Operational Lease

Leasen zonder zorgen

Hoe werkt Operational Lease?

Full Operational lease is een zakelijke leasevorm waarbij je een vast bedrag per maand betaalt. Ideaal voor de ondernemer of ZZP’er. Deze leasevorm lijkt het meest op het huren van een auto. Je beschikt over een SEAT, zonder dat je de eigenaar wordt. Dat heeft als voordeel dat je geen reparatiekosten of waardeverlies hebt. Bij zakelijk operational leasen blijft de auto van de leasemaatschappij, die draagt dus ook alle risico’s. Bovendien zorgt de leasemaatschappij voor zaken als onderhoud en verzekering.

seat zakelijke mobiliteit shuttel kaart

De voordelen van operational lease

✓ Je loopt geen economisch risico, de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij.

✓ Gezond voor je bedrijfsbalans: geen invloed op je werkkapitaal, solvabiliteit of liquiditeit van je onderneming.

✓ Bij full operational lease zijn operationele kosten inbegrepen: reparaties, onderhoud, verzekering (allrisk), afschrijving, rente en houderschapsbelasting. Winterbanden en vervangend vervoer zijn optioneel.

seat zakelijk mobiliteit rittenregistratie

De zakelijke modellen van SEAT

Full Operational Lease in 3 stappen

Bij SEAT maken we Full Operational Lease makkelijk. Om een offerte te kunnen maken en jouw leasetarief te kunnen berekenen, hebben we alleen de volgende informatie nodig:

  1. Hoe ziet jouw ideale SEAT er uit?
  2. Hoeveel kilometers rij je per jaar?
  3. Voor welke termijn wil je het contract afsluiten?
We helpen je graag verder met vragen, een offerte op maat, of extra informatie over zakelijke Full Operational Lease.
 

Verschil tussen operational en financial lease

Het grote verschil tussen full Operational Lease en Financial Lease zit in eigenaarschap. Bij Operational Lease blijft de auto van de leasemaatschappij en betaal je een maandelijks bedrag voor het gebruik. Bij financial lease word je wél echt eigenaar van de auto, waardoor je bijvoorbeeld ook te maken krijgt met waardevermindering, onderhoud en onderhoud.

Liever kopen dan leasen?

In plaats van leasen kun je er als ondernemer ook voor kiezen om je zakelijke auto te kopen. Je kunt er dan voor kiezen om de SEAT privé of op de zaak te kopen.

seat zakelijk mobiliteit mobiliteitsbudget

Maandtermijn berekenen

Overweeg je om Full Operational Lease bij SEAT af te sluiten? Dan wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten van het kostenplaatje. Bij Full Operational Lease wordt het maandtermijn gebaseerd op een vooraf besproken kilometrage. Als je meer of minder kilometers rijdt dan van tevoren afgesproken, dan heb je de mogelijkheid om tussentijds het contract aanpassen.

Wil je jouw kostenplaatje berekenen? Dan kun je op een aantal standaard zaken letten:

  • Verzekering (WA + Volledig Casco en inzittendenverzekering)
  • Wegenbelasting
  • Onderhoud
  • Reparaties en banden
  • Gelijkwaardig vervangend vervoer bij onderhoud- en schadewerkzaamheden
  • Pechhulpverlening in binnen- en buitenland

Bijtelling berekenen

Precies weten hoeveel bijtelling je per maand gaat betalen? Bijtelling berekenen kan heel makkelijk het met onze handige bijtelling calculator. Vul de fiscale waarde van je favoriete SEAT in, het bijtellingspercentage, de schaal van jouw inkomen en jouw eigen bijdrage. Zo weet je binnen no-time wat de netto maandelijkse bijtelling zal zijn.

seat zakelijk mobiliteitsbudget

Heb je nog vragen? 

Heb je meer vragen rondom het zakelijk Operational Leasen van een SEAT? Wat je vraag ook is, de SEAT- dealer helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Vind je dichtstbijzijnde dealer