Private Leasecontract afkopen

Wil je het Private Leasecontract eerder laten beëindigen dan vooraf is afgesproken? Dan kun je deze afkopen.

Het afkopen van jouw Private Leasecontract

Bij SEAT Private Lease kun je voor 2, 3 of 4 jaar een leasecontract afsluiten. Wil je de overeenkomst vroegtijdig beëindigen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Echter, In sommige gevallen kan het Private Leasecontract ook kosteloos vroegtijdig worden beëindigd, namelijk in het geval van echtscheiding, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Wij leggen je uit hoe het afkopen van het Private Leasecontract in elkaar zit.

Het Private Leasecontract afkopen

Wil je je Private Leaseovereenkomst eerder beëindigen, dan is Private Lease afkopen een optie. Je betaalt maximaal 40% van het resterende leasetermijn. Beëindig je het contract al in het eerste jaar, dan betaal je voor de resterende maanden van dit eerste jaar 100% van het leasetermijn. Daarna betaal je 40%. Ook als je Private Lease van vóór 1 februari 2016 wilt afkopen, zijn er kosten verbonden aan het afkopen van het leasecontract.


Waarom moet het afgekocht worden?

Het Private Leasebedrag wordt gebaseerd op een vooraf afgesproken looptijd. Hoe langer het leasetermijn, hoe lager het maandbedrag wordt. Kortom, een langer leasecontract is voordeliger. Dit heeft te maken met het feit dat de waardevermindering van een (net) nieuwe auto over een langere looptijd verdeeld kan worden. Als het Private Leasecontract vroegtijdig wordt opgezegd, blijft SEAT met de kosten van deze waardevermindering zitten. Dit is de reden dat het contract moet worden afgekocht, om deze kosten te verrekenen.

Afkopen van de leaseauto
Klantenservice Private Lease

Moet er altijd een vergoeding betaald worden?

Niet in alle gevallen hoef je een vergoeding te betalen. Er zijn ook situaties die buiten jouw macht zijn, waardoor het Private Leasecontract kan worden beëindigd. In het geval van echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid kunnen Private Leasecontracten kosteloos vroegtijdig worden beëindigd.


Hoe hoog is de afkoopvergoeding?

Zoals wij hierboven ook zeggen, betaal je maximaal 40% van het resterende leasetermijn. Beëindig je het contract al in het eerste jaar? Dan betaal je de resterende maanden van het eerste jaar voor de volle 100%. Voor de overige maanden betaal je 40%.

Wil je meer informatie over Private Lease?

Kies hieronder het onderwerp waar je meer informatie over wilt.

Aantal kilometers per jaar
Contractduur
Diefstal
Einde contract
In het buitenland
Je SEAT inleveren
Je lease-auto overnemen
Onderhoud en reparatie
Praktische informatie
Shortlease
Vroegtijdig contract beeindigen

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op

Bel ons

(033) 454 91 91

Stuur een mail

Naar contactformulier

Vraag en antwoord

Bekijk vraag en antwoord

Klacht indienen

Naar het klachtformulier