Leusden,
15
februari
2016
|
14:30
Europe/Amsterdam

SEAT Leon Cup Racer verder verbeterd voor nieuwe seizoen

In het autosportseizoen 2016 gaat het succesverhaal van de SEAT Leon Eurocup door. Er staan in totaal zeven evenementen met elk twee races op het programma. Het seizoen start op 23/24 april in Estoril in Portugal, gevolgd door de weekeinden van 14/15 mei in het Britse Silverstone, 4/5 juni op Paul Ricard in Zuid-Frankrijk, 16/17 juli op het circuit van Mugello in Italië, 10/11 september op de Red Bull Ring in Oostenrijk, 17/18 september op de Nürburgring in Duitsland en de finale op 29/30 oktober op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje.

Er wordt gereden met de SEAT Leon Cup Racer, waarvan er inmiddels meer dan 100 zijn uitgeleverd aan teams uit 22 landen. Voor het nieuwe seizoen is de 330 pk/243 kW krachtige toerwagen nog verder doorontwikkeld met onder meer een gewijzigd aerodynamicapakket, dat zorgt voor meer neerwaartse druk en een gunstigere luchtweerstand, waardoor de snelheid op rechte stukken en in bochten wordt verhoogd. Ook de koeling en het uitlaatsysteem werden aangepast, terwijl de nieuwe schokdempers meer verstelmogelijkheden bieden.

Met het oog op lange-afstandsraces wordt nu ook een brandstoftank met een inhoud van 100 liter en een sneltanksysteem aangeboden. Voor de versie van de Leon Cup Racer die voor de TCR International Series wordt ingezet, zijn de transmissie en het remsysteem verder verbeterd. Verder is een tweede specifieke versie van de Cup Racer voor de TCR en lange-afstandsraces leverbaar die als voornaamste nieuwe kenmerk een sequentiële zesversnellingsbak met stuurschakeling heeft.