Honderden kilometers elektrisch rijplezier

Actieradius van een elektrische auto

Vrouw checkt SEAT App

Laden en gaan!

Je actieradius bepaalt hoeveel kilometers je kunt maken op één laadbeurt. Hoe ver je kunt rijden met jouw elektrische SEAT en hoe je het maximale uit je actieradius haalt? Lees verder en ontdek het!

Hoe ver kan ik rijden op een volle accu?

De afstand die je kunt rijden met een elektrische auto hangt van een aantal zaken af. Natuurlijk bepaalt de accucapaciteit voor een groot deel de actieradius, maar zaken als de leeftijd van de accu, jouw rijstijl en de weers- en verkeersomstandigheden tellen ook mee. De theoretische actieradius, gemeten volgens de WLTP-testmethode, geeft een indicatie van de afstand die je met je auto kunt rijden. Voor de Mii electric is dit 260 kilometer, en de toekomstige el-Born rijdt zelfs 420 kilometer op één laadbeurt. Lees meer over hoe je elektrische auto opladen werkt. 

Vrouw loopt naast SEAT Leon
elektrisch rijden actieradius

Hoe haal ik het maximale uit mijn actieradius?

De theoretische actieradius van je elektrische SEAT staat dus vast, maar de daadwerkelijke afstand die je kunt rijden hangt onder andere af van jouw rijstijl. Door slim te rijden kun je het maximale uit je actieradius halen en meer kilometers maken op één laadbeurt. Weten hoe je je rijstijl zo zuinig mogelijk maakt? We helpen je op weg met 5 bespaartips.

Bekijk de tips

Meer weten over elektrisch rijden?

Man bij SEAT Leon

Kosten van elektrisch rijden

Lees meer
Ontdek nu

Ontdek nu alles over de Leon PHEV.

Dealer zoeken

Jouw dealer kan je als geen ander vertellen welk onderhoud je auto nodig heeft, en wanneer.