Veilig en slim

Jouw SEAT zit vol slimme features

Maar hoe werkt het eigenlijk allemaal?

Nieuwe Ateca

Veiligheid en slimmigheid

Jouw SEAT zit boordevol veiligheidssystemen, assistentiesystemen en andere slimme technologie om jouw rit veiliger, comfortabeler én leuker te maken. Dan moet je natuurlijk wel weten hoe het allemaal werkt. We snappen dat je geen zin hebt om het instructieboekje van voor tot achter door te spitten, dus hebben we video's gemaakt van de belangrijkste features. Deze zijn ondergedeeld in de categorieën Infotainment en media, Functies, en Veiligheid- en assistentiesystemen.

Infotainment en media

Bluetooth telefoonkoppeling

Koppel eenvoudig jouw smartphone via Bluetooth en bel hands-free met al je contacten.

Full Link, Apple CarPlay en MirrorLink

Full Link zorgt voor een verbinding tussen jouw SEAT en smartphone via MirrorLink™ of Apple CarPlay. Muziek selecteren of navigatie-instructies ontvangen: dat kan via het infotainmentscherm.

Infotainmentsysteem nieuwe SEAT Leon

Bij SEAT geloven we in innovatie en geavanceerde technologie om jouw leven gemakkelijker te maken, zo ook met ons nieuwe infotainmentsysteem. Het nieuwe infotainmentsysteem omvat functies zoals navigatie, smartphoneverbinding, klimaatregeling, voertuiginstellingen, voertuigstatus en audio, inclusief radio en media.


Navigatie

Door het SEAT navigatiesysteem vind je eenvoudig je bestemming. Zoek je bestemming en ga op weg. Even van de gebaande paden af? Geen probleem!

SEAT CONNECT

Tegenwoordig ben je altijd verbonden. Met je vrienden, familie, hobby's. Je hele wereld. En nu ook met jouw SEAT. Met de diensten van SEAT CONNECT sta jij in verbinding met jouw SEAT en de wereld er omheen. 

Wil je meer informatie over SEAT CONNECT? Lees dan verder op deze pagina.

Functies

Airconditioning

Altijd het beste klimaat in jouw SEAT. Met de verschillende beschikbare functies heb je altijd de juiste temperatuur beschikbaar, filter je pollen en allergenen uit het interieur en voorkom je beslagen ramen.

Keyless entry

Met sleutelloze toegang (Keyless Entry) ont- of vergrendel je jouw SEAT zonder de sleutels uit je zak of tas te halen.

Opladen SEAT PHEV

Hoe laadt je jouw nieuwe SEAT PHEV op? Open de laadaansluiting op de auto, sluit de laadstekker aan en jouw SEAT is klaar om op zich te laden.


Rijprofielkeuze en adaptief onderstel

Stem je SEAT af op jouw stemming met de rijprofielkeuze. Bij SEAT hebben we vier rijmodi: normaal, comfort, sport en eco. Hiermee worden bepaalde functies gewijzigd, zoals de motorresponse, demping en stuurbekrachtiging.

Veiligheid- en assistentiesystemen

Connectiviteit & Bestuurdershulp

Ontdek de Connectiviteit & Bestuurdershulp van de SEAT Leon in deze video. Alles wat je moet weten, kort en krachtig.

Auto Hold

De SEAT Auto Hold-functie is een uitbreiding van de elektrische parkeerrem en bied je meer gemak en extra veiligheid. De functie helpt je bijvoorbeeld bij een hellingproef of in druk verkeer met af en toe stoppen.

Automatische inparkeerhulp

Automatische inparkeerhulp helpt je met het inparkeren. Alles gaat zonder handen. Je bedient alleen zelf het gas en de rem. Eén druk op de knop en het systeem detecteert automatisch de ruimte bij file- en achteruit inparkeren en stuurt zelfstandig in en uit. Dreig je in botsing te komen met een ander voertuig, dan krijg je een waarschuwingssignaal.


