Actieradius van een elektrische auto

Honderden kilometers elektrisch rijplezier

mii electric actieradius

Laden en gaan!

Je actieradius bepaalt hoeveel kilometers je kunt maken op één laadbeurt. Hoe ver je kunt rijden met jouw elektrische SEAT en hoe je het maximale uit je actieradius haalt? Lees verder en ontdek het!

Hoe ver kan ik rijden op een volle accu?

De afstand die je kunt rijden met een elektrische auto hangt van een aantal zaken af. Natuurlijk bepaalt de accucapaciteit voor een groot deel de actieradius, maar zaken als de leeftijd van de accu, jouw rijstijl en de weers- en verkeersomstandigheden tellen ook mee. De theoretische actieradius, gemeten volgens de WLTP-testmethode, geeft een indicatie van de afstand die je met je auto kunt rijden. Voor de Mii electric is dit 260 kilometer, en de toekomstige el-Born rijdt zelfs 420 kilometer op één laadbeurt. Lees meer over hoe je elektrische auto opladen werkt. 

Mii Electric
elektrisch rijden actieradius

Hoe haal ik het maximale uit mijn actieradius?

De theoretische actieradius van je elektrische SEAT staat dus vast, maar de daadwerkelijke afstand die je kunt rijden hangt onder andere af van jouw rijstijl. Door slim te rijden kun je het maximale uit je actieradius halen en meer kilometers maken op één laadbeurt. Weten hoe je je rijstijl zo zuinig mogelijk maakt? We helpen je op weg met 5 bespaartips.

Bekijk de tips

Meer weten over elektrisch rijden?

Wil je meer weten over elektrisch rijden, zoals hoelang je accu meegaat, hoe het onderhoud van een elektrische auto eruit ziet of wat nu eigenlijk de kosten van elektrisch rijden zijn? Wij vertellen je er graag meer over! 

Als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de Elektrisch Rijden-nieuwsbrief en mis niks.

Ontdek nu

Ontdek nu alles over de Mii electric.

Dealer zoeken

Jouw dealer kan je als geen ander vertellen welk onderhoud je auto nodig heeft, en wanneer.