Leusden,
30
mei
2018
|
16:23
Europe/Amsterdam

SEAT volgt het ritme van Primavera Sound Barcelona

SEAT volgt het ritme van Primavera Sound Barcelona

  • SEAT speelt prominente rol bij internationaal vermaard cultuurfestival in Barcelona
  • Nu ook verbintenis tussen SEAT en NOS Primavera Sound in Porto
  • Mobiliteit troef met SEAT shuttledienst op festivalterrein
  • SEAT presenteert twee nieuwe versies van Ibiza en Arona met BeatsAudio Sound tijdens Primavera Sound

SEAT werkt voor het tweede achtereenvolgende jaar samen met Primavera Sound, het Spaanse cultuurfestival waarvan de 18e editie van 30 mei tot en met 3 juni op bijna elke straathoek van Barcelona is te beleven. De autofabrikant is een strategische partner van het festival, dat inmiddels wereldwijd roem heeft vergaard. SEAT heeft zich sinds dit jaar ook verbonden aan de NOS Primavera Sound, het festival dat van 7 tot 9 juni in het Portugese Porto wordt gehouden en dat vorig jaar meer dan 90.000 toeschouwers trok.

SEAT speelt met zijn hoofdvestiging in Barcelona een thuiswedstrijd op het festival. Bij de editie 2018 krijgt SEAT een hoofdpodium in het Parc del Fòrum waar het merk verschillende activiteiten heeft gepland om het festival extra kleur te geven. Zes internationale kunstenaars maken bijvoorbeeld een muurschildering op een 55 meter hoge muur bij de ingang van de zaal. Zij laten zich inspireren door de stad Barcelona. SEAT sponsort ook het hoofdpodium voor de concerten en een tribune voor de toeschouwers met street art-displays. Omdat SEAT en mobiliteit nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, verzorgt het merk voor het publiek tevens een shuttleservice op het festivalterrein.

Robot DJ

Een andere noviteit is het SEAT Village, dat bol staat van artistieke en muzikale expressie; indierock, noise rock, alternatieve elektronische muziek en andere alternatieve rockmuziek voeren hier de boventoon. Via een professionele on-demand DJ - in werkelijkheid een robot - kunnen fans nummers en muziekgenres aanvragen die stammen uit de beginjaren van dit evenement, dat al in 2001 van start ging. In deze zaal zullen in totaal zes dj's uit Spanje, Mexico, Duitsland, Italië en de UK live mixen om meer ‘muzikale smaak’ aan het festival toe te voegen en zo het publiek te vermaken.

Twee nieuwe versies

SEAT gebruikt het festival om twee nieuwe versies van zijn meest jeugdige stadsmodellen te presenteren: de Ibiza en de Arona met BeatsAudio Sound. Beide modellen zijn uitgerust met een aantal exclusieve details en bijzondere functies en hebben – geheel in de geest van het muziekfestival - een premium sound system. De lancering van de twee exclusieve modellen staat gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar.

Primavera Sound is een internationaal geprezen muziekfestival dat dit jaar voor de 18e keer wordt gehouden. Het event trok vorig jaar meer dan 200.000 bezoekers uit 125 landen. Dit jaar vindt het event plaats van 30 mei t/m 3 juni. Primavera Sound 2018 bevat een line-up met artiesten als Arctic Monkeys, Björk, The National, Lorde, Migos en A$AP Rocky. Met de samenwerking met Primavera Sound promoot SEAT zijn toewijding aan muziek en versterkt het zijn banden met de stad Barcelona.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.