederom in de prijzen

SEAT Ibiza wederom in de prijzen

  • SEAT Ibiza behaalt zilver bij prestigieuze Auto van het Jaar-verkiezing
  • Tweede prijs voor SEAT Ibiza maakt prijzenkast nog wat voller
  • Zestig juryleden benoemen Ibiza als een van de twee beste auto’s van het afgelopen jaar

De SEAT Ibiza heeft opnieuw hoog gescoord bij een internationale verkiezingsstrijd. De SEAT veroverde een tweede plek bij de prestigieuze titel Auto van het Jaar 2018. Zestig Europese juryleden uit 23 Europese landen zetten de SEAT op een eervolle tweede plaats.

Bij de prestigieuze Auto van het Jaar-verkiezing – een Nederlands initiatief dat in 1964 startte – komen auto’s in aanmerking die het voorafgaande jaar op de markt zijn verschenen. De resultaten zijn begin maart bekend gemaakt op de Autosalon van Genève.

De SEAT Ibiza is een indrukwekkende nieuwkomer in het B-segment. Het model wordt vooral geroemd vanwege zijn ruimte, comfort, verfijning en stijl van het model. De Ibiza heeft sinds zijn introductie in juni 2017 de prijzenkast van SEAT goed gevuld. Zo behaalde het model de Best Supermini-prijs tijdens de UK Car of the Year 2018 Awards, de Carro do Ano in Portugal en verkreeg hij ook de Auto van het Jaar trofee 2018 in Finland. Het zilver behorend bij de European Car of the Year 2018 award beschouwt SEAT als een buitengewoon eervolle aanvulling.