SEAT Newsroom | Nieuws, achtergronden en reviews - SEAT.nl - In de media

In de media

Filter items by date
Period:
-
Het AD test de nieuwe SEAT Leon: "Pittig karakter, redelijke prijs"opens in new window
"Prima uitrusting, een redelijke prijs en ook nog eens een spannende uitstraling en pittige rijkwaliteiten: de nieuwe SEAT Leon overtroeft menig concurrent in de eigen VW-familie én daarbuiten."
03
jul
2020
www.ad.nl
AutoWeek test de nieuwe SEAT Leonopens in new window
AutoWeek redacteur Roy Kleijwegt maakt de eerste kilometers met de nieuwe SEAT Leon en is enthousiast. "Het is nog steeds een auto die beduidend dynamischer is dan de Golf. Een auto die in het segment aan de sportieve kant zit. Het zou me erg verbazen als deze Leon niet doet wat 'ie in het verleden ook in Nederland deed: veel verkopen!"
25
mei
2020
www.autoweek.nl
Autoblog rijdt de nieuwe Leonopens in new window
Autoblog.nl presentator Wouter Karssen is onder de indruk van de prestaties en rijeigenschappen van de Leon: "Het is écht een hele prettige auto!" Bekijk hier zijn complete testoordeel.
20
mei
2020
www.autoblog.nl
Autovisie stelt de nieuwe SEAT Leon aan je vooropens in new window
Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen vertelt je alles over de nieuwe SEAT Leon
02
mei
2020
www.autovisie.nl
SEAT Mii electric: "Bescheiden van uiterlijk maar o zo gul met rijbereik"opens in new window
"De Seat Mii electric is een van de meest compacte en meest betaalbare elektrische auto’s van 2020. Nu heb je een versie met een best behoorlijke batterij (36,8 kWh) voor een auto van dit formaat. Vol geladen kun je op papier in de stad zelfs tot 360 km afleggen."
01
apr
2020
zerauto.nl
Autovisie test de SEAT Tarraco 1.5 TSIopens in new window
"Vijf deuren, zeven zitplaatsen en vier motoren deels in combinatie met vierwielaandrijving en een automaat. Uit die combinaties mag je gerust de conclusie trekken dat de Tarraco voor de multifunctionaliteitsprijs gaat."
14
feb
2020
www.autovisie.nl
AutoWeek stelt de nieuwe Leon aan je vooropens in new window
"De nieuwe SEAT Leon is klaar om het stokje over te nemen van de uitlopende generatie. In de fabriek in Martorell lopen wij om zowel de hatchback als de ST heen voor een eerste indruk."
29
jan
2020
www.autoweek.nl
Algemeen Dablad test de nieuwe SEAT Mii electricopens in new window
"Met ‘plankstroom’ sprint je in minder dan 4 seconden naar de 50 km/u, maar zonder het karakteristieke driecilindergeluid. In hectisch stadsverkeer komt dat acceleratievermogen vaak goed van pas. Op een druk kruispunt is het kleinste gaatje voor jou, en snoer je alle brommobiel-grappenmakers de mond."
14
nov
2019
www.ad.nl
Autobahn.eu rijdt de eerste meters met de SEAT Mii electricopens in new window
"Onder de voorstoelen ligt een lithium-ion accupakket(je) van 32,3 kWh. Goed voor een WLTP-bereik van 260 kilometer. Blijft u vooral in de stad, dan is het bereik echter een indrukwekkende 360 kilometer, waardoor de auto makkelijk een tijdje met een lading kan rijden."
14
nov
2019
autobahn.eu
Autozine over de Mii electric: "Tweede leven'opens in new window
"Uiteindelijk overtuigt de Mii niet alleen als elektrische auto, maar verleidt en charmeert zelfs. Ondanks de eenvoudige opzet biedt de Mii alles wat elektrisch rijden aantrekkelijk maakt: subliem comfort, uitstekende prestaties, nul uitstoot en zeer lage kosten per kilometer."
13
nov
2019
www.autozine.nl
Het Algemeen Dagblad over de SEAT Tarraco: stoere SUV met MPV-trekjesopens in new window
"De Tarraco is een heerlijk ruime, comfortabele gezinsauto met moderne techniek en goede rijkwaliteiten."
