SEAT inleveren

Hoe werkt dat?

SEAT Private Lease Klantenservice

SEAT Private Lease auto inleveren.


Wanneer je aan het einde van je private lease contract besluit je private lease contract te beëindigen, wil je uiteraard dat het inleveren van je auto zo soepel mogelijk verloopt. Voordat je de auto inlevert, moet jouw SEAT eerst geïnspecteerd worden. Dit gebeurt door onze partner Macadam. Een onafhankelijk bedrijf, gespecialiseerd in het inspecteren en innemen van private leaseauto’s. We leggen je in 3 stappen uit hoe het inleveren van jouw SEAT Private Lease in zijn werk gaat.

 

Inspectie van jouw SEAT op schade en gebruikssporen

Er wordt ter plekke een inspectierapport gemaakt met alle schades en gebruikssporen. Dit wordt door jou en Macadam ondertekend. Je ontvangt dit rapport per e-mail van Macadam. Macadam stelt vast wat de feitelijke situatie is tijdens de uitgevoerde inspectie. SEAT Financial Services beoordeelt uiteindelijk aan de hand van dit rapport of het gaat om geaccepteerde of niet geaccepteerde schades.

 

Let op: je moet zelf bij de inspectie aanwezig zijn

Wij vinden het heel erg belangrijk dat je zelf bij de inspectie aanwezig bent. Dit, zodat er geen onduidelijkheid is over de staat van uw auto bij inlevering. Kun je onverhoopt niet, dan adviseren we je om een nieuwe afspraak te maken. Is het contract aan het begin ook getekend door een medecontractant? Dan kun je deze persoon ook vragen om in plaats van jezelf aanwezig te zijn bij de schouwing.

 

De SEAT Private Lease inlever-checklist

De checklist helpt je hierbij. Hierin wordt precies uitgelegd hoe je gemakkelijk je SEAT private lease auto kan inleveren wanneer je private lease contract afloopt.


1. Plan een afspraak in met Macadam voor inspectie.
2. Zorg dat jouw SEAT schoon en opgeruimd is.
3. Pak uw kentekenkaart, onderhoudsboekje, APK rapport en instructieboekje erbij.
4. Zorg ervoor dat alle opties en accessoires aanwezig zijn in uw SEAT.
5. Zorg dat alle sleutels, eventuele afstandsbedieningen en reservesleutels aanwezig zijn.
6. Zorg dat losse navigatiesystemen, schermen etc aanwezig zijn.
7. Zorg dat de gevarendriehoek, lampenset en eventuele veiligheidshesjes aanwezig zijn.
8. Zorg ervoor dat hoedenplank, trekhaak, reservewiel en bandenreparatieset aanwezig zijn.

 

Inleveren op winter- of zomerbanden

Van oktober tot maart mag je jouw SEAT inleveren op winterbanden. Van april tot september mag je de auto inleveren op zomerbanden. Is jouw SEAT standaard voorzien van lichtmetalen velgen, dan hoor je de auto ook in te leveren voorzien van deze velgen. Nooit winterbanden gehad? Geen probleem, dan lever je jouw SEAT Private Lease gewoon in op de normale banden.

 

Maak een afspraak

Maak minimaal 5 dagen voor het eind van je contract een afspraak voor inspectie. Dit kan telefonisch via +31 (0)172 475 490 of via het online afspraakformulier. Op basis hiervan bespreekt Macadam de details met je zoals; tijd, locatie en overige vragen, mocht je die hebben.