Ontdek de verschillen

SEAT Ibiza vs SEAT Leon

Vergelijk de SEAT Ibiza en de SEAT Leon

Vergelijk de modellen

De hatchbacks van SEAT zijn eigenwijs en energiek. Geen wonder dat kiezen tussen de Ibiza en Leon soms lastig is. Ga voor de Ibiza en voel je opgeladen door het futuristische interieur en het gestroomlijnde design. Of geniet met volle teugen van een sportieve wegligging en extra grote kofferbakruimte in de Leon. Welke SEAT je ook kiest, ga voor kleur en spring boven de grijze massa uit. Bekijk de verschillen tussen de Leon vs de Ibiza.

Design exterieur Ibiza

Design exterieur Leon

Velgen maken de auto

De 18 inch lichtmetalen Performance velgen tillen de sportiviteit van de Ibiza naar een hoger niveau.

Velg van een rode SEAT Ibiza
zijkant van een rode SEAT Ibiza

Mag het een inchje extra zijn?

De 18” lichtmetalen velgen geven jouw Leon een extra sportief tintje.

18 inch velgen op de nieuwe Leon
18 inch velgen op de nieuwe Leon

Aan alle details is gedacht

Handgeschreven letters maken de Ibiza helemaal af.
Rode SEAT Ibiza achterkant

Een revolutie in design

De doorlopende LED-verlichting, sierlijke letters en opvallende rondingen maken één heerlijk geheel.

Nieuwe Leon
Design interieur Ibiza
Design interieur Leon

Meer zien, meer genieten

Het 9.2 inch touchscreen maakt alles overzichtelijk: kaarten, apps, muziek, routes: alles staat 24/7 voor je klaar.
9.2 inch touchscreen in de nieuwe SEAT Ibiza

Dacht je dat designstoelen niet lekker zitten?

Laat het de Leon niet horen. Met stijlvolle bekleding en een splinternieuw design, wil je écht niet meer uitstappen.

Sportieve stoelen in de nieuwe Leon

Virtual Cockpit

Alle belangrijke informatie op één plek: wel zo overzichtelijk.
Navigatie op de virtual cockpit van de SEAT Ibiza
Navigatie op de virtual cockpit van de SEAT Ibiza

Hallo, kapitein

Met het grote touchscreen en je eigen Virtual Cockpit houd je altijd overzicht en controle.

Nieuwe Leon
Nieuwe Leon

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een hatchback en een stationwagen?
Wat is het verschil tussen een hatchback en een stationwagen?

Het grootste verschil tussen een hatchback en een stationwagen is de hoeveelheid laadruimte. Bij een stationwagen loopt de achterkant van de auto langer door. Dit geeft je veel laadruimte en flexibiliteit.


Ben je op zoek naar extra laadruimte? Bekijk dan de SEAT Leon Sportstourer met een bagageruimte tot wel 1.600 liter.


De hatchback komt juist maximaal tot z’n recht in drukke en krappe omgevingen. Met z’n kleine draaicirkel en compacte omvang parkeer je overal met gemak in.

Waarin verschillen de Ibiza FR en de Leon FR?
Waarin verschillen de Ibiza FR en de Leon FR?

De SEAT Ibiza en SEAT Leon zitten standaard boordevol slimme en handige features. Kies je voor de sportieve FR uitvoering, dan doe je daar nog een flinke schep bovenop. Wat zijn de verschillen tussen de Ibiza FR vs de Leon FR?

  De SEAT Ibiza FR:
 • Donkere ruiten achter
 • Parkeersensoren vóór en achter
 • Diffuser met chromen trapeziumvormige sierstukken links en rechts.

   • De SEAT Leon FR:
   • Elektrisch inklapbare buitenspiegels
   • Verlichte aluminium instaplijsten
   • 17 inch lichtmetalen velgen

* SEAT Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door SEAT Financial Services, een handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., KvK-nummer 20073305, BTW-nummer: NL802.76.47.82.B01 en bezoekadres: Saturnus 1 (3824 ME) te Amersfoort. Getoonde tarieven zijn o.b.v. Private Lease inclusief btw, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldt t/m 30 juni 2024, zolang de voorraad strekt en op auto's uit MY24. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende Voorwaarden op de Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene Verzekeringsvoorwaarden zijn hier (PDF download) te vinden.

Private Lease keurmerk

 

¹ SEAT Full Operational Lease wordt aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., KvK-nummer: 20073305, BTW-nummer: NL802.76.47.82.B01 en bezoekadres: Saturnus 1 (3824 ME) te Amersfoort. Getoonde tarieven zijn van Volkswagen Pon Financial Services B.V., zijn in/exclusief BTW, zijn indicatief en zijn afhankelijk van de door jouw geselecteerde looptijd, kilometrage en eigen risico. De getoonde tarieven zijn onder voorbehoud van eventuele toekomstige prijsstijgingen. Brandstof is niet inbegrepen. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. De voorwaarden ontvang je bij de opgevraagde offerte en zijn opvraagbaar bij je dealer. Het is ook mogelijk een offerte voor operational lease bij een andere leasemaatschappij naar keuze aan te vragen. Je persoonsgegevens worden gedeeld met de door jouw gekozen leasemaatschappij voor het kunnen uitbrengen van een offerte. De gekozen leasemaatschappij is verantwoordelijk voor de aanlevering van de offerte en de bijbehorende voorwaarden en tarieven. Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van je leasecontract.

² Financiering wordt verstrekt door DFM N.V. handelend onder de naam SEAT Financial Services, gevestigd te Amersfoort en ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 31018376. SEAT Financial Services biedt financieringen aan voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder (AFM vergunningnummer 12045409). Privé Plan tarief op basis van 9,99% rente met een niet doorlopend krediet, aanbetaling van 13% en slottermijn van 40% o.b.v. de contante prijs auto. Debetrentevoet (vaste rente gedurende de looptijd) 9,99% Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Ibiza rekenvoorbeeld januari 2024 huurkoop