Hybride rijden

In de SEAT Leon

Elektrisch rijden in de SEAT Leon
Mild Hybrid

Klaar voor de toekomst

Kies voor duurzaam met de Leon eTSI motoren. Voorzien van een Mild Hybrid technologie die zorgt voor brandstofbesparing en lagere CO2 uitstoot. Gecombineerd met een DSG-automaat en de rijeigenschappen van de Leon Sportstourer is rijplezier gegarandeerd. Stap in vanaf € 33.950*.

Zakelijk de nieuwe Leon rijden
Hoe werkt mild hybride?

Duurzame energie

De eTSI motoren zijn voorzien van een Mild Hybrid systeem, ook wel bekend als mild-hybride. Dit systeem gebruikt een speciale 48V-accu die de energie die vrijkomt tijdens het afremmen opslaat. Die opgeslagen energie zorgt onder andere voor een ondersteunende boost door de elektromotor bij accelereren. Hiermee bespaar je brandstof en verlaagt de CO2 uitstoot.

Mild hybrid coasten

Start-stop systeem

De eTSI motor is voorzien van een geoptimaliseerd start-stop systeem. Tot een snelheid van 20 km/h is het systeem in staat om de motor uit te schakelen waardoor je nog langer kan uitrollen en daarmee brandstof te besparen. Zo rijd je nog efficiënter in de Leon.
Mild hybrid coasten

Coasten

Tijdelijk geen brandstof verbruiken terwijl je rijdt? Dat kan. De mild hybride technologie maakt het mogelijk om de motor uit te schakelen voor maximaal 40 seconden tussen 55 en 160 km/h. De auto rolt dan door en verbruikt geen brandstof.
Mild hybrid boost

Boost

Extra vermogen klinkt als muziek in de oren. De Mild Hybrid kan tot 9 kW extra vermogen leveren in de vorm van een boost. Zo wordt accelereren nog soepeler.
Stel 'm samen Meer informatie

 
De nieuwe Leon FR PHEV

Het beste van twee werelden

De Leon FR PHEV heeft het echt allemaal: een elektrische motor voor dagelijkse ritjes en een brandstofmotor voor al je avonturen. Op pad met je familie en vrienden en de nodige bagage? Laad maar in, de Leon kan het makkelijk aan. Meer kun je niet uit je rit halen.

Leon PHEV
Wat is een PHEV?

Elektrisch + benzine = meer power

PHEV staat voor Plug-in Hybrid Electric Vehicle en betekent dat de auto voorzien is van zowel een benzine- als een elektromotor. Met de SEAT Leon PHEV kies je zelf of je elektrisch of op benzine rijdt, óf beide energiebronnen tegelijk gebruikt. Rij tot 63 kilometer¹ op enkel de elektrische motor en bespaar op je verbruikskosten. Gebruik je beide energiebronnen tegelijk, dan heb je 205 pk tot je beschikking en rijd je tot 729 kilometer¹. Opladen gaat via een laadpaal, maar de auto laadt ook zelf bij tijdens het remmen.

Virtual cockpit in de SEAT Leon

Motorisering

Het beste van twee motoren in één auto. De SEAT Leon FR PHEV combineert een 85 kW elektrische motor met een 1.4 liter TSI motor. Met een totaal van 150 kW/204 pk ben jij de linkerbaan de baas.
Elektrisch opladen met de SEAT Leon

Actieradius

Waar wil je heen? De Leon FR PHEV kent geen grenzen. Met de elektrische motor rijd je zo'n 63 km¹ volledig emissievrij. Niet ver genoeg? Geen zorgen. Schakel over op de brandstofmotor en je hebt een gecombineerde range van 729 km¹.
Touchscreen in de SEAT Leon

Remmen en laden

De Leon PHEV heeft een regeneratief remsysteem: als je remt, laad je de accu weer een klein beetje bij. Een makkelijke manier om nét dat beetje extra uit je range te halen.
Interieur in de SEAT Leon

Altijd verbonden

Favoriete playlist luisteren? Naar je bestemming navigeren? Makkie, dankzij het 10" navigatiesysteem. En door SEAT CONNECT ben je overal met je auto verbonden. Zo koel of verwarm je 'm voor, gewoon vanaf de bank.
Laden

Tanken in je pyjama

Opladen is easy en kan op verschillende manieren: thuis aan het stopcontact, thuis aan een lader, in de stad aan een openbare laadpaal of een snellader onderweg. De Leon PHEV laadt zelfs op terwijl je remt. Laad je de Leon PHEV aan een thuislader of openbare laadpaal op, dan zit de accu binnen 4 uur weer helemaal vol.

De voordelen

Goedkoop en duurzaam rijden

Milieubewust, én bespaar geld tijdens je dagelijkse ritje naar werk of de supermarkt. De SEAT Leon PHEV verbruikt een stuk minder benzine dan auto met alléén een verbrandingsmotor. Hij verbruikt zelfs helemaal niets als je alleen de elektromotor gebruikt. De Leon PHEV heeft namelijk een gemiddeld verbruik van slechts 1,2 l/100 km¹, volgens de WLTP-testcyclus, en stoot daarmee ook aanzienlijk minder CO₂ uit.

Elektrisch rijden

Meer weten over de SEAT Leon?

Ben je benieuwd wat de pers van de Leon vindt? Lees en bekijk dan hun reviews.

Ga naar Reviews >

¹Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.