19
sep
2019
www.ad.nl
Het NRC test de SEAT Tarraco: een degelijke en pretentieloze lobbesopens in new window
"Hij is een degelijke en pretentieloze lobbes. Had ik het tot vijf kinderen, een labrador en een caravan gebracht, dan wist ik het wel."
19
sep
2019
www.nrc.nl
ANWB test de SEAT Tarraco 1.5 TSIopens in new window
"De nieuwe SEAT Tarraco kost nog geen 40 mille en voor dat geld kun je de semi-terreinwagen desgewenst in een zevenzitter omtoveren. Daarvan zijn er niet veel in dit deel van de markt. De Spanjaard treft de eveneens nieuwe Honda CR-V op zijn pad, die zowel als familieauto en als hybride te bestellen valt. Alleen niet allebei tegelijk!"
28
jun
2019
www.youtube.com
Autozine rijdt met de nieuwe SEAT Tarraco 2.0 TSI 4Driveopens in new window
"De Tarraco is comfortabel op de openbare weg en weet zich goed te redden in licht terrein. De hier gereden "Xcellence"-uitvoering is de meest luxueuze en biedt alles wat Seat in huis heeft, van semi-zelfrijdende functies tot modern infotainment."
17
jun
2019
www.autozine.nl
ANWB Dubbeltest: SEAT Arona 1.5 TSI FR Business Intense vs. Ford Focus Activeopens in new window
De ANWB zet de SEAT Arona tegenover een andere crossover, de Ford Focus Active. Kijk in de video naar de uitslag van de test!
31
mei
2019
www.youtube.com
Rijtesten.nl test de SEAT Arona 1.5 TSI Fr Business Intenseopens in new window
"Al met al kunnen we dus stellen dat de Arona een welkome aanvulling is in het B-segment. Seat heeft een fijn compromis weten te maken tussen praktische bruikbaarheid, comfort en sportiviteit."
26
mei
2019
rijtesten.nl
Autowereld.com: CUPRA Formentor mag buiten spelenopens in new window
"In februari zagen we hem voor het eerst: de pasgeboren Cupra Formentor. Inmiddels is de kersverse SUV buitenspeel-proof en mag-ie aan de wandel. En waar ga je dan heen? Naar Cap Formentor op Mallorca, natuurlijk. Het levert in elk geval mooie plaatjes op."
17
mei
2019
www.autowereld.com
AutoWeek rijdt de SEAT Leon CUPRA R ST: Powerstation van Spanjaardenopens in new window
AutoWeek redacteur Roy Kleiwegt ging een exclusief blokje om met de snelste Spaanse stationwagen van dit moment: de SEAT Leon CUPRA R ST.
27
mrt
2019
www.autoweek.nl
Autoblog is in Genève en bekijkt daar de SEAT el-Bornopens in new window
SEAT presenteert in Genève de el-Born, een volledig elektrisch studiemodel. Autoblog.nl praat je bij.
06
mrt
2019
www.autoblog.nl
AutoWeek.nl: CUPRA Formentor breekt losopens in new window
"Cupra heeft het digitale doek getrokken van de Formentor Concept, een studiemodel dat tijdens de autosalon van Genève zijn publieksdebuut beleeft. De Formentor geldt als een voorbode van een eerste écht eigen model van het vorig jaar van Seat losgebikte Cupra."
22
feb
2019
www.autoweek.nl
Autoblog.nl: CUPRA’s nieuwe crossover is de Formentoropens in new window
"Qua karakter past hij in ieder geval perfect in de tijdgeest. CUPRA omschrijft de auto als “een in het oog springende concept car die het midden houdt tussen een sportwagen en een SUV”. Een sportieve crossover, dus!"
22
feb
2019
www.autoblog.nl
Hot lap TT Circuit Assen: SEAT Leon Cupra Ropens in new window
Coureur Peter Cox rijdt voor de Autovisie Supercar Test de 300 pk sterke SEAT Leon CUPRA R op het TT Circuit Assen.
