Hoe werkt Private Lease?

Op zoek naar een gloednieuwe auto? Met SEAT Private Lease rijd je voor een vast bedrag per maand in jouw favoriete auto. Het maandbedrag is o.a. afhankelijk van de looptijd, het aantal kilometers dat je per jaar denkt te gaan rijden en de hoogte van het eigen risico. Je regelt het in 5 eenvoudige stappen. Ontdek hoe het werkt.

SEAT en een Bureau Krediet Registratie (BKR)

Private Lease in 5 stappen

Hoe werkt Private Lease?

1. Kies jouw favoriete model

1. Kies jouw favoriete model

Stel jouw favoriete SEAT samen naar jouw smaak. Kies je voor handgeschakeld, of ga je toch voor Private Lease met een automaat? In de configurator vind je alle opties en uitvoeringen. Of kom langs bij de SEAT-dealer bij jou in de buurt en laat een maatwerk offerte opstellen.

2. Stel jouw auto en contract samen

2. Stel jouw auto en contract samen

Maak jouw favoriete SEAT helemaal van jou door de uitvoering, kleur en opties te kiezen. In de Private Lease configurator vind je diverse opties. Je kunt hier ook direct jouw Private Lease contract samenstellen door de gewenste looptijd, kilometrage en het eigen risico te selecteren. Natuurlijk kan de SEAT-dealer voor alle modellen en uitvoeringen een maatwerk offerte opstellen.

3. Vraag online direct een proefrit of offerte aan

3. Vraag online direct een proefrit of offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast. Wij vragen je een aantal documenten op te sturen om je aanvraag in behandeling kunnen nemen. Bekijk onze Private Lease checklist, zodat je zeker weet dat je alle documenten hebt ingeleverd. 


Wil je eerst een proefrit maken? Dan kan dat natuurlijk ook. Kies jouw gewenste SEAT model en reserveer een proefrit bij een SEAT-dealer bij jou in de buurt.

4. Wij doen de financiële check

4. Wij doen de financiële check

Eerst zal beoordeeld worden of het SEAT Private Leasecontract financieel een verstandige keuze is. Dit gebeurt op basis van het krediet beoordelingsformulier (VFN-norm). Zodra dit is goedgekeurd wordt er een overeenkomst opgesteld. Als de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, is de aanvraag definitief. Na het ondertekenen van het contract heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende de bedenktijd mag je zonder reden en zonder gevolgen afzien van het contract.


5. Wij leveren je nieuwe SEAT

5. Wij leveren je nieuwe SEAT

De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en wordt doorgegeven door de dealer. Wij doen ons best zoveel mogelijk bestellingen direct uit voorraad te leveren. De SEAT-dealer kan informatie over de afleverdatum van de auto verstrekken.


Het bepalen van je Private Lease maandbedrag

Je Private Lease maandbedrag wordt bepaald op basis van:
 • Het model en de samenstelling
 • De looptijd van je contract
 • Het verwachte aantal te rijden kilometers per jaar
 • De hoogte van je eigen risico
 • Winterbanden
 • Dit kies jij zelf

  1. Het model en de samenstelling

  1. Het model en de samenstelling

  Stel jouw SEAT samen door onder meer de uitvoering, kleur en opties te bepalen. In de online shop vind je alle opties en kan je zelfs online jouw Private Lease auto samenstellen. Natuurlijk kan de SEAT dealer voor alle modellen en uitvoeringen een maatwerk offerte opstellen.

  2. De looptijd


  De looptijd bij Private Lease is de periode waarvoor je een lease overeenkomst aangaat. Bij SEAT Private Lease kan je een contract afsluiten voor 24, 36, 48 of 60 maanden. 

   

  Hoewel je een Private Lease contract afsluit voor een aantal jaar, kan het zo zijn dat je tussentijds van je contract af wil. Daarom is het bij SEAT mogelijk om vroegtijdig je contract te beëindigen. Bij opzeggen wordt bepaald hoeveel van de resterende termijnen nog moeten worden betaald. Hierbij kunnen nog eventuele additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers. Lees meer over de voorwaarden voor het opzeggen van je contract .

   


  3. Het aantal kilometers

  3. Het aantal kilometers

  Het maandbedrag wordt o.a. op basis van het verwachte aantal te rijden kilometers per jaar berekend. Dit is bepalend voor de verwachte onderhoudskosten en restwaarde van de auto aan het einde van de SEAT Private Lease overeenkomst. 

