Leusden,
01
juli
2022
|
10:25
Europe/Amsterdam

Thomas Schäfer nieuwe Voorzitter Raad van Toezicht SEAT S.A.

Schäfer nieuwe Voorzitter Raad van Toezicht SEAT

Thomas Schäfer, CEO van het merk Volkswagen, is met ingang van 8 juli aanstaande aangesteld als Voorzitter van de Raad van Toezicht van SEAT S.A.. Deze benoeming is onderdeel van een aantal recente wijzigingen die per 1 juli binnen de Volkswagen Groep zijn doorgevoerd. Zo heeft Schäfer tegelijkertijd ook een nieuwe functie als nieuw bestuurslid van de Volkswagen Groep, waar hij verantwoordelijk wordt voor de ‘Volume Brand Group’ inclusief Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT/CUPRA en ŠKODA. Het gemeenschappelijke doel: de samenwerking binnen de ‘Brand Group’ versterken en versnellen, het volledige synergiepotentieel benutten en kosten en complexiteit duurzaam verminderen.

Schäfer volgt als Voorzitter van de Raad van Toezicht Thomas Schmall op. Samen met de President van SEAT S.A., Wayne Griffiths, gaat Schäfer de groei van CUPRA en de transformatie van de onderneming verder vormgeven, met als doel Spanje te laten uitgroeien tot een EV-hub binnen Europa. De afgelopen maanden heeft SEAT S.A. daarvoor al de basis gelegd met mijlpalen als het baanbrekende Future: Fast Forward-project, de voorbereidingen voor een investeringsprogramma van 10 miljard euro samen met partners en de locatiebepaling van een geplande Gigafactory voor de Volkswagen Groep in Valencia.

Spannende en uitdagende toekomst

“De komende jaren worden voor SEAT/CUPRA zowel spannend als uitdagend,” verklaart Thomas Schäfer. “De onderneming speelt een belangrijke rol in strategische projecten voor de gehele Volkswagen Groep. De focus voor SEAT S.A. ligt op groei, op de elektrificatie van Spanje en op het design, de ontwikkeling en de productie van de compacte elektrische modellen voor onze volumemerken. Ik kijk ernaar uit om SEAT/CUPRA te ondersteunen op weg naar een nieuwe toekomst als een sterke, toegewijde partner binnen de ‘Volume Brand Group’.”

Thomas Schäfer kan bogen op veel ervaring in de internationale auto-industrie. Hij begon zijn loopbaan in 1994 bij Daimler AG in Stuttgart, waar hij verschillende senior managementfuncties bekleedde. Schäfer trad in 2012 in dienst bij de Volkswagen Groep, aanvankelijk als hoofd van de International Production afdeling, waar hij onder meer de leiding had bij onderhandelingen over nieuwe productielocaties. In 2015 werd Schäfer Voorzitter en Algemeen Directeur van Volkswagen Groep Zuid-Afrika, waar hij verantwoordelijk was voor de activiteiten van Volkswagen in het land zelf en de ontwikkeling van de Groep-merken in de landen ten zuiden van de Sahara. Schäfer werd in augustus 2020 benoemd tot Voorzitter van de Raad van Toezicht van ŠKODA AUTO a.s..

Schäfer wordt in de Raad van Toezicht van SEAT S.A. vergezeld door Dr. Ingrun-Ulla Bartölke, Dr. Oliver Blume, Daniela Cavallo, Luis Comas Martínez de Tejada, Dr. Stefan Piëch, Dr. Josep Piqué en Mark Porsche.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.