Een nieuwe auto leasen als zzp'er?

Dit zijn je voordelen

Als zzp'er ben je veel onderweg naar klanten en klussen. Dan is een auto wel erg handig. Liefst nieuw en betrouwbaar, zonder dat je veel geld moet investeren. Een auto leasen kan als zelfstandig ondernemer heel aantrekkelijk zijn. Je hebt keuze uit verschillende leasevormen. Om te ontdekken welke het beste bij jou past, zetten we alle leaseopties helder voor je op een rij.

Welke leasevormen zijn er voor zzp'ers?

Ga je voor compleet gemak? Of zoek je alleen een betaalbare financieringsvorm? Wil je lang leasen, of juist kort en flexibel? Bij SEAT helpen we je graag om de beste én voordeligste keuze te maken.

Als zzp’er heb je keuze uit de volgende leasevormen:

  • Operational Lease
  • Financial Lease
  • Private Lease
  • Additional Lease
  • Short Lease
  • Stock Lease
  • Flexible Lease

Operational Lease

Deze leasevorm lijkt nog het meest op huren. Je gebruikt de auto, maar wordt nooit eigenaar. Je bedrijfsbalans wordt er dus ook niet negatief door beïnvloed. Bij Operational Lease, lease je echt zonder zorgen. Alle kosten voor reparaties, onderhoud en banden, vervangend vervoer, verzekering (all risk), afschrijving, rente en houderschapsbelasting, zitten al in het maandbedrag. Geen verrassingen dus.

Lees meer

Financial Lease

Bij Financial Lease sluit je een financiering af voor de aankoop van jouw auto. Onderhoud, wegenbelasting en verzekering zijn voor eigen rekening. Aan het eind van de looptijd is de auto van jou. Met deze leasemethode kun je de beste auto voor jouw situatie financieren. Nog een voordeel voor zzp'ers: je kunt de btw terugvragen.

Lees meer

Private Lease

Deze leasevorm biedt jou als zzp’er de voordelen van een leaseauto, zonder het nadeel dat je bijtelling moet betalen. Bij Private Lease rij je in een nieuwe SEAT voor een scherpe all-in prijs. Onderhoud, verzekering, pechhulp: alles zit in je maandbedrag. Doordat je het contract privé afsluit, voorkom je bijtelling. Bovendien kun je € 0,19 per gereden zakelijke kilometer aftrekken van je winst. Een slimme deal dus.

Lees meer

Additional Lease

Met deze leasevorm kun je voor een korte periode een grotere auto rijden. Voor je drie weken vakantie naar Toscane ruil jij je SEAT Mii om voor een ruimere gezinsauto, zoals de SEAT Leon Sportstourer. Al die bagageruimte heb je niet elke dag nodig. Dus rij je de rest van het jaar gewoon in je zuinige SEAT Mii. Nog een voordeel: het grootste deel van het jaar profiteer je van een lagere bijtelling en leasekosten.

Lees meer

Short Lease

Nog maar net gestart als zzp'er? Maar wil je wel graag een goede en betrouwbare auto? Of heb je als wagenparkbeheerder of ondernemer behoefte aan tijdelijke mobiliteit, flexibel en voor een scherp tarief? Dan kun je bij SEAT verkort leasen. Met Short Lease sluit je tegen een aantrekkelijke prijs een contract af met een korte looptijd van 12 tot 24 maanden. Bovendien profiteer je van alle voordelen van een compleet leasepakket. Zo zijn reparatie, onderhoud en banden, allriskverzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting gewoon inbegrepen.

Als je nog vragen hebt, kun je altijd bij jouw SEAT-dealer terecht.

Vind jouw dealer

Stock Lease

Bij SEAT Stock Lease kun je een jonge, gebruikte SEAT kiezen, die je met korting kunt rijden. Stock Lease auto's worden al aangeboden met een leasecontract vanaf 12 maanden. Vaak gelden oudere bijtellingsregels tegen een lager tarief. Dat levert je als ondernemer extra voordeel op, terwijl je in een goed onderhouden SEAT met een lage kilometerstand rijdt.

Als je nog vragen hebt, kun je altijd bij jouw SEAT-dealer terecht.

Vind jouw dealer

Flexible Lease

Heb je vooral behoefte aan flexibiliteit bij een leaseovereenkomst? Kies dan voor Flexible Lease. Maak je veel gebruik van tijdelijke medewerkers? Dan kun je bij SEAT al na 12 maanden je leaseovereenkomst kosteloos opzeggen. Ook als de looptijd in eerste instantie 48 maanden was. Voor de periode waarin je gebruikmaakt van Flexible Lease, kun je rekenen op de full operational service. Dat betekent: reparatie, onderhoud en banden, allriskverzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting zijn allemaal inbegrepen.

Als je nog vragen hebt, kun je altijd bij jouw SEAT-dealer terecht.

Vind jouw dealer

Wat je ook kiest, ken de financiële gevolgen

Voordat je een leasevorm kiest, is het verstandig om goed de financiële gevolgen te bekijken en af te wegen. Vraagt de leasemaatschappij om jaarcijfers? Heeft de financiering gevolgen voor je BKR-registratie? Zet alle plussen en minnen dus op een rij.

En heb je nog vragen? We helpen je graag verder.

Neem contact met ons op   Vind jouw SEAT-dealer

Je gaat zakelijk leasen als zzp'er: en nu?

Weet jij al welke leasevorm jou op het lijf is geschreven? Mooi! Let alleen nog even op de volgende punten:

  • Welke contractduur kies je als zzp'er voor je nieuwe leaseauto: ga je liever een contract aan voor de korte termijn om flexibiliteit te behouden of wil je liever zekerheid voor een langere periode?
  • Hoe schaf je de leaseauto van jouw keuze aan: zakelijk of privé?

Rij voordelig elektrisch als zzp’er

Zakelijk elektrisch rijden is financieel interessant. Je betaalt maar 8% bijtelling, geen bpm en de gebruiks- en onderhoudskosten zijn ook lager dan bij een benzine- of dieselauto. Hier lees je er alles over.

Meer informatie over zakelijke mogelijkheden?

Vind je dealer
contact zakelijk seat