Leusden,
09
juli
2018
|
18:19
Europe/Amsterdam

SEAT sluit aan bij joint venture Volkswagen Groep China en JAC

SEAT in joint venture Volkswagen Groep China en JAC

  • SEAT wordt aandeelhouder én leidend merk in bestaande joint venture
  • Oprichting R&D-centrum met focus op elektrisch en autonoom rijden en connectiviteit
  • Chinees debuut per 2020-2021

SEAT zet koers naar China. Het merk sluit niet alleen aan bij de bestaande joint-venture tussen Volkswagen Groep China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. Ltd (JAC), maar wordt daarin ook de leidende speler. De betrokken partijen hebben hiertoe een intentieverklaring getekend. Dat betekent ook dat de Spaanse autofabrikant actief wordt op de Chinese markt en zich gaat focussen op elektrische aandrijving, autonoom rijden en connectiviteit.

De intentieverklaring werd getekend tijdens een ceremonie in Berlijn. Naast de President van SEAT, Luca de Meo, Volkswagen Groep China President Jochem Heizmann en JAC President An Jin, waren daarbij ook de Duitse Bondskanselier Angela Merkel en Li Keqiang (Minister President van China) aanwezig.

Keerpunt voor SEAT

De ondertekening van de intentieverklaring betekent een keerpunt voor SEAT. Al sinds de oprichting van de joint venture in 2017 heeft het Spaanse merk een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van design en research & development. Binnen de nieuwe overeenkomst wordt SEAT aandeelhouder van JAC Volkswagen. Naar verwachting betreedt de fabrikant de Chinese markt per 2020-2021.

Praktische invulling

Uit de intentieverklaring vloeien meer praktische punten voort. Zo gaat SEAT samen met Volkswagen Groep China en JAC een R&D-centrum opzetten. Daarbij ligt de focus op de ontwikkeling van elektrisch aangedreven auto’s, autonoom rijden en connectiviteit. Ook de engineering van de daarvoor benodigde technologieën, componenten en onderdelen maakt daarvan deel uit. Naar verwachting wordt het R&D-centrum in 2021 in gebruik genomen. Ook zal de joint venture een concurrerend platform voor elektrisch aangedreven modellen introduceren.

SEAT wordt een wereldspeler

SEAT President Luca de Meo: “Dit is een mijlpaal voor SEAT. Vandaag stappen we een nieuw tijdperk binnen en dat stelt ons in staat om van SEAT een wereldspeler te maken én om de ontwikkeling van elektrisch aangedreven voertuigen een boost te geven. China biedt vele mogelijkheden voor SEAT. Wij gaan ons richten op het ontwikkelen van mobiliteitsoplossingen die perfect aansluiten bij de wensen van onze klanten. Bovendien krijgen we de kans om te leren van trends die zich in China openbaren.”

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.