Header SEAT Klanten service Schade

Onderhoud

Als het tijd is voor onderhoud krijg je een seintje op het dashboard van je auto. Heb je bij het afsluiten van je contract winterbanden aangevinkt? Dan laten we je weten wanneer je banden klaar staan voor een wissel.

 1. Neem bij een melding contact op met je SEAT-dealer
 2. De SEAT-dealer maakt een afspraak met jou
 3. Breng je auto op de afgesproken datum naar de SEAT-dealer
 4. De SEAT-dealer informeert je wanneer de auto weer klaar is

Defect en reparatie

Heb je een defect ontdekt aan je auto of aan een van je accessoires (bijvoorbeeld aan een koplamp of ingebouwd navigatiesysteem)? Volg dan de onderstaande stappen.

 1. Neem bij een melding contact op met je SEAT-dealer
 2. De SEAT-dealer maakt een afspraak met je
 3. Breng je auto op de afgesproken datum naar de SEAT-dealer
 4. De SEAT-dealer informeert je wanneer de auto weer klaar is

Bij defecten aan de auto die gerepareerd (moeten) worden, wordt onderscheid gemaakt tussen technische defecten en defecten uit schade. Een technisch defect kan bijvoorbeeld een kapotte brandstofpomp zijn. Het herstellen van dit soort defecten wordt volledig vergoed. Een defect uit schade ontstaat buiten de normale vervanging, als gevolg van schade. Hierbij kun je denken aan een kapotte koplamp, antenne, een verloren wieldop of een spiegel. Voor de reparatie van dit soort defecten geldt een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is nooit hoger dan je eigen risico.


Pech

Sta je met pech? Zo helpen wij jou weer snel op weg.

 1. Denk aan je veiligheid en die van je medeweggebruikers. Trek een veiligheidshesje aan en plaats de gevarendriehoek.
 2. Bel de BerijdersDesk op (033) 454 95 55. Zij zijn er van 08.00-17.30 en daarbuiten word je doorgeschakeld naar de Alarmcentrale.
 3. De medewerkers van de BerijdersDesk zorgen ervoor dat je snel weer de weg op kunt.
 • Wanneer je belt naar de BerijdersDesk wordt er gevraagd naar de kilometerstand van je auto, de naam en plaats van je SEAT-dealer, het onderhoud van de auto en de meldcode (laatste 4 cijfers van het voertuigidentificatienummer. Deze is te vinden op je kentekenbewijs). Het is handig als je deze gegevens alvast bij de hand hebt.
 • Zorg dat je je locatie weet, je kunt dit doorgeven met een wegnummer en een kilometeraanduiding. Deze kun je bijvoorbeeld opzoeken met behulp van je smartphone.

Kapotte of lekke band

Uit ervaring weten we dat het rijden met een te lage of te hoge bandenspanning vaak leidt tot vroegtijdige vervanging van de banden. Voortijdige vervanging van de banden is niet gedekt en we gaan altijd uit van normale bandslijtage. Een kapot gereden band wordt gezien als een niet verhaalbare schade. Bij niet verhaalbare schades moet een eigen bijdrage betaald worden. Deze is nooit hoger dan het eigen risico. De hoogte van het gekozen eigen risico vind je terug in jouw contract.

Wij kijken naar het overgebleven profiel op de beschadigde band. Hoe meer profiel de band nog had, hoe meer deze nog waard was en hoe hoger het bedrag dat als eigen risico wordt doorbelast. Wij noemen dat ‘restprofielverrekening’.

Voorbeeld: Het bandprofiel van je kapotte of lekke band is 5.0 mm en is niet meer veilig te repareren. De kosten voor een nieuwe band bedragen € 150,-. Een nieuwe band heeft 8 mm profieldikte. Een band is versleten bij 2,5 mm.  Een band slijt dus 5,5 mm van nieuw naar oud. Bij jou is 5.0 mm gemeten. Het verschil met een versleten band is 2,5 mm, oftewel 45,5%. Daarom zal 45,5% van de kosten voor een nieuwe band worden doorbelast, dus € 68,18.


Sleutel kapot 

Is je autosleutel kapot (of vermist) dan kan je SEAT-dealer je weer op weg helpen. De kosten verbonden aan een reparatie of vervanging zijn voor je eigen rekening. Deze kosten verschillen per automodel en/of uitvoering. Je SEAT-dealer kan hier meer over vertellen.


Vervangend vervoer bij onderhoud of reparatie 

Voor contracten die zijn afgesloten per 1 februari 2016, geldt standaard een 24-uursregeling. Is het onderhoud of de reparatie binnen 24 uur voltooid en kies je toch voor vervangend vervoer? Dit is dan voor je eigen rekening. Duurt het onderhoud of de reparatie langer dan 24 uur? Je vervangend vervoer wordt dan betaald door ons. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je enkel recht hebt op vervangend vervoer zolang je private leaseauto niet beschikbaar is omdat de dealer nog niet klaar is met de reparatie of het onderhoud.

Heb je vóór 1 februari 2016 een contract getekend, dan kun je in jouw contract terugvinden of je recht hebt op vervangend vervoer bij onderhoud. 

Veelgestelde vragen2

Veelgestelde Vragen

Heb je vragen over SEAT Private Lease? Bekijk hier alle antwoorden op de veelgestelde vragen.

Lees meer

Einde contract2

Einde Contract

Ben je private lease-klant van SEAT? Lees hier dan alles over wat je kunt verwachten wanneer je contract afloopt.

Lees meer

Een SEAT-werkplaats in de buurt

Vind een werkplaats
SEAT