29
dec
2018
www.youtube.com
AutoWeek test de SEAT Tarracoopens in new window
AutoWeek rijdt de nieuwe SEAT Tarraco in de omgeving van Barcelona.
04
dec
2018
www.youtube.com
Autobahn voelt de nieuwe SEAT Tarraco aan de tand: "de GROOTSTE SEAT ooit"opens in new window
"Wij mochten met de tweeliter vierpitter TSI met zeventraps DSG en vierwielaandrijving rondrijden. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dat beviel best."
26
nov
2018
www.autobahn.eu
FemmeFrontaal over de nieuwe SEAT Tarraco: "SEAT's ultieme voertuig"opens in new window
"Wat opmerkelijk is aan de nieuwe Tarraco, is dat de SUV een nieuwe look en feel heeft, eentje met een nieuwe smoel en opvallende bips. Dit nieuwe design geeft gelijk een voorbode voor alle nieuwe SEAT’s die nog uit moeten komen in 2019. De lijnen zijn van voor naar achteren scherper, accentueren het lijf beter en de nieuwe grille geeft de Tarraco in ieder geval meer body."
25
nov
2018
femmefrontaal.nl
Het Algemeen dagblad rijdt de nieuwe SEAT Tarraco: "stoere SEAT voor grote gezinnen"opens in new window
"Het centrale display hoog op het dashboard is nieuw: het is groot en haarscherp. Je ogen hoeven maar een kleine afstand te overbruggen van de weg naar het scherm en dat vergroot de veiligheid."
24
nov
2018
www.ad.nl
AutoRai.nl rijdt de nieuwe SEAT Tarraco: "Ruime 7 zits SUV is nieuw topmodel van SEAT"opens in new window
De SEAT Tarraco is een grote SUV met vijf dan wel zeven zitplaatsen. De ruime zevenzitter is het onderwerp van deze autotest.
24
nov
2018
autorai.nl
Autozine ontdekt de nieuwe SEAT Tarracoopens in new window
"Omdat SUV's tegenwoordig veel gewilder zijn dan MPV's, was het logisch om van het nieuwe topmodel en ruimtewonder een Sports Utility Vehicle te maken. Daarbij zet de Tarraco de toon als topmodel met de rijke uitrusting en geslaagde vormgeving. De hoge zit, de hoge mate van comfort en het machtige gevoel tijdens het rijden zorgen ervoor dat de Tarraco echt overtuigt als topmodel."
22
nov
2018
www.autozine.nl
AutoRAI bezoekt de Smart City Expo in Barcelona met SEATopens in new window
"De grote hoeveelheid auto’s en andere voertuigen in binnensteden begint wel een dingetje te worden. SEAT is een van de automerken die de stad leefbaar willen houden. En dus bedacht SEAT allerlei slimmigheidjes die dit moeten bewerkstelligen. We zetten er 4 op een rij, waaronder een autoportier dat tegen je praat."
20
nov
2018
autorai.nl
AutoRai test de nieuwe CUPRA Atecaopens in new window
"Tijdens de introductie van de CUPRA Ateca voelen we de nieuwe performance-SUV niet alleen zelf aan de tand, maar stappen we ook in bij Jordi Gené, voormalig F3-coureur, Cupra-testrijder en professioneel autocoureur. Het wordt een spannende heuvelklim, waarbij we op sommige stukken zelfs de 200 km/u aantikken. Stap in, geluid op 10 en geniet van de rit."
10
nov
2018
autorai.nl
Autozine over de CUPRA Ateca: 'Een goed begin is het halve werk'opens in new window
"De Ateca heeft een goede indruk achtergelaten als eerste model van CUPRA, want de autosport-divisie vormde een uitstekend uitgangspunt voor dit nieuwe merk."
04
nov
2018
www.autozine.nl
De ANWB rijdt als eerste met de gloednieuwe SUV van SEAT: de SEAT Tarracoopens in new window
Tijdens een allereerste kennismaking kon ANWB-testredacteur Gert Wisse al even rijden met de gloednieuwe SEAt Tarraco. Bekijk hier de uitgebreide video.
