SEAT auto leasen

Zakelijk de beste keuze

SEAT lease

Voor de zakelijke rijder is een auto leasen een voor de hand liggende keuze. Je brengt tenslotte een groot aantal uren op de weg door en wilt graag zo voordelig mogelijk in een mooie auto rijden. SEAT is de juiste keuze voor iedereen die graag voordelig en stijlvol wil rijden.

Of je nu een wagenpark met een grote vloot onder je hoede hebt, of dat je als mkb’er of zzp’er de beste auto voor jouw mobiliteitsbehoefte zoekt, SEAT heeft een ruim aanbod van auto’s die geschikt zijn voor zakelijk leasen. Zo zit er altijd de ideale auto voor jouw situatie tussen. Door voor SEAT te kiezen, kies je niet alleen voor kwaliteit en gemak, maar ook voor onze excellente service. Je kunt altijd bij ons terecht voor een deskundig advies.

Welke vorm van SEAT zakelijk leasen is geschikt voor jouw situatie?

Er zijn verschillende opties mogelijk voor het zakelijk leasen van een auto, qua financiering, looptijd en contract:

  • Operational Lease
  • Financial Lease
  • Additional Lease
  • Short Lease
  • Stock Lease
  • Flexible Lease

 

Operational Lease: Deze manier van leasen bij SEAT lijkt het meeste op het huren van een auto: je wordt namelijk geen economische eigenaar van de auto. Deze leaseovereenkomst heeft dus geen invloed op het werkkapitaal, de solvabiliteit en liquiditeit van je onderneming. Operational lease is een zeer complete leasevorm aangezien de kosten van reparaties, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering (all risk), afschrijving, rente en houderschapsbelasting, in het maandbedrag zijn inbegrepen.

Financial Lease: Bij Financial Lease sluit je een financiering af voor de aankoop van jouw auto. Onderhoud, wegenbelasting en verzekering zijn voor eigen rekening. Aan het einde van de looptijd is de auto van jou. Deze leasemethode stelt je simpelweg in staat om de beste auto voor jouw situatie te financieren. Een extra voordeel voor zzp'ers is bovendien dat ze de btw kunnen terugvragen.

Additional Lease: Additional Lease biedt je de optie om voor een korte periode een grotere auto te rijden, bijvoorbeeld wanneer je met de auto op vakantie wilt gaan. Je kiest dan voor het dagelijks gebruik een kleinere, zuinige leaseauto, bijvoorbeeld de SEAT Mii. Ga je bijna op vakantie? Dan wissel je deze auto tijdelijk om voor wellicht een SEAT Leon, die je tijdens de reis meer ruimte biedt. En na de vakantie ruil je de grotere auto gewoon weer in voor de Mii, waarmee je de dagelijkse bezigheden oppakt.

Short Lease: Ben je nog maar net als zzp'er begonnen, maar heb je wel behoefte aan een goede, betrouwbare auto? Of heb je als wagenparkbeheerder of ondernemer behoefte aan tijdelijke mobiliteit, op flexibele basis én voor een scherp tarief? Dan biedt SEAT je de keuze om verkort te leasen, de Short Lease overeenkomst. Hierbij is het mogelijk om tegen een scherpe prijs een contract af te sluiten voor een korte looptijd, van 12 tot 24 maanden. Ook bij Short Lease van SEAT heb je alle voordelen van een compleet leasepakket: reparatie, onderhoud en banden, all risk verzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting zijn inbegrepen.

Stock Lease: Bij Stock Lease kies je een jonge, gebruikte SEAT, die je met korting en/of een lage bijtelling kunt rijden. De minimale looptijd begint al bij 12 maanden. De bijtellingsregels van 2018, waarbij het bijtellingspercentage standaard 22% is voor alle auto’s behalve volledig elektrische auto’s, zijn op deze manier van autoleasen niet altijd van toepassing. Wanneer de auto namelijk voor 2017 ten naam gesteld is, kan het bijtellingspercentage lager liggen. Dit kan jou als ondernemer meer voordeel opleveren terwijl je gewoon een uitstekend onderhouden SEAT rijdt met een lage kilometerstand.

Flexible Lease: Ben je vooral op zoek naar flexibiliteit voor je leaseauto? Kies dan voor Flexible Lease. Maakt je bedrijf een grote groei of krimp door? Dan kun je bij SEAT al na 12 maanden je overeenkomst kosteloos opzeggen. Ook als je eerst een looptijd van 48 maanden gekozen hebt. Voor de periode dat je gebruikmaakt van deze manier van autoleasen, kun je rekenen op de full operational service: reparatie, onderhoud en banden, all risk verzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting is allemaal inclusief.

 

Waar moet je nog meer aan denken bij het zakelijk leasen van je auto?

Als je hebt besloten om een SEAT te leasen, dan heb je vaak nog wat aanvullende vragen. Zo ben je wellicht benieuwd naar de recente bijtellingsregels: in welke categorie valt de leaseauto van jouw keuze en wat heeft dit voor financiële gevolgen? En mag je je zakelijke leaseauto ook privé gebruiken? Je leasemaatschappij kan al deze vragen voor je beantwoorden. Zo ben je van A tot Z op de hoogte en weet je precies waar je aan toe bent als je jouw zakelijke leaseauto komt ophalen!

 

 

Fiscaliteiten 2019
Fiscaliteiten 2019
Antwoord op alle fiscale vragen

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer