Leusden,
06
maart
2021
|
13:24
Europe/Amsterdam

Spaanse overheid en SEAT: duurzame toekomst door elektrificatie

Spanje en SEAT: samen duurzaam door elektrificatie

  • SEAT neemt verantwoordelijkheid door grote investeringen in e-mobility
  • Op korte termijn productie van elektrische compacte auto en accupakketten bij SEAT in Barcelona
Samenvatting

Tijdens een bezoek van de Spaanse Koning Felipe en Eerste Minister Pedro Sánchez aan het hoofdkantoor van SEAT in Barcelona is duidelijk geworden dat de Spaanse overheid en SEAT een gezamenlijke visie hebben op een duurzame transformatie van de auto-industrie. Elektrificatie speelt daarbij een sleutelrol.

In lijn met de Europese ‘Green Deal’ heeft Spanje grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Als grote autoproducent en werkgever neemt SEAT daarbij zijn verantwoordelijkheid. Vorig jaar heeft de autofabrikant bijvoorbeeld aangekondigd dat het tot 2025 in totaal 5 miljard euro investeert in e-mobility. Een speerpunt daarbij is het opzetten van een e-mobility ecosysteem. Hierbij streeft SEAT naar samenwerking met toeleveranciers en met bedrijven uit onder meer de financiële, de energie- en telecommunicatiesector. Hieruit vloeit ook een groot potentieel voor nieuwe arbeidsplaatsen voort.

SEAT produceert elektrische auto’s

70 jaar geleden zette SEAT Spanje op wielen en nu wil het merk een voortrekkersrol op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s gaan vervullen. SEAT produceert steeds meer modellen met plug-in hybrideaandrijving en beoogt tevens de productie van 100% elektrisch aangedreven, compacte auto’s in Barcelona. SEAT gaat in Barcelona ook accupakketten en componenten voor elektrisch aangedreven modellen produceren.

Lees hier alles in het uitgebreide Engelstalige nieuwsbericht.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.