Zo weer op weg met jouw SEAT

Jouw elektrische auto opladen

SEAT Leon aan het opladen

Zo makkelijk kan laden zijn

Het opladen van jouw elektrische SEAT is een stuk makkelijker dan je misschien denkt. Of je nou thuis, onderweg of op kantoor bent: het enige wat je nodig hebt is een laadpaal en laadpas. Je auto doet de rest, terwijl jij gewoon rustig werkt, winkelt of slaapt.

Hoe werkt opladen?

Als je voor het eerst een elektrische auto rijdt, kan het even uitvogelen zijn hoe dat laden nou precies in z'n werk gaat. Gelukkig is het vrij simpel. Bij elke elektrische SEAT ontvang je een laadkabel. Deze steek je aan de ene kant in de auto, en aan de andere kant in de laadpaal. Scan je laadpas, en het laden kan beginnen!

Opladen met de SEAT Leon
SEAT Leon ST

Hoe lang duurt opladen?

De laadtijd is volledig afhankelijk van het type laadpaal en het model van jouw SEAT. Zo is je Mii electric aan een snellader in een uur zo'n 80% opgeladen. Aan een reguliere laadpaal duurt dat 4 uur - nogal een verschil dus! Houd er wel rekening mee dat laden aan een snellader duurder is dan een reguliere laadpaal. Ook de locatie van je laadpaal (thuis of onderweg) heeft invloed op de kosten.

Hoeveel kost een elektrische auto opladen?

Hoeveel jij kwijt bent aan laadkosten per maand hangt voornamelijk van twee factoren af. Natuurlijk speelt de hoeveelheid stroom die je auto nodig heeft een grote rol. Maar ook wáár je laadt, kan een verschil maken. Zo is thuis laden de meest voordelige optie omdat je je gewone energietarief betaalt, € 0,23 per kilowattuur (kWh)*.

Man plugt de laadstekker in een elektrische SEAT
Even een rekenvoorbeeld.

Als je publiek laadt, betaal je iets meer (vanaf € 0,34 per kWh). Laden aan de snellader is niet alleen de snelste, maar ook de duurste optie: per kWh betaal je minimaal € 0,69. Als je uitgaat van een accucapaciteit van 36,8 kWh bij de Mii electric, kost je Mii electric volledig opladen thuis ongeveer € 8,46, publiek € 12,51 en bij een snellader € 25,40.

Waar laad jij op?

Thuis laden is de meest comfortabele en voordelige optie. Je auto staat gewoon bij jou op de oprit, in de garage of op je eigen parkeerplek in de buurt en je betaalt je eigen energietarief. Wil je een eigen laadpaal thuis? Dat kan! We vertellen je graag meer over hoe je een laadpaal thuis regelt.

Tarraco

In Nederland staan er momenteel zo'n 40.000 openbare laadpalen, relatief gezien de meeste in Europa. Dat is goed nieuws: er staat er altijd wel eentje op de route! Van die 40.000 laadpalen, zijn er ongeveer 1.000 een snellader.
Wil je zeker zijn dat je niet zonder stroom komt te staan? Plan je route dan vooraf en maak slim gebruik van de snelladers onderweg. Een overzicht van alle (snel)laadpunten vind je op de site van Oplaadpalen.nl.

Tarraco

Meer weten over elektrisch rijden?

Ontdek nu

Ontdek nu alles over de Leon PHEV.

Dealer zoeken

Jouw dealer kan je als geen ander vertellen welk onderhoud je auto nodig heeft, en wanneer.

* De genoemde tarieven en inschattingen zijn slechts een indicatie.