08
okt
2018
www.youtube.com
Autoblog.nl test de CUPRA Ateca: 300 pk fun-SUV opens in new window
"De CUPRA Ateca heeft met weinig concurrentie te maken. Met zijn ingrediënten is de CUPRA Ateca uniek in zijn segment. Stuurt het ook een beetje leuk?"
04
okt
2018
www.autoblog.nl
Autovisie rijdt de nieuwe CUPRA Atecaopens in new window
Autovisie-testredacteur rijdt met de nieuwe CUPRA Ateca, het eerste op zichzelfstaande model van CUPRA. Belooft de auto wat voor de toekomst?
01
okt
2018
www.autovisie.nl
AutoWeek gaat op pad met de CUPRA Atecaopens in new window
AutoWeek test-redacteur rijdt in Spanje met het allereerste model van CUPRA, de Ateca.
01
okt
2018
www.autoweek.nl
Autoblog.nl bekijkt de nieuwe CUPRA Ateca van dichtbijopens in new window
"CUPRA is het nieuwe sportieve merk van Seat. De CUPRA Ateca is het eerste model dat onder dit nieuwe merk zal vallen. Wat is het precies voor auto?"
14
sep
2018
www.autojunk.nl
Autoblog.nl test de SEAT Leon CUPRA Ropens in new window
"Erg gaaf zijn alle koperkleurige accenten, waardoor de CUPRA R direct herkenbaar is. Voor een kort pittig kapsel is het geen kleur die we als Autoblog-Stijl-Politie adviseren, maar op een auto smoelt het lekker. Voorspoiler, spiegels, 19 inch pornojetsers en de SEAT-logo’s zijn in een koperbadje geweest."
10
sep
2018
www.autoblog.nl
AutoWeek maakt de eerste meters met de nieuwe SEAT Tarracoopens in new window
"In recordtempo ontwikkelen ze momenteel SUV's bij de Volkswagen-groep. Neem Seat: twee jaar geleden hadden ze daar geen SUV's en nu staat nummer drie in de coulissen te trappelen. Wij mochten vast exclusief kennismaken met de nieuweling, die Tarraco is gedoopt."
31
jul
2018
www.autoweek.nl
Autovisie maakt kennis met de nieuwe SEAT Tarracoopens in new window
SEAT rondt momenteel het ontwikkelingsproces af van de nieuwe SEAT Tarraco en Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst mocht alvast een eerste indruk opdoen met een prototype.
31
jul
2018
www.autovisie.nl
AutoWeek dubbeltest: de SEAT Arona FRopens in new window
AutoWeek confronteert de SEAT Arona met een Mazda CX-3 in een uitgebreide video, waarbij de Arona als winnaar uit de bus kwam!
25
mei
2018
www.autoweek.nl
AutoRAI test de SEAT Ibiza TGI: "Milieuvriendelijker én voordeliger"opens in new window
"SEAT neemt het voortouw en breidt het CNG-aanbod uit met de Ibiza 1.0 TGI. Dit is na de Leon 1.4 TGI en Mii 1.0 MPI EcoFuel de derde aardgasvariant van SEAT. Later dit jaar komt ook de Arona 1.0 TGI op de markt en daarmee heeft SEAT eind 2018 het grootste CNG-aanbod in Nederland."
16
feb
2018
autorai.nl
AutoRAI beklimt de bergen met de SEAT Ateca FRopens in new window
"Wegen van ijs met dik 2 meter hoge muren van sneeuw, stevige stijgingspercentages, prachtige vergezichten met maagdelijk witte bergtoppen. Per gloednieuwe Seat Ateca FR gaan we de uitdaging aan: klimmen naar 1.550 meter en vervolgens weer afdalen. Adventure is out there!"
03
feb
2018
autorai.nl
Autokopen.nl maakt kennis met de SEAT Arona: "Een goede toevoeging"opens in new window
"De Seat Arona is een goede toevoeging aan zijn segment, dat is duidelijk. Hoewel de auto aan de onderkant van de klasse opereert voelt hij op geen enkel vlak goedkoop aan. Het ruimte-aanbod is verrassend goed en dat geldt ook voor de aandrijflijn. De motor is zowel krachtig als spaarzaam en lijkt gemaakt te zijn voor de Arona."
