Auto’s met automaat

Ben je op zoek naar een auto met automaat? Dan heb je bij SEAT een ruime keuze. Zo kun je alle modellen uitrusten met een DSG-automaat. Van de kleine high-tech hatchback tot de ruime SUV. Geniet van het gemak, comfort en de efficiëntie van rijden in een auto met automaat. Ontdek de modellen hier.

De voordelen van een auto met automaat


✓ Extra comfortabel in de stad of tijdens een file
✓ Rijd efficiënter op benzine met een lager verbruik
✓ Neem afscheid van de hellingproef
✓ Houd je volledige focus op het verkeer


De SEAT-modellen met een automaat

Waarom kiezen voor een auto met een automaat?

Denk je erover om bij je volgende auto te kiezen voor een automaat? Dan ben je zeker niet de enige. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor het gemak en comfort van een automaat. En daar zijn verschillende redenen voor. Het afscheid van handmatig schakelen met de koppeling maakt jouw rit namelijk een stuk comfortabeler én eenvoudiger. Zo kost (file)rijden jou een minder energie, en rijdt je benzineauto ook nog eens zuiniger. Win, win dus!

Maak kennis met de DSG-automaat

De SEAT-modellen met een automaat zijn uitgerust met het type Direct Shift Gear, ook wel DSG genoemd. Het verschil met reguliere automaten? De DSG-transmissie heeft twee assen, in plaats van één. Zo worden de even en oneven versnellingen beter verdeeld. Daardoor schakelt je SEAT sneller én soepeler dan de conventionele automaat.

Gratis automaat

Private lease een auto met automaat

Kies je voor Private Lease? Dan rijd je in een SEAT met automaat voor een vast all-in maandbedrag. In plaats van een grote eenmalige investering, betaal je een vast maandbedrag. Zo houd je geld over voor andere leuke dingen. Onderhoud, autoverzekering en wegenbelasting is allemaal geregeld. Jij doet maar één ding: genieten.

Auto met automaat kopen

Heb je voor jezelf al de keuze gemaakt om te rijden in een auto met automaat? Kom dan langs bij jouw dichtstbijzijnde SEAT-dealer en leer de verschillende modellen persoonlijk kennen tijdens een proefrit.

Bestel de Ibiza online | SEAT

Veelgestelde vragen

Is een auto met automaat zuiniger?
Is een auto met automaat zuiniger?
Ja, een auto met automaat rijdt zuiniger dan een reguliere schakelbak. Dit komt doordat de efficiënte DSG-transmissie ontworpen is om zo efficiënt mogelijk te schakelen tussen versnellingen. En het enige wat jij hiervoor hoeft te doen, is gas geven en genieten.
Is de DSG-automaat op alle SEAT-modellen beschikbaar?
Is de DSG-automaat op alle SEAT-modellen beschikbaar?
Ja, de DSG-automaat is beschikbaar op alle auto’s van SEAT. Van de kleine stadsauto’s, tot de grote SUV’s.

Meer over onze modellen

Gezinsauto's van SEAT

Op pad met het hele gezin? Ontdek de SEAT gezinsauto's.

Ontdek meer
SEAT gezinsauto
SUV's van SEAT

Bekijk hier alle SUV modellen en vind je favoriet.

Ontdek meer
SEAT SUV
Hatchback's van SEAT

Bekijk de modellen en vind jouw favoriete hatchback.

Ontdek meer
SEAT hatchbacks
Stadsauto's van SEAT

Bekijk de modellen en vind jouw favoriete stadsauto.

Ontdek meer
Stadsauto