Rittenregistratie

Altijd gestructureerd je zakelijke en privé kilometers registreren doe je zo

Zakelijk rijden en de auto ook privé gebruiken? Tenzij je niet meer dan 500 kilometer per jaar rijdt, krijg je te maken met bijtelling. Om te bewijzen dat je privé inderdaad niet meer dan 500 kilometer hebt gereden en geen bijtelling hoeft te betalen, is een foutloze rittenregistratie essentieel. De Belastingdienst stelt eisen voor een correcte vermelding van de rittenregistratie. Klopt de registratie niet, dan kan je dat een fikse boete opleveren.

Wat te vermelden in de rittenregistratie?

Niet alle auto’s zijn standaard uitgerust met een rittenregistratiesysteem. Het kan zijn dat je dit zelf moet bijhouden. Voor de bewijsvoering van gereden ritten is er geen vaste vorm die moet worden aangehouden. Houd in ieder geval de volgende gegevens bij:

  • Datum
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Vertrekplaats
  • Plaats van bestemming
  • Aard van de rit (zakelijk of privé)
  • De gereden route (dit is voornamelijk van toepassing als je te maken krijgt met omleidingen, wegafsluitingen etc.)

 

Factoren rittenregistratie

Naast het bijhouden van gegevens zijn er nog een aantal factoren die bijdragen aan een volledig beeld van jouw SEAT. Zo moet het soort voertuig worden vermeld, het doel van het voertuig (zakelijk en/of privé), hoeveel bestuurders gebruikmaken van de auto en het kenteken. Om op fiscaal gebied alles goed georganiseerd te hebben, moeten ritgegevens 7 jaar bewaard blijven.

 

Rittenregistratiesysteem

Bijna alle auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met GPS en een routeplanner. Dit maakt de kilometerregistratie steeds nauwkeuriger. Bij SEAT kun je ook kiezen voor Mind Mobility, waarmee je zeker weet dat de rittenregistratie foutloos is.

 

MIND Mobility: alle administratie in orde

Wil je een slimmer wagenpark en zeker weten dat de rittenregistratie goed geregeld is, dan kan je onderneming niet zonder Mind Mobility. Met smart fleet bespaar je tot wel 14% op onderhoud en verbruik. De auto’s worden voorzien van een MIND Smartbox. Met het dashboard heb je inzicht in alle gegevens. Niet alleen rittenadministratie maar ook brandstofverbruik, locatie, storingen en tijdige onderhoudsmeldingen worden inzichtelijk.

 

Rittenregistratie App

Naast het dashboard waarin de hele fleet is terug is te vinden, is er ook voor iedere werknemer een app die we koppelen aan zijn of haar SEAT. Via de Mijn SEAT app is 100% nauwkeurige ritregistratie mogelijk en worden werknemers bewust van hun rijstijl.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer