Leusden,
25
oktober
2018
|
09:46
Europe/Amsterdam

SEAT: Waze en Google Maps nu ook via Apple CarPlay

SEAT: Waze en Google Maps nu ook via Apple CarPlay

  • Efficiënt navigeren met realtime verkeersinformatie
  • Waze ook te starten vanuit Spotify, Google Maps met gedetailleerde satellietweergave
  • SEAT breidt aanbod slimme, eenvoudig te gebruiken diensten continu verder uit

Connected modellen van SEAT kunnen voortaan ook navigeren met Waze of Google Maps. De populaire navigatie-apps zijn via Apple CarPlay geïntegreerd in SEAT’s infotainmentsystemen. In beide gevallen staat realtime verkeersinfo daarbij aan de basis van een optimale routeplanning. De nieuwe toevoegingen sluiten perfect aan bij SEAT’s visie om elke rijder een eenvoudige en persoonlijke, connected rijervaring te bieden.

Zowel Waze- als Google Maps-navigatie is er voor alle SEAT-modellen met Full Link-technologie. Waze is een community-based vorm van navigatie. Alle gebruikers delen realtime verkeersinformatie en dragen zo bij aan het vinden en volgen van de meest efficiënte (filevrije) route. Waze is ook te starten via de app van Spotify. Dat betekent: favoriete muziek aan en rijden maar. Ook navigatie via Google Maps is nu mogelijk. Gebruikers profiteren van realtime verkeersinformatie en deze toepassing zorgt desgewenst voor een zeer gedetailleerde satelliet-kaartweergave op het centrale infotainmentscherm van de auto. Ook heel handig: Google Maps laat ook openingstijden van bijvoorbeeld openbare instellingen, musea en restaurants zien.

Connectiviteit volgens SEAT: eenvoudig en persoonlijk

De SEAT Full Link-technologie maakt het mogelijk om smartphones via de auto te koppelen aan Apple Car Play of Android Auto. Waze en Google Maps en vele andere slimme functies zijn zo veilig te bedienen via het centrale display van de auto. Uiteraard zijn ook de Siri-stembediening (Apple) en Google Voice (Android) beschikbaar.

Op weg in de toekomst

Connected SEAT-modellen zijn nu al slim en efficiënt onderweg. En dat wordt in de toekomst alleen maar beter. Via diverse studiemodellen en smart mobility initiatieven blikte SEAT recent al vooruit op een aantal nieuwe ontwikkelingen waaraan het merk werkt. In de Ateca Smart City Car presenteerde SEAT bijvoorbeeld ‘Parkfinder’. Hiermee navigeert een SEAT zonder omwegen naar een vrije parkeerplaats. Die plaats wordt direct gereserveerd en de betaling vindt automatisch plaats. Ook werkt SEAT aan de integratie van Amazon Alexa in het digitale ecosysteem. Via Alexa kunnen inzittenden letterlijk vragen om hun favoriete muziek, het laatste nieuws en meer. Bovendien zijn via Alexa vele smart home- functies te bedienen. Ook Digital Access is onderweg. Deze connectiviteitsfeature maakt een fysieke autosleutel overbodig: de bestuurder ontgrendelt en start de auto eenvoudig met de smartphone. Deze digitale sleutel maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld koeriers (eenmalig) toegang te geven tot de auto om een pakketje af te leveren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.