Elektrisch rijden in de SEAT Leon

Elektrisch rijden in de SEAT Leon

De Leon PHEV is tijdelijk uitverkocht. Veel Nederlanders gingen je voor en stapten in de Leon met e-Hybrid motor.
Schrijf je in de voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de beschikbaarheid. Nu al rijden in een nieuwe SEAT? Ontdek alle modellen.

Blijf op de hoogte     Bekijk modellen

De nieuwe Leon FR PHEV

Het beste van twee werelden

De Leon FR PHEV heeft het echt allemaal: een elektrische motor voor dagelijkse ritjes en een brandstofmotor voor al je avonturen. Op pad met je familie en vrienden en de nodige bagage? Laad maar in, de Leon kan het makkelijk aan. Meer kun je niet uit je rit halen.

Leon PHEV
Wat is een PHEV?

Elektrisch + benzine = meer power

PHEV staat voor Plug-in Hybrid Electric Vehicle en betekent dat de auto voorzien is van zowel een benzine- als een elektromotor. Met de SEAT Leon PHEV kies je zelf of je elektrisch of op benzine rijdt, óf beide energiebronnen tegelijk gebruikt. Rij tot 63 kilometer¹ op enkel de elektrische motor en bespaar op je verbruikskosten. Gebruik je beide energiebronnen tegelijk, dan heb je 205 pk tot je beschikking en rijd je tot 729 kilometer¹. Opladen gaat via een laadpaal, maar de auto laadt ook zelf bij tijdens het remmen.

Virtual cockpit in de SEAT Leon

Motorisering

Het beste van twee motoren in één auto. De SEAT Leon FR PHEV combineert een 85 kW elektrische motor met een 1.4 liter TSI motor. Met een totaal van 150 kW/204 pk ben jij de linkerbaan de baas.
Elektrisch opladen met de SEAT Leon

Actieradius

Waar wil je heen? De Leon FR PHEV kent geen grenzen. Met de elektrische motor rijd je zo'n 63 km¹ volledig emissievrij. Niet ver genoeg? Geen zorgen. Schakel over op de brandstofmotor en je hebt een gecombineerde range van 729 km¹.
Touchscreen in de SEAT Leon

Remmen en laden

De Leon PHEV heeft een regeneratief remsysteem: als je remt, laad je de accu weer een klein beetje bij. Een makkelijke manier om nét dat beetje extra uit je range te halen.
Interieur in de SEAT Leon

Altijd verbonden

Favoriete playlist luisteren? Naar je bestemming navigeren? Makkie, dankzij het 10" navigatiesysteem. En door SEAT CONNECT ben je overal met je auto verbonden. Zo koel of verwarm je 'm voor, gewoon vanaf de bank.
Laden

Tanken in je pyjama

Opladen is easy en kan op verschillende manieren: thuis aan het stopcontact, thuis aan een lader, in de stad aan een openbare laadpaal of een snellader onderweg. De Leon PHEV laadt zelfs op terwijl je remt. Laad je de Leon PHEV aan een thuislader of openbare laadpaal op, dan zit de accu binnen 4 uur weer helemaal vol.

De voordelen

Goedkoop en duurzaam rijden

Milieubewust, én bespaar geld tijdens je dagelijkse ritje naar werk of de supermarkt. De SEAT Leon PHEV verbruikt een stuk minder benzine dan auto met alléén een verbrandingsmotor. Hij verbruikt zelfs helemaal niets als je alleen de elektromotor gebruikt. De Leon PHEV heeft namelijk een gemiddeld verbruik van slechts 1,2 l/100 km¹, volgens de WLTP-testcyclus, en stoot daarmee ook aanzienlijk minder CO₂ uit.

Elektrisch rijden

Meer weten over de SEAT Leon?

Ben je benieuwd wat de pers van de Leon vindt? Lees en bekijk dan hun reviews.

Ga naar Reviews >

¹Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.