   

  Bij het afsluiten van je Private Lease contract geef je van tevoren een inschatting van het aantal te rijden kilometers per jaar. Bereken van tevoren hoeveel kilometers je per jaar verwacht te rijden. Houd hierbij onder andere rekening met vakanties en eventuele zakelijke kilometers. 

   

  De kilometerbundels bij SEAT beginnen bij 10.000 kilometer per jaar en lopen op tot 30.000 kilometer. Omdat je meer betaalt voor extra gereden kilometers is het meestal verstandiger om het aantal kilometers wat hoger dan lager in te schatten. Houd je kilometers over? Dan verrekenen we dit natuurlijk met je*. Vind hier meer informatie over de kilometrage.

  3. De hoogte van je eigen risico

  3. De hoogte van je eigen risico

  Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je tegen een paaltje rijdt of andere niet-verhaalbare schade oploopt aan je auto. In dat geval betaal je een eigen risico. Het is mogelijk om je eigen risico (standaard € 500) te verlagen naar € 250 of € 125. Bij het standaard eigen risico is je maandelijkse leasebedrag op z'n laagst. Zijn de reparatiekosten van de schade lager dan het gekozen eigen risico? Dan brengen wij uiteraard alleen de reparatiekosten en niet het volledige eigen risico in rekening.

  4. Winterbanden

  4. Winterbanden

  Het is mogelijk om tegen een meerprijs winterbanden op te nemen in je Private Leasecontract. Jouw banden liggen bij de dealer en de dealer wisselt deze wanneer jij dat wilt. 

  Dit is inbegrepen in jouw contract

  Wat is standaard inbegrepen?
  • Reparatie en onderhoud.
  • (Inter)nationale pechhulp.
  • Vervangend vervoer (standaard na 24 uur).
  • Verzekering met all-risk dekking.
  • Wegenbelasting.
  • Een volle tank bij aflevering.
  Wat is niet inbegrepen?
  • Brandstof
  • Boetes
  • Tolkosten
  • Wassen van je auto
  • Het eigen risico bij niet verhaalbare schades (standaard € 500)
  Één van de voordelen van Private Lease

  Gratis vervangend vervoer

  Één van de voordelen van SEAT Private Lease is dat je recht hebt op gratis vervangend vervoer na 24 uur. Dit houdt in dat als een reparatie of ander onderhoud langer dan 24 uur duurt, jouw vervangend vervoer dan door ons wordt betaald.

  Hoe werkt Private Lease?
  Vanaf 10 dagen thuis geleverd

  Bestel 'm online

  Kies voor het ultieme gemak van thuis online bestellen en de zekerheid van Private Lease. Bestel online en stap binnen 10 dagen in een gloednieuwe Ibiza of Arona - afhankelijk van beschikbare voorraad. Je kiest zelf waar en wanneer je ‘m afgeleverd wilt hebt. En is er in het echt toch geen klik? Dan kun je ‘m binnen 30 dagen kosteloos retourneren¹. Waar wacht je nog op? Ontdek hoe het werkt.

  seat bestel online

  Private Lease tussentijds opzeggen

  Hoewel je een Private Leasecontract afsluit voor een aantal jaar, kan het zo zijn dat je tussentijds van je contract af wil. Bijvoorbeeld omdat je niet meer in staat bent om maandelijks het afgesproken bedrag te betalen of omdat je gewoon niet langer wenst te leasen. Daarom is het bij SEAT mogelijk om vroegtijdig je contract te beëindigen. Lees meer over de voorwaarden.

  Geen financiële bijtelling

  Bij Private Lease is er geen sprake van financiële bijtelling, omdat je het contract privé afsluit en betaalt. Kies je ervoor om de Private Lease-auto naast privé ook zakelijk te rijden, bijvoorbeeld als zzp'er? Dan mag je de zakelijke kilometers aftrekken van de winst. Van financiële bijtelling is pas sprake op het moment dat je een zakelijke auto van jouw werkgever privé gebruikt.

  ¹ Wanneer je niet tevreden bent met jouw online bestelde SEAT, dan is het mogelijk om binnen 30 dagen van het contract af te zien, mits er maximaal 500 kilometer mee gereden is en de auto schade vrij is. Er zal in dit geval wel een bedrag in rekening worden gebracht voor het aantal dagen dat de auto in jouw bezit is geweest.

  Meer weten over Private Lease?