Dodehoeksensor

De dodehoeksensor gebruikt radarsensoren om de gebieden achter de auto te bewaken, de dode hoek van de auto te detecteren en auto-afstanden en snelheidsverschillen te meten. Deze geavanceerde functie helpt je om veilig van rijstrook te wisselen.

e-Call noodoproep-systeem

Een van de belangrijkste functies van het infotainmentsysteem is het noodoproepsysteem (e-call). Het systeem belt automatisch naar hulpdiensten in het geval van een ongeval. Deze autoveiligheidsfunctie wordt gestart bij het activeren van een airbag.

Elektronische handrem

De SEAT elektronische handrem vervangt de handrem die wordt gebruikt bij stoppen of parkeren. Je kan deze rem inschakelen wanneer je SEAT geparkeerd staat, zelfs als het contact is uitgeschakeld.


Emergency Assist

Als de sensoren van de auto detecteren dat de bestuurder niet minstens één hand aan het stuur heeft of deze langer dan 15 seconden loslaat, ontvangen je akoestische en visuele waarschuwingen. Wanneer je niet reageert, remt de auto geleidelijk af. Als de bestuurder nog steeds niet reageert, neemt Emergency Assist de beslissing om je SEAT volledig tot stilstand te brengen, de alarmlichten te activeren en een noodoproep te doen via het eCall-systeem.

Lane Assist

Rijd veilig met de SEAT rijstrookbehoudassistent (Lane Assist). Deze functie helpt je om op je rijstrook te blijven. Hoe? Via een camera in de voorruit detecteert en analyseert hij zichtbare rijstrookmarkeringen. Even afgeleidt? Dan brengt de assistent je terug in het spoor met een automatische stuurbeweging.

Travel Assist

Als de Travel Assist van SEAT is geactiveerd, biedt dit rijondersteuning bij snelheden tot 210 km/u. Deze geavanceerde autotechnologie regelt de snelheid en richting, en houdt de omgeving in de gaten. Dit systeem combineert de Adaptive Cruise Control (ACC) en de rijstrookbehoudassistent om de auto in het midden van de rijstrook te houden en de snelheid aan het verkeer aan te passen.


Uitparkeerassistent

Deze technologische autofunctie waarschuwt je door middel van een audio- of visuele waarschuwing wanneer een voertuig nadert met behulp van de radarsensoren in de achterbumper. Hiermee rij je eenvoudig achteruit uit een parkeerplek met slecht zicht.

Uitstapwaarschuwing

In stilstand blijven de radarsensoren de omgeving volgen voor de uitstapwaarschuwing. Als een auto, motor of fiets van achteren nadert wanneer een inzittende een portier opent en er een risico op een ongeval bestaat, geeft je SEAT een hoorbare en zichtbare waarschuwing via de led-verlichting in de voorportieren of buitenspiegel.

Adaptive Cruise Control

Onze Adaptive Cruise Control (ACC) berekent de snelheid waarmee je met jouw SEAT moet rijden om de juiste afstand te houden. Ook kan het systeem je auto afremmen als de voorligger stopt. Je activeert hem door op de knop op het stuur te drukken en een constante snelheid in te stellen tussen 30 en 210 km / u.

Heb je nog vragen?

Raadpleeg dan het instructieboekje van jouw SEAT, of neem contact op met jouw SEAT-dealer.

Download instructieboekje
Selecteer via de button hieronder jouw SEAT-model en download het online instructieboekje.
Vind jouw SEAT-dealer
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jouw SEAT-dealer, zij weten namelijk alles over de features in jouw SEAT.
Ervaar het zelf

Proefrit op locatie

Wil jij deze slimme features zelf ervaren? Boek dan een proefrit in jouw favoriete SEAT. Wij brengen de auto gewoon naar jou toe. Check via onze proefritplanner welke dealer bij jou in de buurt een proefrit op locatie aanbiedt.