Overstapservice

SEAT Receptionist 2

Huidige autoverzekering opzeggen

Je autoverzekering opzeggen is de laatste jaren een stuk makkelijker geworden. Je zit namelijk niet meer altijd vast aan een jaarcontract. Ook kan het veel geld besparen. De laatste jaren zijn de premies voor autoverzekeringen namelijk flink gedaald. Het vergelijken van autoverzekeringen is dus zeker een aanrader. Het opzeggen van een lopende autoverzekering kan een hele tour lijken. Wij helpen je graag verder, want met een beetje hulp is het zo geregeld.

Neem contact met ons op

Wanneer kun je je autoverzekering opzeggen?

Je kunt je verzekering niet alleen opzeggen op het moment dat je je auto verkoopt, maar ook op ieder ander moment van het jaar. Op de polis vind je de datum vanaf wanneer je kunt opzeggen. Dat kan één keer per jaar zijn, maar ook elke maand. Houd wel rekening met een opzegtermijn en de opbouw van schadevrije jaren.

Opzeggen bij verkoop auto
Je kunt de verzekering beëindigen vanaf het moment dat je jouw auto verkocht hebt. De meeste verzekeraars willen dan een bewijs hebben dat de auto niet meer op jouw naam staat, dat heet een vrijwaringsbewijs. Bij opzegging is het dan veelal noodzakelijk een kopie van het bewijs mee te sturen bij de opzeggingsbrief.

Opzeggen omdat je weg wilt
Als je gewoon graag weg wilt bij je huidige verzekeraar, bijvoorbeeld omdat je wilt overstappen, zit je niet altijd vast aan een jaarcontract. Loopt je verzekering nog geen jaar? Dan moet je wellicht het eerste jaar volmaken en rekening houden met de opzegtermijn van de verzekeraar. Die is meestal 2 maanden. In dat geval moet je dus 2 maanden voordat je het eerste jaar vol hebt gemaakt al opzeggen. Loopt je verzekering 1 jaar of langer? Dan mag je iedere dag je autoverzekering opzeggen. Je hebt dan een opzegtermijn van 1 maand. Dus als je vandaag opzegt, loopt de verzekering over 1 maand af.

Opzeggen om andere reden
Er zijn ook nog andere redenen om je verzekering te beëindigen. Bijvoorbeeld na diefstal of sloop van je auto. Of wanneer je verzekeraar de premie heeft verhoogd of de voorwaarden in je nadeel heeft gewijzigd. In als deze gevallen kun je op korte termijn de verzekering opzeggen.

Let op het risico van onverzekerd autorijden
Wacht met opzeggen van een bestaande autoverzekering totdat je een bevestiging hebt ontvangen van je nieuwe verzekering. Zo voorkom je het risico van onverzekerd rondrijden.