Financial lease

Een nieuwe lease-auto tegen vaste, lage kosten

Wat is Financial lease?

Financial lease is een zakelijke leasevorm waarmee je als ondernemer een SEAT koopt op afbetaling, vergelijkbaar met het afsluiten van een hypotheek voor een huis. Je bent economisch eigenaar van de auto en lost in vooraf afgesproken maandtermijnen de auto af. Wanneer het leasetermijn is afgelopen, ben je volledig eigenaar van jouw SEAT.

seat zakelijk mobiliteit rittenregistratie

Hoe werkt financial lease?

Financial lease is in principe zakelijk lenen. Het geleende bedrag betaal je terug in vaste lage maandbedragen met een vaste looptijd. Afgestemd op jouw wensen en tegen gunstige voorwaarden. Zo is de rente lager en de maandelijkse aflossing ook. Je kunt, dankzij de restwaarde van je SEAT, namelijk een deel van je financiering aflossingsvrij opnemen. Zo los je niet meer af dan nodig en dat scheelt aanzienlijk in je maandlasten. Bovendien zijn de kosten fiscaal aftrekbaar en ben je direct vanaf het begin economisch eigenaar van de auto.

De voordelen van zakelijke Financial lease:

  • Direct economisch eigenaar van de auto
  • Fiscaal afschrijven
  • Recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs
  • Recht op investeringsaftrek
  • Geen kilometerbeperking (in tegenstelling tot operational lease)
  • Het slottermijn is aflossingsvrij en dat verlaagt je maandlasten
  • Zelf kiezen bij wie jij jouw SEAT verzekerd en het onderhoud laat doen

Verschil tussen financial en operational lease

Het grote verschil tussen operational lease en financial lease zit in eigenaarschap. Bij Financial lease ben jij de eigenaar van de auto, en dus zelf verantwoordelijk voor de wegenbelasting, verzekeringen en het onderhoud. Dit biedt wel de vrijheid om zelf te kiezen waar jij jouw auto verzekerd en onderhoud.

seat zakelijk mobiliteitsbudget

Bereken je maandlasten

Benieuwd hoe een zakelijke financiering voor jouw auto eruit komt te zien? Vul de aanschafwaarde van jouw favoriete SEAT in en ontdek de maandlasten.

seat zakelijk financieel

Financial lease made easy

Ben je door de voordelen overtuigd om voor zakelijke financial lease te kiezen? Neem dan contact op met de SEAT-dealer. Wij staan klaar voor al je vragen en helpen je bij het afsluiten van een financial lease contract. Bij SEAT maken we financial lease makkelijk.

Zakelijk rijden bij SEAT

Wil je meer informatie over financial lease? Of twijfel je nog tussen de verschillende leasevormen? De SEAT-dealer beantwoordt al jouw vragen en helpt je bij het kiezen van een leasevorm die bij jou past.

Vind je dichtstbijzijnde dealer