Het mobiliteitsbudget

Dit zijn de voordelen voor jouw wagenpark

mobiliteitsbudget seat

Zakelijk rijden en het mobiliteitsbudget

Flexibiliteit en duurzaamheid in zakelijk rijden worden steeds belangrijker voor bedrijven en werknemers. Daarom kiezen ze steeds vaker voor een mobiliteitsbudget. Met zo’n vergoeding voor het woon-werkverkeer bepalen werknemers zelf hoe ze reizen. Met een leaseauto, een zelf gekochte nieuwe of gebruikte auto. Of met het ov, want het budget kun je ook besteden aan een ov- of mobiliteitskaart. Zo kun je zelf berekenen wat het meest voordelig is. Ontdek de voordelen van een mobiliteitsbudget voor jou en je bedrijf.

Mobiliteitsbudget

Wat zijn de voordelen voor werknemers?

 • Ze kiezen zelf de beste manier van reizen 
  Met het mobiliteitsbudget bepaal je als werknemer zelf hoe je reist: koop je voor het geld een occasion, gebruik je het ov of rij je liever Private Lease? De werknemer bepaalt.
 • Geen bijtelling
  Als werknemer heb je geen bijtelling over de auto die je van het mobiliteitsbudget betaalt, als de werkgever dat budget netto uitkeert.
 • Controle over de kosten
  Als werknemer heb je volledig grip op de reiskosten, waardoor je het zo voordelig mogelijk kunt maken voor jezelf.
 • Vrijheid en flexibiliteit
  Flexibiliteit staat voorop bij het mobiliteitsbudget. Een werknemer bepaalt zelf hoe het budget wordt besteed.

Haal nog meer uit je budget met een mobiliteitskaart

Werknemers die nog meer flexibiliteit en vrijheid willen in hun zakelijke ritten, kiezen voor de mobiliteitskaart van Shuttel. Per rit kies je de snelste, groenste of meest voordelige optie.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de Shuttel pas:

 • Één pas voor gebruik van openbaar vervoer, de ov-fiets, taxi’s, deelauto’s, parkeren, tanken en fietsenstalling
 • Geautomatiseerde administratie
 • Alle vervoerskosten betaal je eenvoudig met de mobiliteitskaart
 • Al je reizen op één overzichtelijk factuur voor je werkgever

Dit zijn de fiscale voordelen van een mobiliteitsbudget

Een mobiliteitsbudget kan aardig wat fiscaal voordeel opleveren. In principe is het zo dat werknemers die een budget krijgen om hun mobiliteit te bekostigen hier loonbelasting over betalen. Administratief is dit voor de werkgever vaak de makkelijkste oplossing. Bepaalde kosten zijn namelijk al verrekend als het budget netto wordt uitgekeerd. Door slim om te gaan met het registreren van de gemaakte reizen is het echter wel mogelijk zoveel mogelijk van dit bedrag netto te gebruiken. Zo is het mogelijk om reizen met het openbaar vervoer tegen werkelijke kosten af te boeken van het bruto mobiliteitsbudget. Daarnaast zijn zowel zakelijke als woon-werk kilometers belastingvrij te vergoeden tegen 19 cent.

Mobiliteitsbudget
Mobiliteitsbudget

Combineer het mobiliteitsbudget met een leaseauto

Ja, ook dat kan! Het leasebedrag wordt dan omgezet in een mobiliteitsbudget waaruit alle mobiliteitskosten betaald worden. Of dat nu voor de auto, trein, bus of een Greenwheels auto is. Aan het einde van het jaar wordt bekeken of een medewerker geld heeft overgehouden of moet bijbetalen.

Is een mobiliteitsbudget iets voor jou?

Wil je weten wat een mobiliteitsbudget voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met SEAT Financial Services. Ze vertellen je graag meer over je wagenparkbeheer en adviseren je vrijblijvend over zakelijk rijden.

Whitepaper: Mobiliteitsbudget in opmars

Wil je nog meer weten over het mobiliteitsbudget? Download dan gratis de whitepaper 'Mobiliteitsbudget in opmars', waarin experts je alle ins and outs vertellen over zakelijke mobiliteit en het mobiliteitsbudget.

Download gratis whitepaper

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
contact zakelijk seat