Leusden,
16
januari
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

SEAT op CES uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar

SEAT op CES uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar

  • Erkenning voor duurzame en toekomstgerichte projecten van SEAT
  • SEAT’s duurzame concepten zetten standaard in industrie en trends voor stedelijke mobiliteit van morgen

SEAT is tijdens de CES 2020 in Las Vegas uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. Tijdens de techshow ontving SEAT de Connected Car Award, als erkenning voor de duurzame en innovatieve concepten van de Spaanse autofabrikant.

SEAT maakt zich sterk voor een holistische aanpak als het gaat om individuele, stedelijke mobiliteit. Zo kunnen medewerkers van de SEAT-fabriek in Barcelona via deelfietsprovider Mobike fietsen gebruiken voor woon-werk verkeer op korte afstand en is er voor langere afstanden een bus-on-demand service via de By-Bus app. In de eerste weken na de start van deze dienst heeft SEAT samen met By-Bus al meer dan 3.000 medewerkers vervoerd.

Onderdelenlevering via drones: snel en schoon

De fabriek in Barcelona is de eerste Spaanse productiefaciliteit die onderdelenlevering via drones heeft getest. Tijdens deze pilot legden drones een afstand af van twee kilometer (van de toeleverancier naar de fabriek) in slechts 15 minuten. Normaliter rijden trucks deze afstand in ongeveer 90 minuten. De snellere, on-demand distributie van onderdelen verhoogt de efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid aanzienlijk omdat drones geen CO2 uitstoten en de accu’s worden geladen met groene stroom.

SEAT en IBM hervormen stedelijke mobiliteit

SEAT is in Barcelona een partnership aangegaan met IBM om het ontwikkelen van innovatieve mobiliteitsoplossingen te versnellen. Gebaseerd op de kunstmatige intelligentie van IBM’s Watson supercomputer ontwikkelt SEAT de Mobility Advisor, een app die verkeersinformatie verstrekt en advies geeft of het beter is om de auto, scooter, fiets of het OV te nemen. Dankzij de intelligente informatie van Watson kan de app de voorkeuren van de gebruikers leren en het advies erop afstemmen. Het systeem is gekoppeld aan de IBM Cloud en past zich automatisch aan op onder meer de weersomstandigheden en het verkeer. Hij houdt daarnaast rekening met de agenda van de gebruiker en kan zelfs adviseren waar je het beste kunt parkeren of een elektrische scooter kunt oppikken.

Beste innovaties voor connected auto’s

De Connected Car Award wordt jaarlijks door AUTOBILD en COMPUTERBILD uitgereikt aan het automerk met de beste innovaties op het gebied van connected auto’s. De winnaars worden bepaald door zowel de redacteuren als de lezers van de twee bladen. Tijdens de CES in Las Vegas werd de onderscheiding door Stephan Fritz van de AUTO BILD Group overhandigd aan Sebastian Grams, SEAT CIO, en Paqui Lizana, hoofd Digitale Producten en Diensten van SEAT.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.