Leusden,
30
juli
2015
|
15:22
Europe/Amsterdam

SEAT Technical Centre viert veertig jarig bestaan

40 jaar geleden werd door SEAT een eigen Technical Centre (CTS) in gebruik genomen met als doelstelling de eigen identiteit en vormgeving, vooruitgang en geavanceerde technologieën te waarborgen. Het bedrijf heeft de laatste vijf jaar 1.4 miljard euro geïnvesteerd in het TechCentre.

40 jaar Research & Development

Het CTS is 200.000 m2 groot en zal tegen het einde van 2016 zo’n 1.000 ingenieurs en technici in dienst hebben. De onderneming is voortdurend gegroeid met als belangrijkste onderdeel de Martorell-fabriek, één van de modernste autofabrieken in Europa. Naast het ontwerpen van serieproductiemodellen en conceptauto’s heeft het CTS ook zeer moderne technologieën, milieuvriendelijke Ecomotive-motoren en geavanceerde in-car connectiviteitsystemen ontwikkeld.

Dankzij het Technical Centre is SEAT de enige autofabrikant in Spanje die haar eigen auto’s ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert en op de markt brengt. Ook is SEAT betrokken bij andere projecten van de Volkswagen Group.

Momenteel is het CTS een echt ‘kenniscentrum’, waar de toekomst van een auto wordt bepaald en technische uitdagingen worden aangegaan. In het CTS ontstaan geavanceerde auto’s en worden technologieën ontwikkeld voor nog betere auto’s die uiterst milieuvriendelijk zijn en beschikken over optimale connectiviteitsystemen, zoals de integratie van app’s in het infotainment systeem van de auto, de Car-2-Car connectie en de bediening van belangrijke voertuigfuncties via de smart phone. 

Wetenswaardigheden

  • Het CTS heeft vorig jaar 55.000 simulaties uitgevoerd en ruim 1.200.000 testkilometers gereden in de laatste testfase
  • In 2014 heeft het CTS gewerkt aan 360 projecten en werden er 58 prototypes ontwikkeld
  • Het CTS is 200.000 m2 groot
  • Momenteel zijn er 900 engineers werkzaam
  • TechNadere informatie: http://seat-mediacenter.com