Wij houden je op de hoogte

Vragen over levertijden?

Heb je een nieuwe SEAT besteld? Dan kun je natuurlijk niet wachten tot ‘ie bij je op de stoep staat. Van de start van de productie tot het transport naar Nederland zit helaas wel wat tijd. De gemiddelde levertijd is 2 tot 3 maanden, afhankelijk van het model. Soms duurt een levering langer, bijvoorbeeld door een storing bij onze leveranciers of door een tekort aan computerchips. Jouw SEAT dealer houdt je altijd op de hoogte van de voortgang.

Tekort aan chips

Door Corona is de vraag naar elektrische apparaten enorm toegenomen. Dat heeft geleid tot een wereldwijd tekort aan computerchips, waardoor levertijden in de hele autobranche flink oplopen - en dus ook die van SEAT. Want niet alleen onze auto’s zitten vol chips, ook onze machines zijn ervan afhankelijk. We doen er alles aan om onze productie op peil te houden, maar houd rekening met een vertraging als je een nieuwe auto bestelt of het einde van je huidige leasetermijn in zicht komt. Wil je meer weten over de achtergrond van het wereldwijde chiptekort? Bekijk dan deze video.

Gevolgen voor jouw bestelling

Bij SEAT doen we er alles aan om de productie van onze auto’s op peil te houden. Nieuw bestelde auto’s worden zover mogelijk geproduceerd, maar kunnen uiteraard pas naar Nederland worden getransporteerd als ze van alle chips voorzien zijn. Als je momenteel een nieuwe SEAT in bestelling hebt, kan het dus zijn dat je te maken krijgt met een vertraging.
Zodra wij op de hoogte worden gesteld van een vertraging, neemt je SEAT-dealer contact met je op om je te informeren over de nieuwe, te verwachten, leverdatum. Daarnaast laten we je weten of het mogelijk is om de levertijd te verbeteren door een of meerdere opties van jouw bestelling aan te passen. En mocht de vertraging voor grote problemen zorgen, dan proberen we dit natuurlijk voor je op te lossen.

Binnenkort een SEAT bestellen?

Wil je binnenkort een nieuwe SEAT bestellen of komt het einde van je huidige leasetermijn in zicht? Houd er dan rekening mee dat de levertijden momenteel langer zijn dan je normaal mag verwachten. En dat een klein aantal opties, die een meer dan gemiddelde hoeveelheid chips vragen, tijdelijk niet bestelbaar zijn. Jouw SEAT-dealer kan je meer informatie geven over eventuele beperkingen en levertijden per model en uitvoering.

Wij staan voor je klaar

Natuurlijk vinden wij vertraging net zo vervelend als jij. Daarom zullen we er alles aan doen om je te helpen. Zodra we op de hoogte zijn van een vertraging neemt de SEAT dealer contact met je op. Mocht de vertraging voor grote problemen zorgen, dan lossen we dit samen op. Want SEAT staat voor jou klaar.

Neem contact op met de SEAT dealer

Actuele informatie over de levertijd jouw nieuwe SEAT? Neem contact op met de SEAT dealer.

Vind je dichtstbijzijnde dealer