Leusden,
26
april
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

SEAT start autodeeldienst in Barcelona met elektrische eMii

SEAT start autodeeldienst met elektrische eMii

  • SEAT lanceert carsharing service voor ruim duizend medewerkers in Barcelona
  • Elektrische eMii’s via een app te reserveren en met digitale sleutel te openen
  • Tegen 2025 zullen er wereldwijd meer dan 36 miljoen autodeelgebruikers zijn

SEAT heeft in Barcelona een vloot van eMii’s in gebruik genomen. De volledig elektrische SEAT eMii worden gebruikt als deelauto’s voor de ruim duizend medewerkers van het SEAT Metropolis: Lab Barcelona en de Pier 01 Barcelona Tech City.

De highlights van SEAT’s eMii autodeelservice:

- Duurzame mobiliteit: “De autodeelservice is praktisch en echt ideaal voor gebruik in de stad”, aldus Sergi Vila, manager Operations and Finance bij het SEAT Metropolis: Lab Barcelona. “Ik neem vaak een eMii als ik een vergadering in Barcelona heb. En als ik hem weer inlever, kan een collega hem reserveren en gebruiken.”

- Met een klik geregeld: De auto’s zijn via een mobiele app te reserveren. “Je kiest simpelweg een dag, een tijd en een auto… en dat is dat”, zegt Vila, “Als je de reservering hebt gedaan, krijg je van het systeem een digitale sleutel toegestuurd, waarmee je de auto kunt ontgrendelen. Het is allemaal heel eenvoudig en intuïtief.”

- Tot wel 160 kilometer: Nadat Vila zijn eMii heeft teruggebracht naar de parkeerplaats, sluit hij hem aan op het lichtnet. De batterijen zitten waar normaal gesproken de benzinetank is geplaatst. Ze zijn met een snellader in zo’n vijfendertig minuten op te laden. De SEAT eMii heeft een actieradius van 160 kilometer.

- Van hebben naar delen: In 2025 zullen autodeelservices wereldwijd ongeveer 36 miljoen gebruikers hebben, zo is de schatting. “Mensen hoeven niet meer per se dingen te bezitten”, denkt Vila, “Ze willen ze gewoon kunnen gebruiken. Daarom is het belangrijk om deelauto’s te promoten, zoals in en rond Barcelona gebeurt.”

De toekomst van mobiliteit brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Met het innovatieve eMii-project zet SEAT echter weer een belangrijke stap in de richting van oplossingen. Daarbij wordt de informatie die de eMii’s genereren door SEAT gebruikt om nieuwe digitale technologieën te ontwikkelen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.