SEAT, Red Bull en Kjeld Nuis

gaan voor een snelheidsrecord

Kjeld Nuis snelste man ter wereld op de schaats

Kjeld Nuis mag zich vanaf nu de snelste mens op schaatsen noemen. In samenwerking met SEAT, Red Bull en de TU Eindhoven is het mogelijk gemaakt om een recordsnelheid neer te zetten van 93 km/u. Dankzij een windscherm ontwikkeld door de TU Eindhoven is ervoor gezorgd dat de luchtweerstand tijdens de recordpoging minimaal was. Hierdoor had Kjeld de optimale omstandigheden om maximale snelheid te behalen.


Optimale samenwerking

Om de snelheid te behalen zijn de deelnemende partijen afgereisd naar Lulea in Zweden, waar een 1500 meter lange, gladgetrokken ijsbaan klaar lag. Op deze ijsbaan werd het windscherm voortgetrokken door de 190 pk sterke SEAT Ateca met 4Drive vierwielaandrijving. De Ateca werd bestuurd door de Zweedse vrouwelijke coureur Mikaela Ahlin-kottulinsky, die voor SEAT uitkomt in het STCC (het Zweedse toerwagenkampioenschap).

Lees meer

De SEAT Ateca

De nieuwe SEAT Ateca is altijd een goede keuze. Of je nu op pad gaat in de stad, of toch een ruiger terrein opzoekt. Met een bagageruim van 510 liter, een ongeremd trekgewicht van 680 kilo en panoramisch zonnedak rijd je altijd op je meest comfortabel.

Lengte 4363 mm
Leeggewicht 1275 kilo
Bagageruimte 510 liter
Acceleratie van 0-100 8.6 seconde
Vanaf €27.700 (Private lease vanaf €439 p/m)

Ontdek de Ateca