Financial lease jouw auto

Rij jouw nieuwe SEAT

Rij met Financial Lease jouw nieuwe SEAT

Wanneer je je aan het verdiepen bent in het leasen van een nieuwe auto, dan heb je de term Financial Lease vast regelmatig voorbij zien komen. Zowel deze vorm van leasen als Operational Lease, zijn beide leasevormen die erg lijken op huren. Toch is er een groot verschil tussen Financial Lease en huren. Bij Financial Lease kun je je eigen auto samenstellen terwijl je hier bij huren geen inspraak in hebt. Met Financial Lease kun je dus voor een vast bedrag per maand, rijden in de auto die je zelf hebt samengesteld. Bovendien is een grote investering niet noodzakelijk doordat de leasemaatschappij de financiering regelt. Maar hoe gaat deze manier van financieren precies in zijn werk?

Wat is Financial Lease?

Er zijn verschillende variaties mogelijk op het gebied van een auto leasen, Financial Lease is er één van. Bij deze vorm van financieren wordt de auto uiteindelijk jouw economische eigendom. De leasemaatschappij regelt echter de financiën voor je. De BTW die je aan de leasemaatschappij betaald en de zakelijke kosten die je voor deze auto maakt, kun je als aftrekpost gebruiken bij de belasting. De lengte van de leaseovereenkomst is bij Financial Lease vaak gelijk aan de levensduur van de auto, omdat de leaseovereenkomst in het teken staat van de financiering van deze auto. Zodra je alle maandelijkse termijnen en ook je slottermijn betaald hebt, ben je officieel de eigenaar van de auto. Dit is bijvoorbeeld bij Operational Lease anders: bij deze vorm van autorijden wordt de auto niet je eigendom.

De voordelen van Financial Lease

Wanneer je via Financial Lease een SEAT gaat rijden, geniet je voor een vast bedrag per maand van alle voordelen van leasen. De voordelen van Financial Lease op een rij:

  • Makkelijk en direct geregeld bij je dealer
  • Vast termijnbedrag
  • Aantrekkelijke maandlasten door slottermijnvoordeel
  • Vaste rente
  • Zekerheid
  • Activering op de balans
  • Zakelijke kosten en btw fiscaal aftrekbaar
  • Extra aflossen mogelijk

Aan het einde van de looptijd is jouw vertrouwde SEAT volledig jouw eigendom! Ben je door de voordelen overtuigd om financial lease te kiezen? Neem dan contact op met één van onze mobiliteitsexperts. Zij zullen je helpen om je nieuwe SEAT auto via financial lease te rijden.

"De leaseauto’s vormen een massief SEAT-blok"

Rick ter Wee, co-eigenaar Van Domburg Partners


Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer