Privé financieren

Waarom huurkoop met SEAT Privé Plan?

Je komt de perfecte SEAT tegen en je bent gelijk verkocht. De auto past je perfect, maar de aanschaf voelt toch als een belasting op je spaargeld. Met de huurkoop oplossing van SEAT, Privé Plan, kun je de totale aanschafprijs van je auto spreiden over een periode die je zelf bepaalt. Na de aflossing is de auto 100% jouw eigendom. Zo geniet je niet alleen later, maar ook nu al van de SEAT die perfect bij je past.

Privé financieren

Wat is huurkoop?

Met SEAT Privé Plan (huurkoop) kies je voor een financiering en maak je de aankoop van je nieuwe SEAT of SEAT occasion behapbaar door deze te spreiden over meerdere maanden. Heb je alle maanden afbetaald? Dan is de SEAT 100% van jou! In het kort bestaat SEAT Privé Plan uit:Huurkoop voor auto’s is goed te vergelijken met een mobiel telefoonabonnement. Je gaat je nieuwe SEAT voor vaste maandlasten afbetalen. Je bepaalt van tevoren hoe lang het abonnement loopt. Na de complete aflossing is de auto jouw eigendom.


Vanaf € 259* per maand

De aankoop van jouw nieuwe SEAT spreiden over meerdere maanden? Kies voor privé financieren met onze huurkoop oplossing: Privé Plan. Je betaalt een zelfgekozen bedrag aan, de rest los je in termijnen af. Nu tijdelijk extra voordelig vanaf € 259* per maand, inclusief SEAT Autoverzekering

Huurkoop nu vanaf € 179
 

Kies je Private Lease auto


SEAT Ibiza

Ibiza

Oneindige energie

Financieren met Privé Plan

Vanaf € 259* per maand

Offerte aanvragen     Bereken nu


SEAT Arona

Arona

Ga voor uitdagend

Financieren met Privé Plan

Vanaf € 299* per maand

Offerte aanvragen     Bereken nu


Leon

De high-tech hatchback

Financieren met Privé Plan

Vanaf € 349* per maand

Offerte aanvragen     Bereken nuLeon Sportstourer

De sportieve station

Financieren met Privé Plan

Vanaf € 369* per maand

Offerte aanvragen     Bereken nu


Ateca

Onze populairste SUV

Financieren met Privé Plan

Vanaf € 399* per maand

Offerte aanvragen     Bereken nu


Tarraco

Onze derde en grootste SUV

Financieren met Privé Plan

Vanaf € 499* per maand

Offerte aanvragen     Bereken nu


 

Waarin verschillen huurkoop en Private Lease?

Wanneer je een auto koopt, betaal je het volledige bedrag en is de auto dezelfde dag van jou. Hoe dit werkt bij financiering is door de verschillende vormen soms onduidelijk. Want wanneer Private Lease je een auto, en wanneer is er sprake van huurkoop?

Privé leasen, financieren of met eigen middelen betalen?

Dit zijn de verschillen

Bij zowel Privé Plan (huurkoop) als Private Lease betaal je een vast maandlasten voor je auto. Het verschil zit ‘m voornamelijk in de maandlasten en het eigendom van de auto. De maandlasten bij huurkoop zijn namelijk exclusief verzekering, brandstof, onderhoud en wegenbelasting. De maandelijkse prijs van Private Lease is inclusief al deze bijproducten, behalve brandstof. Hierdoor liggen de maandlasten van lease hoger dan bij huurkoop.

Verschillen tussen Privé Plan en Private Lease


SEAT Privé Plan

 • Vaste maandlasten als afbetaling
 • Aan het eind: eigenaar van de auto

 • Maandlasten exclusief wegenbelasting, verzekering, onderhoud en brandstof
 • Je bent direct economisch eigenaar van de auto en aan het eind van de looptijd wordt je ook juridisch eigenaar
 • Relatief lage maandlasten

SEAT Private Lease

 • Vaste maandlasten om te kunnen rijden in de auto
 • Aan het eind: lever je de auto weer in en ben je dus geen eigenaar
 • Maandlasten inclusief wegenbelasting, verzekering en onderhoud (excl. brandstof)
 • Je bent nooit economisch of juridisch eigenaar van de auto

 • Relatief hoge maandlasten
 

Hoe werkt huurkoop met SEAT Privé Plan?

SEAT Privé Plan (huurkoop) maakt het mogelijk om als particulier je nieuwe SEAT of SEAT occasion gespreid over een zelf te bepalen periode te betalen. We leggen in vier eenvoudige stappen uit hoe deze vorm van financieren werkt:


Stap 1: Kies je SEAT

Welke SEAT past perfect bij jou? Kies uit één van de nieuwe SEAT-modellen en maak ‘m helemaal van jou door ‘m zelf samen te stellen. Of neem een kijkje bij de SEAT-occasions en vind de auto waar jij van droomt.

Stap 2: Bepaal de aanbetaling

De aanbetaling is het eenmalige bedrag dat je voorafgaand aan het huurkoopcontract in één keer betaalt. Hoe hoger je aanbetaling, hoe lager de uiteindelijke maandlasten.


Stap 3: Bepaal de slottermijn

De slottermijn is het bedrag dat je aan het eind van de looptijd in één keer betaalt. Een hogere slottermijn verlaagt je maandelijkse lasten.

Stap 4: Bepaal de looptijd van jouw Privé Plan

Kies de looptijd die het beste past bij jouw situatie. Hoe langer je looptijd, hoe lager je lasten per maand zijn. Houd er wel rekening mee dat een langere looptijd in totaal leidt tot hogere lening kosten.


 
Privé financieren

Voor- en nadelen van huurkoop met Privé Plan

De aanschaf van een nieuwe auto is een belangrijke stap. Kies daarom altijd een manier van aanschaf die het beste past bij jouw situatie. Net als elke andere wijzen van aankoop heeft Privé Plan (huurkoop) voor auto’s voor- en nadelen:


Voordelen huurkoop

 • De aankoop van je auto is beter te behappen door de spreiding van kosten
 • SEAT biedt aantrekkelijke voorwaarden en een laag en transparant tarief
 • Je kiest zelf het tarief en de duur van de huurkoop

Nadelen huurkoop

 • Extra kosten zoals onderhoud, verzekering en belasting zijn niet inbegrepen bij de vaste maandlasten van huurkoop
 • De waarde van je SEAT neemt tijdens de huurkoop af door het gebruik
 • Bij een langere duur van de huurkoop nemen de extra kosten van de lening toe

SEAT Privé Plan voor occasions

Huurkoop is niet alleen voor de nieuwste modellen van SEAT. Ook bij de aanschaf van een occasion kun je gebruikmaken van huurkoop om jouw droomauto door middel van afbetaling aan te schaffen. Benieuwd naar het occasionaanbod? Bekijk hier het occasionaanbod bij DasWelt.

Voorbeeld van SEAT Privé Plan


Rekenvoorbeeld

* Financiering wordt verstrekt door DFM N.V. handelend onder de naam SEAT Financial Services, gevestigd te Amersfoort en ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 31018376. SEAT Financial Services biedt financieringen aan voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder (AFM vergunningnummer 12045409). Privé Plan tarief op basis van 9,99% rente met een niet doorlopend krediet, aanbetaling van 13% en slottermijn van 40% o.b.v. de contante prijs auto. Debetrentevoet (vaste rente gedurende de looptijd) 9,99% Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Ibiza rekenvoorbeeld januari 2024 huurkoop