07
jan
2018
www.autokopen.nl
AutoRAI test de gloednieuwe SEAT Aronaopens in new window
"Het onderstel is ronduit geweldig door de goede balans tussen sportiviteit en comfort. En door de fijne, direct en ook lichte besturing. Je raakt snel verknocht aan deze rijsouplesse. Als het een flamengo-danser is, om in Spaanse sferen te blijven."
31
dec
2017
autorai.nl
ANWB test de gloednieuwe SEAT Aronaopens in new window
"De SEAT biedt een aangenaam weggedrag en een rijke veiligheidsuitrusting tegen een wat vriendelijker prijskaartje."
20
dec
2017
www.anwb.nl
Autovandaag test de nieuwe SEAT Aronaopens in new window
"De besturing werkt voldoende direct en het schakelen gaat lekker licht. De Arona is typisch een auto die een grote doelgroep aanspreekt."
01
dec
2017
autovandaag.nl
AutoWeek rijdt de eerste kilometers met de SEAT Aronaopens in new window
"Het succes van de SEAT Ateca smaakt naar meer en dat heeft geleid tot een klein broertje. We rijden onze eerste kilometers met de SEAT Arona, de eerste echte compacte cross-over van de Volkswagen-familie. "
16
okt
2017
www.autoweek.nl
Autovisie gaat op pad met de nieuwe SEAT Aronaopens in new window
"In het grote ondoorzichtige bos met SUV’s en cross-overs komt nu de SEAT Arona, een B-segment cross-over op basis van het MQB AO platform. Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma gaat op pad met de compacte crossover van SEAT."
14
okt
2017
autovisie.nl
TopGear brengt een bezoek aan de SEAT fabriekopens in new window
"Leuk hè, auto’s. Maar hoe komen ze precies tot stand? Hoe verwordt een hoop staal en plastic tot de gepolijste en solide machine op je oprit? TopGear zet een veiligheidsbril op en aanschouwt de wonderlijke geboorte... van de SEAT Ibiza."
20
sep
2017
www.topgear.nl
AutoRAI test de nieuwe SEAT Ibiza: "Aanrader in zijn klasse!"opens in new window
"Soms heb je iets met een auto. De Ibiza is er zo een. Een gevoel dat zich niet laat verklaren. Het uiterlijk is tijdloos en spannend tegelijk. De aandrijflijn is boven verwachting verfijnd, vooral dankzij de subliem lopende driecilinder. Tel daarbij de dubbele uitlaat (FR) en de pakkende rode kleur en je hebt een geinige eyecatcher voor een betaalbaar bedrag."
20
aug
2017
autorai.nl
ANWB test de nieuwe SEAT Ibiza: "Groter gegroeid."opens in new window
"De Seat Ibiza heeft zich van een ‘underdogpositie’ opgewerkt tot de beste allrounder van dit segment. De kleine gezinsauto is aangenaam ruim en beschikt over een uitgebreide veiligheidsuitrusting."
21
jul
2017
www.anwb.nl
AutoRAI test de vernieuwde SEAT Leon: "Fijne gezinsauto met een vleugje sportiviteit"opens in new window
"De Seat Leon ST biedt een aantrekkelijke combinatie van design, innovatieve technologie en ruimte met een vleugje sportiviteit. Hij is uitstekend geschikt als familieauto door de fatsoenlijke zitruimte op de achterbank en de bagageruimte waar minimaal 587 liter aan spullen inpast."
06
jul
2017
autorai.nl
AutoWeek maakt kennis met de nieuwe SEAT Aronaopens in new window
AutoWeek was met SEAT naar Barcelona om kennis te maken met de gloednieuwe SEAT Arona.
27
jun
2017
www.autoweek.nl
TopGear maakt de eerste meters met de SEAT Ibiza FRopens in new window
"SEAT komt met een auto die qua design een schot in de roos is, maar ook op praktisch en dynamisch vlak goed scoort."
