“De Ibiza is een sportief model met een eigen uitstraling”

Rick ter Wee, co-eigenaar Van Domburg Partners

Rick ter Wee (50) is één van de twee eigenaren van Van Domburg Partners, 's lands grootste distributeur van professionele displays en andere audiovisuele producten voor de zakelijke markt. Binnendienstmedewerkers bij dit bedrijf krijgen de mogelijkheid om tegen een eigen bijdrage een SEAT Ibiza als leaseauto te rijden. “Met ons mobiliteitsplan willen we high potentials binnenhalen en voor langere tijd aan ons binden. En dat lukt uitstekend.”

Kunt u kort schetsen wat jullie doen?
“De personal touch is de grote kracht binnen dit familiebedrijf dat in 1951 werd opgericht. Inmiddels leveren wij aan de Top 500 bedrijven in Nederland, de écht grote jongens. We beschikken over veel vakkennis en door intensieve samenwerkingen met onze partners hebben we ervaring opgebouwd met (grote) projecten met audiovisuele apparatuur.”

Hoe ziet het wagenpark van uw bedrijf eruit?
“We hebben een park met busjes en vrachtwagens, er is een wagenpark voor de buitendienst én onze binnendienst rijdt met SEAT Ibiza’s. In totaal zijn dat er 34 en deze SEAT’s vallen onder operational lease. Ik zeg weleens: wij leasen mobiliteit.”

SEAT Ibiza’s voor mensen die éigenlijk geen leaseauto nodig hebben...?
“Ik geef toe, het is best bijzonder als je op de binnendienst werkt en je een leaseauto krijgt aangeboden. We hebben besloten dat iedereen van de binnendienst een auto mag leasen tegen bijbetaling. We liepen er tegenaan dat we snel groeiden en high potentials in huis wilden hebben. Daarom bedachten we een mobiliteitsplan: wil je een fiets van de zaak, kilometervergoeding of een auto?”

Waarom hebben jullie voor de Ibiza gekozen?
“We zijn een hippe en trendy onderneming, dus daar moet de auto naadloos bij aansluiten. Vandaar de keuze voor Ibiza's. Het is een sportief model met zwarte wielen en een businesspakket met een hoop leuke gadgets. Lekker aangeklede auto’s dus, met een eigen uitstraling. Er is de keuze uit een normale Ibiza of een Ibiza ST. Voor mensen met kinderen bijvoorbeeld.”

Geen mitsen en maren?
“In overleg heeft elke Ibiza een bescheiden sticker op het voorportier en medewerkers betalen een bedrag bij, maar daar kun je nooit een nieuwe auto voor rijden. Ze mogen bovendien maximaal 10.000 km per jaar rijden en ermee op vakantie gaan, maar dan is de benzine voor eigen rekening. Het is zonder meer een mooie geste, ja.”

Wat zeggen anderen over de auto?
“De Ibiza's maken - vooral als geheel - enorm veel indruk op klanten, gasten, mensen die langsrijden. We hebben als regel dat ze bij elkaar worden geparkeerd, als een massief SEAT-blok; op dezelfde manier geparkeerd en altijd met de neus vooruit. Mensen zeggen vaak: ‘Zo, zijn alle buitendienstmensen binnen?' Dan is het leuk om te kunnen zeggen dat het de auto's van onze mensen van de binnendienst zijn.”

Wat gaat er op het gebied van zakelijke mobiliteit bij u gebeuren de komende jaren?
“We gaan mee met de laatste technologische en duurzame ontwikkelingen zoals gezegd, dat geldt ook voor onze zakelijke mobiliteit. We hebben inmiddels zes hybride voertuigen in de vloot. Een volgende stap is ongetwijfeld dat we onze binnendienstmedewerkers hybrides of elektrische auto's zullen aanbieden. Het management en de buitendienst is al om, dus dat zorgt er wellicht voor dat the next step eenvoudig te nemen is.”

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer