Hoe werkt Private Lease?

Private Lease, contracten en handige informatie

Hoe werkt Private Lease?

Wat is Private Lease?

Private Lease - of privé een auto leasen - is een vorm van langdurig een auto huren. De auto is eigendom van SEAT en aan het einde van het leasecontract lever je de leaseauto weer in. Iedere maand betaal je een vast leasebedrag voor het leasen van de auto. Hierin zitten de kosten voor afschrijvingen, de allrisk-autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie en onderhoud, pechhulp en onderhoud voor de banden bij in. Alleen de brandstof betaal je zelf. Met Private Lease weet je dus precies wat je per maand kwijt bent aan jouw auto.

Hoe werkt private lease?

Benieuwd hoe Private Lease precies werkt? We leggen het je in 5 simpele stappen uit:

SEAT
 1. Kies een passend model en stel deze samen.
  In de online shop staan de meest gekozen modellen en uitvoeringen. De SEAT dealer kan voor alle modellen en uitvoeringen een maatwerk offerte opstellen.

 2. Stel jouw ideale Private Leasecontract op.
  Met een Private Leasecontract bij SEAT rijd je een gloednieuwe auto voor een vast bedrag per maand. De verzekering, onderhoud en wegenbelasting zitten in het maandbedrag verwerkt. De maandlasten van het contract hangen af van een aantal factoren zoals het aantal gereden kilometers, de looptijd van het contract en het eigen risico. Stel je eigen SEAT samen en bereken je maandtarief.

 3. Vraag direct online een offerte aan.
  Vraag vrijblijvend een offerte aan. Om je aanvraag in behandeling te kunnen nemen, zullen wij een aantal documenten nodig hebben. Gebruik hiervoor bijgaande checklist. Als je eerst een proefrit wilt maken, dan kan dat natuurlijk ook. Kies jouw SEAT en reserveer een proefrit bij een SEAT-dealer in jouw buurt.

 4. Wij doen de financiële check.
  Eerst zal beoordeeld worden of het SEAT Private Leasecontract financieel een verstandige keuze is. Dit gebeurt op basis van het krediet beoordelingsformulier (VFN-norm). Zodra dit is goedgekeurd wordt er een overeenkomst opgesteld. Als de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, is de aanvraag definitief. Na het ondertekenen van het contract heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende de bedenktijd mag je zonder reden en zonder gevolgen afzien van het contract.

 5. Wij leveren je nieuwe SEAT.
  De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en wordt doorgegeven door de dealer. Wij doen ons best zoveel mogelijk bestellingen direct uit voorraad te leveren. De SEAT dealer kan informatie over de afleverdatum van de auto verstrekken.

Dit is inbegrepen bij jouw Private Leasecontract

Wat is standaard inbegrepen?
 • Reparatie en onderhoud
 • (Inter)nationale pechhulp
 • Vervangend vervoer (standaard na 24 uur)
 • Verzekering met all-risk dekking
 • Wegenbelasting
 • Een volle tank bij aflevering
Wat is niet inbegrepen?
 • Brandstof
 • Boetes
 • Tolkosten
 • Wassen van je auto
 • Het eigen risico bij niet verhaalbare schades (standaard € 500)

Wat kies je zelf?

 • Looptijd: Een Private Leasecontract sluit je af vanaf 24 maanden. Bij een contractduur van 12 maanden spreken we van shortlease. De lengte van het contract kan je afsluiten voor 24, 36 of 48 maanden. Wil je langer leasen? Dit kunnen we in overleg afstemmen.

 • Kilometrage: Samen spreken we van tevoren het aantal kilometers per jaar af. Bereken dus van tevoren hoeveel kilometers je per jaar verwacht te rijden voor onder andere verjaardagen en eventuele vakanties. Houd ook rekening met eventuele zakelijke kilometers. De kilometerbundels bij SEAT beginnen bij 10.000 kilometer per jaar en lopen op tot 30.000. Houd rekening met het feit dat meer kilometers duur kunnen zijn en je hier extra voor betaalt per kilometer. Houd je kilometers over? Dan verrekenen we dit natuurlijk met je*.

 • Een lager eigen risico (€250 of €125): Bij schade aan de auto, zijn de reparatiekosten gedekt. Heb je zelf de schade veroorzaakt of is de schade niet verhaalbaar? Dan zal er een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast. Dit noemen we het ‘eigen risico’. Standaard hanteren wij hiervoor een bedrag van maximaal €500 per schade. Zijn de reparatiekosten van de schade lager dan het gekozen eigen risico? Dan brengen wij uiteraard alleen de reparatiekosten en niet het volledige eigen risico in rekening. Voor een meerprijs per maand kan het eigen risico worden verlaagd naar €250 of €125.

 • Direct vervangend vervoer: Er zijn een aantal mogelijkheden, afhankelijk van wanneer je het Private Leasecontract hebt afgesloten en welke keuzes je hebt gemaakt. Is het contract afgesloten na 1 februari 2016? Dan is er standaard recht op vervangend vervoer na 24 uur. Contract vóór 1 februari 2016 getekend? Kijk dan in je contract op er recht is op vervangend vervoer.

 • Winterbanden: Er zijn verschillende mogelijkheden om winterbanden te gebruiken met je Private Leaseauto. Zo kun je ze huren bij de dealer, je kunt het opnemen in je Private Leasecontract of je kunt zelf een eigen set kopen en de winterbanden erop laten zetten.

Geen financiële bijtelling


Bij Private Lease is er geen sprake van financiële bijtelling, omdat je het contract privé afsluit en betaalt. Kies je ervoor om de Private Leaseauto naast privé ook zakelijk te rijden, bijvoorbeeld als zzp’er? Dan mag je de zakelijke kilometers aftrekken van de winst. Van financiële bijtelling is pas sprake op het moment dat je een zakelijke auto van jouw werkgever privé gebruikt.

Private Lease tussentijds opzeggen

Hoewel je een Private Leasecontract afsluit voor een aantal jaar, kan het zo zijn dat je tussentijds van je contract af wil. Bijvoorbeeld omdat je niet meer in staat bent om maandelijks het afgesproken bedrag te betalen of omdat je gewoon niet langer wenst te leasen. Daarom is het bij SEAT mogelijk om vroegtijdig je contract te beëindigen. Lees meer over de voorwaarden.

Meer weten over Private Lease?

* Algemene voorwaarden zijn van toepassing. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier (PDF download) te vinden.