15
jun
2017
www.topgear.nl
AutoWeek rijdt met de nieuwe SEAT Ibiza: "Verwacht het verwachte"opens in new window
"Als geheel weet de nieuwe Seat Ibiza te overtuigen door eigenlijk precies te zijn wat je er van tevoren van zou verwachten, een uitstekende auto"
06
mei
2017
www.autoweek.nl
Autozine rijdt met de nieuwe SEAT Ibiza: "Volwassen en vertrouwd"opens in new window
"De vijfde generatie van de Ibiza heeft vooral op het vlak van comfort grote vooruitgang geboekt. De uitstraling is verfijnd, de binnenruimte is significant toegenomen en de uitrusting is modern en compleet."
02
mei
2017
www.autozine.nl
TopGear rijdt met de nieuwe SEAT Ibiza FR: "Fris maar vertrouwd"opens in new window
"Een strak onderstel, grotere spoorbreedte en zijdelings stijve ophanging zorgen voor een hoop vermaak in de bochten, en dat stemt vrolijk."
02
mei
2017
www.topgear.nl
Autovandaag.nl test de SEAT Leon 1.0 TSI: "Een uitstekend totaalpakket"opens in new window
"Als gezinsauto voldoet de auto uitstekend, maar wie even lekker de grenzen wil opzoeken zal merken dat de vering en demping beslist niet te slap zijn. De vernieuwde Leon met de 1.0 TSI en DSG blijkt gewoon een uitstekend totaalpakket te bieden."
28
apr
2017
autovandaag.nl
TopGear rijdt met de SEAT Leon CUPRA 300: "Een écht Spaans feestje"opens in new window
"Het blijft verbluffend tot hoe veel kwaaiigheid een 2,0-liter turbo in staat is. Altijd, overal, het maakt niet uit hoe hard of zacht je rijdt en in welke versnelling je dat aan het doen bent, is één voetbeweging genoeg om de hel te laten losbarsten."
27
apr
2017
www.topgear.nl
De SEAT Leon volgens Autokopen.nl: "Strakke aanbieding"opens in new window
"De SEAT Leon was al een mooie, goede auto en deze facelift maakt hem subtiel nog beter. Een strakke aanbieding, dus."
31
mrt
2017
www.autokopen.nl
TopGear rijdt met de nieuwe SEAT Atecaopens in new window
"De SEAT Ateca 1.4 EcoTSI voelt doortimmerd en doordacht aan, is stil, licht­voetig, koersvast en laat op het vlak van ruimte en prestaties weinig te wensen over."
30
mrt
2017
www.topgear.nl
AutoRai rijdt de SEAT Ateca: "Daar kun je mee thuis komen"opens in new window
“Met de zwarte velgen op deze testauto en de zwarte lak oogt de SEAT Ateca als een bodyguard op wielen.”
19
mrt
2017
autorai.nl
Rijtesten.nl rijdt met de SEAT Ateca 1.0 TSI: 'Onopvallend goed'opens in new window
"Hij heeft een eigen gezicht, zonder daarbij het familiegezicht los te laten. Daarbij ziet hij er stoer uit door zijn hogere bodemspeling, hoekige wielkasten en zwarte kunststof beschermpanelen aan de onderzijde van de bumpers en flanken."
17
feb
2017
rijtesten.nl
Autozine test de SEAT Ateca: 'Bluf-SUV in optima forma'opens in new window
"Omdat Seat de nadruk legt op gebruik op de openbare weg, zijn de rijeigenschappen uitstekend. Daarbij overtuigt ook het hier gereden instapmodel met prima bouwkwaliteit en een rijke standaarduitrusting."
10
feb
2017
www.autozine.nl
Autovandaag test de SEAT Ateca 1.0 TSI: 'Instappen doe je zo'opens in new window
"De Spanjaard is een leuke mix tussen rationeel rijden en rijplezier, waarbij je de Ateca ook nog vergaand naar eigen smaak kunt inrichten, met alle moderne opties die je anno 2016 mag verwachten."
08
feb
2017
autovandaag.nl
AutoWeek: Eerste kennismaking met de nieuwe SEAT Ibizaopens in new window
"In Barcelona trekt SEAT het doek eraf en wij waren erbij!"
02
feb
2017
www.autoweek.nl