Leusden,
26
november
2018
|
15:24
Europe/Amsterdam

SEAT versterkt zijn positie in Algerije met assemblage van Ateca

SEAT versterkt zijn positie in Algerije met assemblage van Ateca

  • Multi-brand fabriek in Relizane assembleert de Ateca voor de Algerijnse markt
  • Compacte SUV Ateca gebouwd naast Ibiza, Arona, Leon en Leon CUPRA
  • Relizane heeft sinds 2017 al 60.000 voertuigen voor de Volkswagen Group geproduceerd

SEAT gaat zijn aanwezigheid in Algerije verder versterken. De autofabrikant is gestart met de assemblage van de Ateca in de fabriek in het Algerijnse Relizane, 280 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Algiers. In de fabriek worden al meerdere modellen van de Volkswagen Group geassembleerd. De SEAT Ateca ‘made in Algerije’ staat vanaf deze week bij de Algerijnse SEAT-dealers.

Met de compacte SUV worden nu de SEAT Ibiza, Arona, Leon en Ateca geassembleerd voor de thuismarkt van dit Noord-Afrikaanse land. Bovendien is in Relizane onlangs ook de assemblage van de Leon CUPRA gestart, wat nu de krachtigste auto is die in Algerije wordt gebouwd. Met de modellen verviervoudigde SEAT de verkopen tussen januari tot oktober tot een totaal van 16.800 auto's.

Sinds de fabriek in 2017 zijn deuren opende, zijn in Relizane al 60.000 auto's van de band gelopen waaronder 28.000 SEATs. Relizane bouwt momenteel naast de SEAT Ibiza, Arona, Leon en Ateca ook de ŠKODA Octavia en Rapid, de Volkswagen Polo, Golf, Tiguan en Passat, evenals de Volkswagen Caddy. Volgens Dr. Christian Vollmer, vice-president voor productie en logistiek van SEAT, speelt de fabriek in Algerije een belangrijke rol bij de expansie van de Volkswagen Group in Noord-Afrika. Daarnaast is het volgens Vollmer een duidelijk voorbeeld van de globaliseringsstrategie die SEAT is gestart. “Om internationaal te groeien, moet SEAT kunnen vertrouwen op een wereldwijd productienetwerk."

Noord-Afrika, een strategische regio voor de expansie van SEAT

SEAT is afgelopen juni door Volkswagen aangewezen om de groei van de Group in Noord-Afrika te leiden. Het Spaanse bedrijf gaat het beleid van de Volkswagen Group in Noord-Afrika uitstippelen en krijgt onder meer tot taak te onderzoeken op welke manieren synergie valt te behalen met fabrikanten en potentiële partners in de regio. De beslissing van de Volkswagen Group past in het streven om de organisatie te decentraliseren waardoor meer snelheid en efficiëntie valt te bereiken. SEAT-managers zullen nu onder leiding van Christian Vollmer en de vice-president voor inkoop Klaus Ziegler de verschillende landen in de regio bezoeken om nieuwe zakelijke kansen te verkennen.

Noord-Afrika is een belangrijk geografisch gebied in SEAT's globaliseringsstrategie. Het bedrijf wil zijn aanwezigheid buiten Europa vergroten en Algerije speelt een essentiële rol in deze strategie. Algerije is een van de markten met de hoogste verkoopvolumes voor SEAT.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.