Wat kun je verwachten

Levertijden

Alle informatie over de actuele levertijd van jouw nieuwe auto.

Arona

Wat kun je verwachten?

Heb je een nieuwe SEAT besteld? Dan kun je natuurlijk niet wachten tot ‘ie bij je voor de deur staat. Dit snappen wij. Soms duurt een levering langer dan verwacht, vaak is dit overmacht. Bijvoorbeeld door een storing bij onze leveranciers of zoals momenteel door een wereldwijd tekort aan computerchips.

Seat

Hoe zit dat met het tekort aan computerchips?

Door COVID-19 is de vraag naar elektrische apparaten enorm gestegen en heeft productie langere tijd stilgestaan. Dit heeft geleid tot een wereldwijd tekort aan computerchips. Dat heeft gevolgen voor levertijden in de hele autobranche - en dus ook SEAT. We doen er alles aan om de productie zoveel mogelijk op gang te krijgen en te houden. Nieuwe auto’s worden zover mogelijk in elkaar gezet, maar kunnen uiteraard pas naar Nederland worden gehaald als ze van alle chips voorzien zijn.

Seat

De gevolgen voor jouw bestelling

Als je een nieuwe SEAT bestelt hebt, kan het zijn dat je te maken krijgt met een vertraging. Een vertraging is voor niemand een fijne situatie. De SEAT-dealer laat het weten als jouw bestelling vertraging oploopt. Ook kan de SEAT-dealer met je meedenken over oplossingen. Oftewel, wij staan voor je klaar. Bel je SEAT-dealer voor meer informatie.

Seat

Ben je van plan binnenkort een SEAT te bestellen?

Wil je binnenkort een nieuwe SEAT bestellen? Bestel deze dan op tijd. Houd er rekening mee dat de levertijden momenteel langer zijn dan je normaal mag verwachten. En dat een klein aantal opties, die een meer dan gemiddelde hoeveelheid chips vragen, tijdelijk niet bestelbaar kunnen zijn. Jouw SEAT-dealer kan je meer informatie geven over levertijden per model en uitvoering.

Info over actuele levertijden
Vraag het jouw dealer

Jouw SEAT-dealer kan je meer informatie geven over levertijden per model en uitvoering.

Bekijk dealers
Welk model past bij jou?
Voor iedereen een SEAT

Of je nu kiest voor een stadsauto, gezinsauto of SUV. Je kiest voor gegarandeerd rijplezier.

Ontdek modellen

Veelgestelde vragen

De levertijd is langer dan normaal. Wat betekent dit?
De levertijd is langer dan normaal. Wat betekent dit?
Als je een nieuwe SEAT bestelt, dan is de wachttijd langer dan normaal. Dit betekent dat je gemiddeld 3-6 maanden op je auto wacht. Vraag je dealer naar de actuele levertijd.
Hoe lang moet ik wachten op mijn nieuwe auto?
Hoe lang moet ik wachten op mijn nieuwe auto?
Dit is afhankelijk van het model en de gekozen opties. De SEAT-dealer kan je meer vertellen over de actuele levertijden van jouw gewenste configuratie of jouw reeds bestelde auto.
Waarom is de levertijd langer dan normaal?
Waarom is de levertijd langer dan normaal?
Dit is een gevolg van het wereldwijde tekort aan computerchips en de oorlog in Oekraïne, waar kabelbomen* geproduceerd worden. Kabelbomen en chips zijn beiden benodigd om jouw auto te produceren. Omdat we jouw SEAT pas naar Nederland kunnen transporteren zodra deze voorzien is van alle benodigde onderdelen, kan het zijn dat de levertijd toeneemt.

* Een kabelboom is als het ware het zenuwstelsel van jouw auto. De kabelboom is een verzameling van elektrische draden en sensoren die verschillende onderdelen aan elkaar verbindt. Het verbindt alle elektrische componenten van de auto aan.
Ik heb snel een auto nodig. Welke opties zijn er?
Ik heb snel een auto nodig. Welke opties zijn er?
Wanneer je op zeer korte termijn een auto nodig hebt, dan zijn er een aantal mogelijkheden.
 1. Voorraad-auto
  Je kunt kiezen voor een auto uit voorraad. Dit is een auto die al op locatie van de dealer staat. Bekijk de modellen op voorraad.
 2. Online bestellen
  Met Private Lease heb je de mogelijkheid om te kiezen voor online bestellen. Zolang de voorraad strekt, stap je al binnen 10 dagen in een nieuwe SEAT. Deze optie is beschikbaar voor de [Model].
 3. Flexibel maandcontract
  Nieuw! Met ons flexibele maand abonnement rijd al binnen 3 werkdagen in een jong gebruikte [Model] in topconditie. Je betaalt een vast maandbedrag en kunt na 1 maand dagelijks kosteloos opzeggen.
 4. Ocassion
  Snel wegrijden kan natuurlijk ook in een gebruikte SEAT in topconditie. Bekijk het DasWelt aanbod en geniet van o.a. van 6 maanden garantie en 14 dagen omruilgarantie.
Waarom neemt de levertijd van mijn bestelde auto toe?
Waarom neemt de levertijd van mijn bestelde auto toe?
Ondanks dat we er alles aan doen om jouw SEAT zo snel mogelijk te produceren, zijn we afhankelijk van verschillende toeleveranciers. Bijvoorbeeld de leveranciers van chips en kabelbomen. Helaas kan het door de huidige situatie* voorkomen dat niet alle onderdelen direct beschikbaar zijn, waardoor jouw auto niet volledig opgebouwd kan worden en nog niet gereed is voor transport naar Nederland.

* De levertijd is langer dan normaal als een gevolg van het wereldwijde tekort aan computerchips en de oorlog in Oekraïne, waar kabelbomen** geproduceerd worden.

** Een kabelboom is als het ware het zenuwstelsel van jouw auto. De kabelboom is een verzameling van elektrische draden en sensoren die verschillende onderdelen aan elkaar verbindt. Het verbindt alle elektrische componenten van de auto aan.
Ik heb een auto besteld. Hoe blijf ik op de hoogte van het verwachte aflevermoment?
Ik heb een auto besteld. Hoe blijf ik op de hoogte van het verwachte aflevermoment?
Jouw SEAT-dealer kan de status van jouw bestelde auto inzien. De SEAT-dealer laat het uiteraard weten als je bestelling vertraging oploopt. En zorgt dat voor problemen? Dan zullen we proberen het voor je op te lossen. Je kunt op ons rekenen. Heb je vragen? Neem contact op met jouw dealer.
De SEAT-dealer heeft een verwacht levermoment gecommuniceerd. Wat betekent dit?
De SEAT-dealer heeft een verwacht levermoment gecommuniceerd. Wat betekent dit?
We snappen dat je niet kunt wachten om in te stappen in jouw nieuwe SEAT. Daarom geven we je inzicht in het moment waarop we verwachten dat jouw auto afgeleverd wordt. Dit noemen we ook wel een indicatieve levertijd. Dit is een verwachting omdat de schaarste in computerchips en kabelbomen kan zorgen voor vertraging. Uiteraard doen we er alles aan om jouw auto zo snel mogelijk af te leveren en houdt de dealer je op de hoogte van eventuele wijzigingen.