Private Lease contractduur

Kies zelf de ideale looptijd van jouw Private Leasecontract

Private Lease looptijden

Met Private Lease rijd je in een nieuwe SEAT voor een vast bedrag per maand. Hoeveel je per maand betaalt, is afhankelijk van het SEAT-model die jij kiest, het aantal kilometers die je verwacht te gaan rijden en de duur van het contract. Je kunt dus zelf de ideale duur van jouw Private Leasecontract bepalen.

SEAT Ateca

Bepaal zelf de contractduur

Private Lease bij SEAT is mogelijk vanaf een minimum van 2 jaar. Je kunt kiezen uit een looptijd van 24, 36 of 48 maanden. De maandelijkse Private Leasekosten zijn lager bij een langere looptijd. Je verzekering, onderhoud, schadeverzekering voor inzittenden en wegenbelasting zijn bij je maandelijkse leasekosten inbegrepen. Ook heb je recht op vervangend vervoer na 24 uur. Als je tot nu toe geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, omdat dit bijvoorbeeld je eerste auto is, dan heeft dit bij SEAT geen invloed op de leaseprijs.

Korte contractduur

Private Lease is bij SEAT mogelijk vanaf 24 maanden. Echter zijn er ook lease-oplossingen voor een kortere looptijd. Dit noemen we shortlease. Shortlease is de gulden middenweg tussen Private Lease en het huren van een auto. De looptijd van shortlease kan vanaf 3 maanden tot maximaal een jaar.

Ook bij shortlease geldt dat je een vast bedrag per maand betaald met een vooraf vastgesteld aantal kilometers. Ook profiteer je van dezelfde aanvullende services zoals verzekerings- en onderhoudskosten. De brandstof betaal je zelf.

Lees meer over Shortlease.

SEAT Ateca
Man en vrouw bij hun SEAT Arona

Vroegtijdig beëindigen

Wil je jouw Private Leasecontract eerder beëindigen dan de afgesproken contractduur, dan heb je de mogelijkheid om het contract af te kopen. Hier zitten echter wel kosten aan verbonden. Je betaalt maximaal 40% van het resterende leasetermijn. Beëindig je het contract al in het eerste jaar? Dan betaal je voor de resterende maanden in het eerste jaar de volle 100%. Daarna betaal je 40% over de overige maanden.

Lees meer over afkopen


Vroegtijdig beëindigen wegens calamiteiten

In bijzondere omstandigheden is het mogelijk om jouw Private Leasecontract kosteloos op te zeggen. Dit geldt enkel in de volgende gevallen:

  • Arbeidsongeschikheid
  • Echtscheiding
  • Onvrijwillige werkloosheid
  • Overlijden

Het opzeggen van het leasecontract kan na overleg in principe per direct. Echter dien je de omstandigheid wel aan te kunnen tonen, en in sommige gevallen ook te bewijzen, dat je vanwege deze reden de het maandelijkse leasebedrag niet meer kunt betalen.

Lees meer over vroegtijdig beëindigen

SEAT Arona in de stad

Wil je meer informatie over Private Lease?

Kies hieronder het onderwerp waar je meer informatie over wilt.

Aantal kilometers per jaar
Contract afkopen
Diefstal
Einde contract
In het buitenland
Je SEAT inleveren
Je lease-auto overnemen
Onderhoud en reparatie
Praktische informatie
Shortlease
Vroegtijdig contract beeindigen

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op

Bel ons

(033) 454 91 91

Stuur een mail

Naar contactformulier

Vraag en antwoord

Bekijk vraag en antwoord

Klacht indienen

Naar het klachtformulier