Voor- en nadelen van Private Lease

Rijd een nieuwe auto met SEAT Private Lease voor een vast all-in maandbedrag. Inclusief onderhoud, autoverzekering, wegenbelasting en pechhulp onderweg. Dat noemen we de zekerheid van Private Lease, en er zijn nóg meer voordelen.

Waarom private lease

Waarom kiezen voor Private Lease?

Private Lease is een zorgeloze manier een nieuwe SEAT te rijden. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan, omdat je een vast maandbedrag betaalt. Alle kosten zijn inbegrepen! Alleen brandstofkosten en verkeersboetes zijn voor je eigen rekening. Ook heb je bij SEAT Private Lease recht op gratis vervangend vervoer na 24 uur en is het lease contract kosteloos opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden.

Alle voordelen van Private Lease

1. Geen onverwachte kosten

1. Geen onverwachte kosten

Met SEAT Private Lease rijd je een nieuwe auto voor een vast all-in bedrag per maand. Alle kosten zijn inbegrepen, alleen de benzine is nog voor eigen rekening. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Dit zit allemaal inbegrepen in het maandbedrag:

 • All Risk dekking;
 • Schadeverzekering inzittenden;
 • (Inter)national pechhulp;
 • Onderhoud en APK;
 • Reparaties;
 • Wegenbelasting.

2. Inclusief gratis vervangend vervoer 

2. Inclusief gratis vervangend vervoer 

Een voordeel van Private Lease bij SEAT is dat je recht hebt op gratis vervangend vervoer na 24 uur. Dit houdt in dat als een reparatie of ander onderhoud langer dan 24 uur duurt, jouw vervangend vervoer dan door ons wordt betaald. Duurt het minder dan 24 uur? Dan zijn de kosten voor een vervangende auto voor eigen rekening.

3. Kosteloos opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden

3. Kosteloos opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden

Het kan erg vervelend zijn als er onverwachts iets wijzigt in je financiële situatie zoals een echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Bij onverwachte persoonlijke omstandigheden of verlies van inkomen kan het SEAT Private Lease contract in de volgende gevallen direct en kosteloos worden beëindigd:

 • Gedwongen ontslag 

 • 80% arbeidsongeschiktheid

 • Echtscheiding

 • Ontbinding van partnerschap

 • Overlijden

4. Duidelijk inzicht in auto kosten

4. Duidelijk inzicht in auto kosten

Met Private Lease heb je beter inzicht in je maandelijkse autokosten, omdat je enkel een vast maandbedrag en brandstofkosten betaalt. Je hoeft je geen zorgen te maken over dure garagerekeningen of het afsluiten van verzekeringen. 


5. Geen spaargeld nodig

5. Geen spaargeld nodig

Een voordeel van Private Lease is dat je geen spaargeld nodig hebt om in een gloednieuwe auto te rijden. In plaats van dat je in één keer een groot bedrag moet betalen, betaal je een vast bedrag per maand. Zo kan je je spaargeld mooi ergens anders voor gebruiken.

Een vast maandbedrag

Een van de grootste voordelen van SEAT Private Lease is dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het leasen van een gloednieuwe auto. Alle kosten zijn inbegrepen. De enige kosten die je buiten het maandbedrag om hebt, is de brandstof.

Nieuwe SEAT Leon

Gratis vervangend vervoer

Één van de voordelen van SEAT Private Lease is dat je recht hebt op gratis vervangend vervoer na 24 uur. Dit houdt in dat wanneer een reparatie of ander onderhoud langer dan 24 uur duurt, jouw vervangend vervoer dan door ons wordt betaald. Is jouw lease-auto gestolen? Ook hiervoor regelen wij vervangend vervoer voor jou.

SEAT Private lease

Kosteloos opzegbaar

In bepaalde situaties is het Private Leasecontract bij SEAT kosteloos op te zeggen. Deze situaties zijn: overlijden, onvrijwillige werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of een echtscheiding. We zullen samen aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs nog betaald kan worden. Is dat niet het geval? Dan kan het contract kosteloos worden ontbonden.

Schade opgelopen?

Het grote voordeel van Private Lease is dat wij in het geval van schade aan jouw auto altijd een team hebben klaarstaan die jou hierbij kan helpen. Afhankelijk van de situatie, wordt er gekeken naar het verhalen van de kosten op de tegenpartij of van jouw eigen risico. Ook in het geval van ruitschade kun je bij ons terecht voor reparatie en vervangend vervoer.

De nadelen van Private Lease

1. Private Lease kan invloed hebben op je hypotheeklening

1. Private Lease kan invloed hebben op je hypotheeklening

Een Private Lease contract dient bij stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) geregistreerd te worden. De BKR registratie van een Private Lease contract kan gevolgen hebben voor het afsluiten van een hypotheek of andere leningen. Dit komt doordat een Private Lease contract wordt gezien als een betalingsverplichting voor de lange termijn. Een Private Lease contract heeft alleen invloed op je maximale leencapaciteit bij een nieuwe hypotheeklening. Dus wanneer je eerst een hypotheek hebt en vervolgens een private leaseauto is er geen probleem. 


De hoogte van je BKR registratie wordt bepaald op basis van de volgende formule: maandbedrag x looptijd in maanden x 65%. Vanaf 1 april 2022 worden de regels aangescherpt en telt niet 65%, maar de volle 100% mee. 


Dus als je een SEAT Private Lease contract afsluit voor 48 maanden met een maandbedrag van €393,- per maand, dan registreert het BKR €12.261,60 (€393 x 48 x 65%). Vanaf 1 april 2022 wordt het gehele bedrag geregistreerd (393 x 48 = €18.864).


Wanneer de laatste betaling van het leasecontract is voldaan, geeft SEAT Private Lease dat door aan het BKR. Zo weet een nieuwe aanbieder van leningen dat je geen financiële lening hebt voor een Private Lease auto. 


2. Private Lease is een financiële verplichting

2. Private Lease is een financiële verplichting

Houd er rekening mee dat het leasen van een auto financiële verplichtingen met zich mee brengt. Het leasecontract kan alleen worden ontbonden bij onvoorziene persoonlijke omstandigheden zoals ontslag of inkomensverlies.

Meer weten over Private Lease?