Private Leaseauto overnemen

Aan het einde van het Private Leasecontract kun je de auto overnemen of overkopen. Wij leggen je uit wat hiervoor nodig is.

SEAT Private Lease Klantenservice

Jouw SEAT Private Leaseauto overnemen

Loopt jouw huidige SEAT Private Leasecontract binnenkort af en wil je jouw SEAT graag overnemen aan het einde van jouw contract? Het overnemen van de auto behoort zeker tot de mogelijkheden.


Hoe werkt het overnemen van de Private Leaseauto?

Voor het overnemen van jouw Private Leaseauto zijn er enkele administratieve dingen die geregeld moeten worden.

Om de auto over te nemen, dien je een overnamevoorstel aan te vragen bij jouw SEAT dealer. Wil of kun je het overnamebedrag niet in één keer betalen? Bij SEAT is het ook mogelijk om dit bedrag te financieren via jouw SEAT dealer. Wanneer je akkoord gaat met het overnamevoorstel, kun je het getekend retour sturen naar jouw SEAT dealer. Je ontvangt dan een factuur van SEAT Financial Services.

Tenaamstelling
Omdat je een Private Leasecontract hebt, staat de auto al op jouw naam. Je hoeft deze dus niet over te schrijven, want er vindt geen wijziging plaats in de tenaamstelling.

Verzekering
Met ingang van de overnamedatum moet je jouw SEAT zelf verzekeren. Denk hierbij ook eens aan onze SEAT Autoverzekering. Dé autoverzekering voor SEAT, waarbij je er níet op achteruit gaat. Had je voor jouw Private Leasecontract al schadevrije jaren opgebouwd? Deze zijn geldig tot 3 jaar na het beëindigen van jouw oude autoverzekering. 

Rekeningen en boetes
Brandstof, boetes en het wassen van de auto betaalde je tijdens de looptijd van jouw Private Leasecontract al zelf en dit zal niet veranderen. Rekeningen voor de houderschaps- of wegenbelasting komen voortaan automatisch bij je terecht. Je betaalt deze vanaf dan dus zelf.

Onderhoud en winterbanden
Het regelen van reparaties, onderhoud, APK en pechhulp doe je voortaan zelf. Hiervoor kun je gewoon terecht bij jouw huidige SEAT dealer. Wanneer je winterbanden hebt en deze wilt overnemen, dan is de prijs hiervan opgenomen in het door jouw ondertekende overnamevoorstel. Met de getekende overnamebrief kun je langs bij jouw dealer om het paar banden (winter of zomer) dat op dat moment gestald staat op te halen. Rijd je op dit moment op jouw winterbanden maar wil je deze niet overnemen? Maak dan voor de overnamedatum een afspraak met jouw dealer om de winterbanden om te wisselen voor jouw zomerbanden.


De definitieve overname

Je wordt na het moment van de overname nog per post geïnformeerd over de definitieve overname. Hierbij ontvang je ook de tenaamstellingscodes en/of het eventuele overschrijvingsbewijs van jouw SEAT.

Onze dealers helpen je graag verder

Meer weten over Private Lease?