Leusden,
01
september
2020
|
11:34
Europe/Amsterdam

SEAT Tarraco FR: groots in sportiviteit

SEAT Tarraco FR: groots in sportiviteit

  • Grootste SUV van SEAT geeft sportiviteit de ruimte
  • Dynamisch in- en exterieurdesign, krachtige motoren; vierwielaandrijving voor topmodel
  • Standaarduitrusting: sportief, compleet en hightech opties
Samenvatting

De Tarraco, de grootste SUV van SEAT, is er nu ook als extra sportieve FR-uitvoering. De sportiviteit van deze nieuwe Tarraco FR komt op alle fronten tot uiting: in de dynamische accenten van het exterieur, in het interieur én in de krachtige motoren inclusief vierwielaandrijving voor het topmodel. De SEAT Tarraco FR – die desgewenst ook als zevenpersoons uitvoering beschikbaar is – is er vanaf € 41.150*.

De Tarraco FR laat direct zien uit welk hout hij is gesneden. Het front valt op door de speciale FR-grille en de volledig in carrosseriekleur uitgevoerde, dynamisch gelijnde bumpers. Blikvangers en profil zijn de 19 inch lichtmetalen velgen (20 inch optioneel), dorpels in carrosseriekleur en de zwarte afwerking van de wielkasten. Buitenspiegels in Cosmo-grijs evenals zwarte dakrails en raamstijlen ronden de FR-look daar stijlvol af. Ook de achterzijde laat zich met de grote achterspoiler en diffuser met geïntegreerde uitlaten van zijn meest sportieve kant zien. De nieuwe exterieurkleur Merlot Red is ook beschikbaar voor de Tarraco FR.

Sportiviteit met hoofdletters

Het interieur van de SEAT Tarraco FR is eveneens uitgesproken sportief. Dat begint al bij de standaard sportieve kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. De bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar en heeft een geheugenfunctie. Alle zitplaatsen zijn bekleed met een speciale, hoogwaardige stof in sportief-luxe motieven en zijn afgewerkt met rode stiksels. Ook heeft de FR het nieuwe multifunctionele stuur, uitgevoerd met leer en FR-logo. De aluminium pedalen en zwarte hemelbekleding maken het sportieve interieur helemaal af. Het hightech karakter komt tot uiting in de standaard Virtual Cockpit, een infotainmentsysteem met 8,25 inch display, Full Link smartphone-integratie en alle online mogelijkheden van SEAT CONNECT. Geavanceerde assistentiesystemen als vermoeidheidsherkenning, Lane Assist, Front Assist inclusief City-noodremfunctie en Multi Collision Brake dragen bij aan veiligheid van topklasse.

Optioneel is de Tarraco FR leverbaar met een derde zitrij (twee extra zitplaatsen). Een andere interessante optie is het Upgrade Business-pakket met navigatiesysteem met 9,2 inch scherm, een draadloze lader en antenneversterker voor smartphones, een alarmsysteem, 360°-camera, Adaptive cruise control, verkeersbordenherkenning, grootlichtassistent, dodehoeksensor (Side Assist) met uitparkeerassistent en Pre-crash & Roll-over Assist.

De kracht van TSI

De SEAT Tarraco FR is leverbaar met krachtige TSI-motoren. De 1.5 TSI is goed voor een vermogen van 110 kW/150 pk en is er naar keuze met een handgeschakelde zesversnellingsbak of de 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling. Het topmodel in de range is de Tarraco 2.0 TSI 4Drive FR, die in het voorjaar van 2021 leverbaar wordt en de kracht van de 2.0 TSI (140 kW/190 pk) combineert met de grip en stabiliteit van vierwielaandrijving. De razendsnel schakelende zeventraps DSG-transmissie is standaard op dit model. 

De prijzen 

Elke Tarraco wordt standaard geleverd met vier jaar garantie. Dit zijn de prijzen voor de sportieve nieuwelingen: 

  • Tarraco 1.5 TSI FR met handgeschakelde zesbak: € 41.150*
  • Tarraco 1.5 TSI FR 7-DSG: € 44.650*

De vanafprijs van de Tarraco 2.0 TSI 4drive FR 7-DSG wordt begin 2021 bekendgemaakt.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie seat.nl.