14
mei
2015
|
12:00
Europe/Amsterdam

SEAT Leon ST CUPRA 280: snelste stationwagon op de Nürburgring

De voorwielaangedreven, handgeschakelde Leon ST CUPRA 280 heeft zijn potentieel recent onderstreept met een recordtijd van 7:58 minuten op de Nordschleife, met de Spaanse coureur en SEAT-merkambassadeur Jordi Gené aan het stuur. “Het gaf een onbeschrijflijk gevoel om het beste uit deze auto te kunnen halen en om deze tijd te kunnen klokken,” aldus Gené. De ‘hot estate’ profiteerde bij de recordpoging maximaal van het Limited Front Slip Differential, een technologie die zelfs onder lastige omstandigheden maximale tractie garandeert. “De Leon ST CUPRA bewijst dat een stationwagon niet per se een compromis hoeft te zijn. Hij verenigt de kwaliteiten van een sportwagen met de praktische eigenschappen van een gezinsauto”, verklaart Dr. Matthias Rabe, SEAT Vice President voor Research & Development.



BREMBO-power

Op deze 2015-editie van het Oostenrijkse GTI-evenement maakt de snelle stationwagon zijn opwachting met het ‘Black Performance Pack’. De Leon ST CUPRA, uitgevoerd in Dynamic Grey, onderstreept zijn sportieve prestaties met een dito voorkomen, met 19 inch lichtmetalen wielen, een high-performance remsysteem van BREMBO met vier zuigers en in koetswerkkleur gespoten brede dorpels. 



Geheel volgens traditie presenteert SEAT op het Wörthersee Treffen ook de meest extreme versie van de Leon. De Oostenrijkse toerwagencoureur Mario Dablander, die uitkomt in de SEAT Leon Eurocup 2015, brengt zijn SEAT Leon Cup Racer mee naar het evenement.



Complete SEAT Leon CUPRA-serie op Wörthersee

Naast de Leon ST CUPRA 280 presenteert SEAT op het Wörthersee-event tevens de 3-deurs SC- en 5-deursversie van de Leon CUPRA 280.