Tanken in je pyjama

Een laadpaal thuis

SEAT Tarraco thuis aan het opladen

Laadpaal thuis? Zo gedaan

Geen betere manier van je auto opladen dan aan de laadpaal bij jouw op de oprit. Je betaalt jouw eigen energietarief en hoeft je nooit zorgen te maken of er wel plek is. Hoe je een laadpaal thuis aanvraagt? We leggen het graag uit.

Vrouw staat voor haar SEAT Leon

Een laadpaal voor thuis aanvragen

Een laadpaal aanvragen is zo gedaan, zeker bij de officiële SEAT-dealer. Bepaal eerst of je een laadpaal wilt kopen of wilt laten opnemen in je zakelijk of privateleasecontract. Weet je nog niet wat voor jou de beste keuze is? Dan denkt je dealer graag met je mee. Als je je keuze hebt gemaakt, geeft je dealer dit door aan een gespecialiseerde partij. Zij regelen het hele aanvraagtraject, van offerte tot installatie. Zo hoef jij je verder nergens meer zorgen om te maken. Als je hebt gekozen om jouw laadpaal te laten opnemen in je leasecontract, wordt je laadpunt gedurende je contracttermijn volledig afgeschreven. In de meeste gevallen kan jouw laadpaal dan gewoon blijven staan.

Welk type laadpalen zijn er?

Je elektrische auto opladen kan met twee laadpaalmodellen: een paalmodel en een wandmodel. Het paalmodel biedt uitkomst als je geen eigen oprit of garage hebt of niet bij een muur parkeert. Het wandmodel is makkelijker te installeren (en dus goedkoper) en beter bestand tegen slecht weer en vandalisme. Naast het type paal, is ook de soort aansluiting belangrijk bij het kiezen van een laadpaal. De meeste woningen beschikken over een 3-fase aansluiting. Echter kan het voorkomen dat jouw huis nog een 1-fase aansluiting heeft. Met een 3-fase aansluiting laad je jouw elektrische SEAT een stuk sneller op dan met een 1-fase aansluiting. Een 1-fase aansluiting kan altijd omgezet worden naar een 3-fase aansluiting, neem hiervoor contact op met jouw netbeheerder.

SEAT Tarraco bij oplaadpaal
Vrouw met SEAT Leon

Wat kost een laadpaal voor thuis?

Een goede laadpaal heb je al vanaf een paar honderd euro. Let er wel op dat je laadpaal volledig aansluit op jouw wensen en eisen. Wil je je laadkosten kunnen doorbelasten aan je werkgever? Of meerdere auto's tegelijk opladen? Dat zijn belangrijke punten die invloed kunnen hebben op het prijskaartje van jouw laadpaal. Natuurlijk kun je je online alvast oriënteren, maar je dealer stelt graag een op maat gemaakt advies voor je op.

Meer weten over elektrisch rijden?

bespaartips elektrisch rijden seat

Bespaartips

Lees meer
SEAT Leon PHEV

Elektrische modellen

Lees meer
Ontdek nu

Ontdek nu alles over de Leon PHEV.

Dealer zoeken

Jouw dealer kan je als geen ander vertellen welk onderhoud je auto nodig heeft, en wanneer.