Leusden,
03
september
2019
|
10:46
Europe/Amsterdam

Wayne Griffiths ontvangt Eurostars-award

Wayne Griffiths ontvangt Eurostars-award

  • Automotive News Europe erkent Griffiths’ rol in recordwinst SEAT en lancering CUPRA
  • Eurostars-award wordt uitgereikt tijdens IAA in Frankfurt

Wayne Griffiths, vice-president Sales en Marketing van SEAT en CEO van CUPRA, heeft de Eurostars-award gewonnen in de categorie ‘Sales & Marketing’. De award wordt jaarlijks uitgereikt door het gerenommeerde vakblad Automotive News Europe. Griffiths valt in de prijzen vanwege zijn bijdrage aan het beste resultaat uit de geschiedenis van SEAT, én voor de introductie van het merk CUPRA. De award wordt op maandag 9 september aan de vooravond van de IAA 2019 in Frankfurt aan hem uitgereikt.

Wayne Griffiths benadrukt dat “de award een erkenning is voor het keiharde werken van iedereen bij SEAT. Dit heeft ertoe geleid dat SEAT in Europa het snelst groeiende automerk is. Daarnaast overtreft CUPRA als afzonderlijk merk alle verwachtingen. In het eerste jaar van zijn bestaan is CUPRA 40 procent gegroeid. De automotive-sector ondergaat momenteel een transitie, maar bij SEAT zien we een mooie toekomst tegemoet.”

SEAT breekt record na record

Als vice-president Sales en Marketing heeft Griffiths een belangrijke rol gehad in het realiseren van het beste resultaat uit de geschiedenis van SEAT. Dankzij een verkooprecord van 517.600 auto’s in 2018 (10,5% meer dan in 2017) en de grotere dekkingsbijdrage per auto, nam de operationele winst van SEAT met 33,4% toe, tot 254 miljoen euro.

Over Wayne Griffiths

Wayne Griffiths is sinds 2016 vice-president Sales en Marketing bij SEAT. Op 3 december 2018 werd hij door de Raad van Bestuur van SEAT aangesteld als CEO van CUPRA.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.