Private Lease en zakelijk rijden

SEAT Ateca hero

Bij SEAT private lease stel je zelf je ideale auto samen en sluit je voor een vooraf bepaalde periode een overeenkomst af. Een groot voordeel van private lease is dat kosten zoals wegenbelasting, schadeherstel, reparaties, onderhoud en (inter)nationale pechhulp zijn inbegrepen.  Je private lease auto gebruiken voor zakelijk rijden is ook mogelijk. Let er wel op dat je een private leasecontract altijd afsluit op een natuurlijk persoon en niet op een bedrijf.

Ben je in dienst bij een bedrijf en wil je je private leaseauto ook gebruiken voor zakelijke kilometers? Pas dan op dat je het vastgestelde aantal kilometers in jouw private leasecontract niet overschrijdt. Of je jouw private leaseauto rijdt voor zakelijk of privé gebruik maakt niet uit. Wel kun je in veel gevallen via je werkgever een kilometervergoeding ontvangen voor je zakelijke kilometers. Dit staat echter los van je private leasecontract.

Bekijk alle Private Lease modellen

Een handig ezelsbruggetje

Private lease: je bepaalt bij het aangaan van een private leasecontract het aantal kilometers dat je van plan bent te gaan rijden. Rijd je ook zakelijk, houd dan ook rekening met je zakelijke kilometers. Zakelijk leasen: dit verloopt via je werkgever en is afhankelijk van de afspraken die je maakt met je werkgever. Rijd je meer dan 500 kilometer privé per jaar, geldt hiervoor een bijtelling.

SEAT ezelsbruggetje
SEAT  business

Is Private Lease mogelijk bij een bedrijfswagen?

Ook een bedrijfswagen kun je private leasen. Wees je er wel van bewust dat het private leasecontract altijd op naam van een persoon staat en niet op naam van een bedrijf. Private Lease kan daardoor ook interessant zijn voor eenmanszaken en zzp-ers.

Private Lease eenmanszaak

Met een klein bedrijf wil je weten waar je qua kosten aan toe bent. Met private lease zijn je kosten overzichtelijk en weet je precies welk bedrag je maandelijks kwijt bent om van A naar B te komen. Een ander voordeel van private lease is dat je geen grote som geld nodig hebt voor de aanschaf van een nieuwe auto.

Informatie over Private Lease Informatie over het Keurmerk Private Lease

SEAT eenmanszaak