Leusden,
13
februari
2017
|
15:32
Europe/Amsterdam

SEAT sponsor WK Superbike

  • Leon CUPRA 300 official safety car
  • Kampioenschap start 24 februari aanstaande
  • SEAT volop in beeld

Leusden, 13 februari 2017 – SEAT en Dorna (de organisatie achter MotoGP en World Superbikes) hebben een sponsorovereenkomst gesloten voor het Superbike World Championship. Als onderdeel van die samenwerking wordt tijdens het WK Superbikes 2017 – dat op 24 februari van start gaat op Phillip Island in Australië – onder meer de 221 kW/300 pk sterke Leon CUPRA 300 ingezet als official safety car.

De SEAT Leon CUPRA 300 zal op het circuit te zien zijn tijdens de opwarmrondes van iedere Superbike-race. SEAT bereikt zo mondiaal een grote groep liefhebbers die de sportieve prestaties van de Leon CUPRA 300 absoluut zullen waarderen. Daarnaast is SEAT nadrukkelijk zichtbaar via boarding langs alle circuits waar het Superbike World Championship wordt verreden.

Aan alle racefans laten zien
“We zijn verheugd de Leon CUPRA 300 in te kunnen zetten als official safety car van het Superbike-kampioenschap”, aldus Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development & Operations bij SEAT Sport. “We hopen dat de Superbike-kijkers er van zullen genieten om de Leon CUPRA 300 in actie te zien, zowel op de baan als daarbuiten.”

“Wij willen SEAT van harte welkom heten in het WK Superbike”, voegt Marc Saurina, Sales & Marketing Director bij WorldSBK, daaraan toe. “De positionering van de Leon CUPRA 300 loopt naadloos over in die van ons kampioenschap. Beide zijn gericht op liefhebbers van snelheid en sensatie.”

Krachtigste SEAT ooit
De Leon CUPRA 300 is de krachtigste en snelste productieauto die SEAT ooit heeft gebouwd. Hij brengt 221 kW/300 pk op het asfalt en accelereert daarmee in 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De Leon CUPRA 300 staat vanaf maart bij de SEAT-dealers. Iets eerder, op 24 februari, maakt hij zijn safety car-debuut tijdens de eerste race van het WK Superbike 2017 op het Australische Phillip Island. Het kampioenschap telt dit seizoen 13 races in elf landen op drie continenten.