Private Lease afkopen, schadevrije jaren en eigen risico

SEAT Private Lease Afkopen

Bij SEAT Private Lease kun je voor 2, 3 of 4 jaar een overeenkomst afsluiten. Wil je de overeenkomst voortijdig beëindigen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Lees meer over afkopen, schadevrije jaren en het eigen risico bij SEAT Private Lease.


Private Lease afkopen

Wil je je Private Leaseovereenkomst eerder beëindigen, dan is Private Lease afkopen een optie. Je betaalt maximaal 40% van het resterende leasetermijn. Beëindig je het contract al in het eerste jaar, dan betaal je voor de resterende maanden van dit eerste jaar 100% van het leasetermijn. Daarna betaal je 40%. Ook als je Private Lease van vóór 1 februari 2016 wilt afkopen, zijn er kosten aan verbonden.

Meer weten? Neem contact op


Kosteloos Private Lease eerder beëindigen

Het kan zijn dat je financiële situatie verandert vanwege een overlijden, onvrijwillige werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of een echtscheiding. Wanneer je de lasten niet meer financieel kunt dragen, is het mogelijk om de overeenkomst kosteloos te beëindigen.

Meer informatie over het beëindigen van SEAT Private Lease


Private Leaseauto overnemen

Als het bij voorbaat vermeld staat in het leasecontract, is het mogelijk om de geleasede SEAT te kopen nadat de Private Leaseovereenkomst is afgelopen. Tegen het einde van je contract, ontvang je een mail van SEAT met je opties. Als je gebruik wil maken van de koopoptie, raden we aan om dit tijdig te laten weten.

 

Schadevrije jaren

De hoogte van je premie voor de autoverzekering is afhankelijk van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Tijdens de looptijd van een private leasecontract bouw je geen schadevrije jaren op. Je eerder opgebouwde schadevrije jaren verlopen mogelijk als je een tijd geen eigen auto hebt gehad. Je kunt wel een schadevrije verklaring opvragen voor de periode dat je gebruik maakte van SEAT Private Lease. Check de voorwaarden bij je verzekeraar.

Over de voorwaarden van SEAT Private Lease


Private Lease en eigen risico

We maken onderscheid tussen niet verhaalbare en (mogelijk) wel verhaalbare schade. Is de schade niet verhaalbaar, dan belasten we het eigen risico door voor het schadeherstel. Als de schade mogelijk wel verhaalbaar is, belasten we de eerste 3 maanden niets door. De hoogte van het eigen risico kun je zelf bepalen.

Lees de aanvullende voorwaarden van SEAT Private Lease