Bereken het maandbedrag van je autofinanciering

Benieuwd naar de maandelijkse kosten van een privé autofinanciering voor jouw SEAT? Bereken het in vier eenvoudige stappen met de onderstaande rekentool.


seat zakelijk financieel
De maandlasten van je autofinanciering berekenen

Bereken vrijblijvend hoeveel jij per maand betaalt voor je favoriete SEAT met een autolening. Vul het aankoopbedrag in, kies de gewenste looptijd en bepaal zelf de hoogte van je aanbetaling en slottermijn.


Alle SEAT modellen op een rijtje

Voordelen van SEAT Privé Plan


✓ Je bepaalt zelf de hoogte van het maandbedrag
✓ Je maandbedrag is lager door een slim slottermijn
✓ Na de looptijd is de SEAT 100% jouw eigendom
✓ Lagere maandlasten dan bij Private Lease

De SEAT Arona

Drie vragen beantwoord over een privé autofinanciering

Hoe hoog is het bedrag dat ik maximaal privé kan leasen?
Hoe hoog is het bedrag dat ik maximaal privé kan leasen?

De hoogte van het bedrag dat je privé kunt leasen bij een autofinanciering hangt af van een aantal factoren. Denk aan je netto inkomen, woonsituatie en -lasten en uitstaande rekeningen. Aan de hand van de BKR-registratie wordt bepaald of je maandlasten passen in een gezonde financiële situatie.

Zo werkt een BKR-registratie.

Hoe wordt het maandelijkse bedrag van een autolening berekend?
Hoe wordt het maandelijkse bedrag van een autolening berekend?

Het maandbedrag van jouw privé autofinanciering wordt berekend op basis van:

  • Het aankoopbedrag van je SEAT
  • De hoogte van je aanbetaling
  • De slottermijn
  • De looptijd van de financiering
  • De hoogte van de rente
De slottermijn is het openstaande bedrag dat je aan het einde van de looptijd in één keer aflost. Een hogere aanbetaling en slottermijn zorgen voor een lager maandbedrag.
Kan ik mijn SEAT ook zakelijk financieren met een autolening?
Kan ik mijn SEAT ook zakelijk financieren met een autolening?
Zeker, ook als zakelijk rijder kun je het aankoopbedrag van je SEAT spreiden. Je kunt kiezen uit Financial Lease (financiering) en Operational Lease (all-in maandbedrag). Benieuwd hoe dit werkt? Lees hier dan alles over een zakelijke financiering, of bereken gelijk het maandbedrag van een zakelijke financiering.

* Financiering wordt verstrekt door DFM N.V. handelend onder de naam SEAT Financial Services, gevestigd te Amersfoort en ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 31018376. SEAT Financial Services biedt financieringen aan voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder (AFM vergunningnummer 12045409). Privé Plan tarief op basis van 8,99% rente met een niet doorlopend krediet, aanbetaling van 13% en slottermijn van 40% o.b.v. de contante prijs auto. Debetrentevoet (vaste rente gedurende de looptijd) 8,99% Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Rekenvoorbeeld huurkoop