Onderhoud van elektrische auto's

Zorg voor de toekomst

tarraco elektrisch rijden seat

Voordelig en vakkundig onderhoud

Net als voor een benzine-auto, is het voor elektrische auto's belangrijk om regelmatig een onderhoudsbeurt te krijgen. Een groot voordeel is wel dat een elektrische auto minder onderdelen heeft om te onderhouden, wat een hoop scheelt in gedoe én kosten.

Welk onderhoud heeft een elektrische auto nodig?

Een elektrische auto heeft minder bewegende, en dus slijtbare, onderdelen. De enige onderhoudsbeurt die een elektrische auto nodig heeft, is een inspectieservice elke twee jaar of 30.000 kilometer. Ook moeten de de interieurfilter en remvloeistof vervangen worden. Met een elektrische auto kun je dus afscheid nemen van de grote en kleine beurt!

mii elektric
Tarraco

Wel is het verstandig om slijtagedelen als remmen, ruitenwissers en vooral banden regelmatig te laten controleren. Banden vormen namelijk de enige uitzondering waarbij een elektrische auto aan het lange eind trekt: door het hoge motorkoppel en zware gewicht van de auto slijten je banden sneller dan bij een benzine-auto.

Laat je je elektrische SEAT goed onderhouden, dan is de kans groot dat je fluitend door de APK komt. De APK wordt de eerste keer bij 4 jaar uitgevoerd, en vervolgens bij 6 en 8 jaar. Daarna moet je je auto elk jaar laten keuren.

Hoeveel kost onderhoud aan een elektrische auto?

De eerste 6 jaar of 100.000 kilometer na aankoop van je elektrische SEAT is onderhoud, behalve het vervangen van slijtagedelen maar inclusief APK, helemaal gratis. Omdat een elektrische auto relatief eenvoudig in elkaar zit, heb je minder slijtagedelen, minder onderhoud en dus minder kosten. Hoeveel het onderhouden van jouw elektrische SEAT precies gaat kosten als de eerste 6 jaar verstreken is, is onder andere afhankelijk van je rijstijl en de leeftijd van je auto. Lees hier verder over andere kosten van elektrisch rijden

mii electric
garantie elektrisch rijden seat

Hoeveel garantie zit er op een elektrische auto?

Op je elektrische auto zit standaard fabrieksgarantie van 4 jaar of 100.000 kilometer, lakgarantie van 2 of 3 jaar en carrosseriegarantie van maar liefst 6 tot 12 jaar. Daarnaast ontvang je, als de auto volgens fabrieksvoorschrift is onderhouden, een standaardgarantie van 8 jaar op de lithium-ion hoogvoltaccu. Deze garantie geldt tot een kilometerstand van 160.000 kilometer.

Lees meer over garantie

Meer weten over elektrisch rijden?

Als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de Elektrisch Rijden-nieuwsbrief en mis niks.

Ontdek nu

Ontdek nu alles over de Mii electric.

Dealer zoeken

Jouw dealer kan je als geen ander vertellen welk onderhoud je auto nodig heeft, en wanneer.