Private Lease-auto overnemen

Het is mogelijk om jouw SEAT Private Lease-auto over te kopen.

Jouw SEAT Private Lease-auto overnemen

Aan het einde van het Private Leasecontract heb je de mogelijkheid om jouw SEAT auto over te kopen.

Om jouw SEAT-auto over te kopen, kun je een overnamevoorstel aanvragen via jouw SEAT-dealer. Wanneer je akkoord gaat met het overnamevoorstel, kun je deze getekend retour sturen. Je ontvangt dan een factuur van SEAT Financial Services. Wil je of kun je het overnamebedrag niet in één keer betalen? Het is ook mogelijk om dit bedrag te financieren.

Administratie

Omdat je een Private Leasecontract hebt, staat de auto al op jouw naam. Je hoeft deze dus niet over te schrijven, want er vindt geen wijziging plaats in de tenaamstelling.

Voor het overnemen van jouw Private Lease-auto zijn er enkele administratieve dingen die geregeld moeten worden.


De verzekering

Met ingang van de overnamedatum moet je jouw SEAT zelf verzekeren. Denk hierbij ook eens aan onze SEAT Autoverzekering. Dé autoverzekering voor SEAT, waarbij je er níet op achteruit gaat. Had je voor jouw Private Leasecontract al schadevrije jaren opgebouwd? Deze zijn geldig tot 3 jaar na het beëindigen van jouw oude autoverzekering.

Rekeningen en boetes

Brandstof, boetes en het wassen van de auto betaalde je tijdens de looptijd van jouw Private Leasecontract al zelf en dit zal niet veranderen. Rekeningen voor de houderschaps- of wegenbelasting komen voortaan automatisch bij je terecht. Je betaalt deze vanaf dan dus zelf.

Onderhoud

Het regelen van reparaties, onderhoud, APK en pechhulp doe je voortaan zelf. Hiervoor kun je gewoon terecht bij jouw huidige SEAT dealer.

Winterbanden

Wanneer je winterbanden hebt en deze wilt overnemen, dan is de prijs hiervan opgenomen in het door jouw ondertekende overnamevoorstel. Met de getekende overnamebrief kun je langs bij jouw dealer om het paar banden (winter of zomer) dat op dat moment gestald staat, op te halen. Rijd je op dit moment op jouw winterbanden maar wil je deze niet overnemen? Maak dan voor de overnamedatum een afspraak met jouw dealer om de winterbanden om te wisselen voor jouw zomerbanden.


De definitieve overname

Je wordt na het moment van de overname nog per post geïnformeerd over de definitieve overname. Hierbij ontvang je ook de tenaamstellingscodes en/of het eventuele overschrijvingsbewijs van jouw SEAT.

Benieuwd naar wat er gebeurd aan het einde van jouw Private Leasecontract? Lees dan verder over de opties die je hebt aan het einde van het contract en hoe je de auto moet inleveren.

Wil je meer informatie over Private Lease?

Kies hieronder het onderwerp waar je meer informatie over wilt.

Aantal kilometers per jaar
Contract afkopen
Contractduur
Diefstal
Einde contract
In het buitenland
Je SEAT inleveren
Onderhoud en reparatie
Praktische informatie
Shortlease
Vroegtijdig contract beeindigen

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op

Stuur een mail

Naar contactformulier

Bel ons

(033) 454 91 91

Vraag en antwoord

Bekijk vraag en antwoord

Klacht indienen

Naar het klachtformulier