SEAT Navigatie updates

SEAT Service

Actuele kaarten

Het wegennet is constant in verandering, niet alleen hier in Nederland, maar ook in het buitenland zitten ze niet stil. Als jij deze vakantie ook hebt ervaren dat jouw navigatiesysteem even in de war was, dan is dat erg vervelend. Gelukkig kun je je systeem (laten) updaten met de laatst beschikbare wegenkaarten.

Updates

SEAT kent verschillende navigatiesystemen, systemen die alleen offline te updaten zijn (via aanschaf van een SD kaart, CD of DVD) en systemen die je online (tegen betaling) kunt updaten, waaronder het SEAT Portable System van de Mii.

Update SEAT Portable System 

Is je SEAT uitgerust met MapCare, dan kun je de eerste 3 jaar het navigatiesysteem zelf online (kostenloos) updaten. Mapcare is alleen bij de Arona, Ateca, Ibiza (v.a. 2017) en Leon modellen van toepassing, indien het een door SEAT Nederland geïmporteerde auto betreft en de auto de volgende meeruitvoeringscodes heeft: 7RE (Ibiza/Arona), PM4 of PM6. Zie tips, hoe je kunt zien of je SEAT dit heeft, of neem contact op met je dealer. Deze kan altijd aan de hand van het chassisnummer controleren of jouw SEAT voorzien is van MapCare.

Mapcare updates

Na 3 jaar is het zelf updaten niet meer mogelijk en zal er een nieuwe SD kaart aangeschaft moeten worden. Kijk daarvoor in de webshop. Tip: Maak altijd een backup van de SD kaart voordat je de nieuwe kaartdata er op zet, mocht MapCare verlopen zijn, kun je de oude kaartdata weer terugzetten zodat het systeem blijft werken. 

 

Waar vind ik het chassisnummer?

Het chassisnummer kun je vinden onder de voorruit van de auto en tevens in het kentekenbewijs. De meeruitvoeringscodes staan op de witte sticker in het serviceplan boekje en achterin de auto bij het reservewiel. Kun je het niet vinden, de dealer kan aan de hand van het chassisnummer van jouw auto nagaan of de auto MapCare heeft.

Om te kijken of er online een nieuwere kaartversie beschikbaar is kun je hier kijken.

Zit jouw update er niet tussen? Kijk dan in onze webshop voor diverse offline update mogelijkheden.
Problemen met installeren? Jouw SEAT dealer kan de navigatie update ook voor je uitvoeren. De consumentenadviesprijs bedraagt hiervoor € 25 (de kosten voor het kaartmateriaal zelf zijn hier niet bij inbegrepen).

SEAT

HET VOORDEEL VAN

SEAT SERVICE

VLOT > VAKKUNDIG > VERTROUWD

/ De hoogste kwaliteit
/ Transparant en betrouwbaar
/ SEAT-pechhulp
/ 4 jaar garantie op reparaties en onderdelen
/ Behoud van fabrieksgarantie

Meer informatie..

Hoe kunnen we je verder helpen?

Onderdelen & Accessoires

Dakdragers, wielensets, trekhaken en nog véél meer. Het is nu allemaal gemakkelijk te bestellen via de SEAT Webshop.

Een SEAT-werkplaats in de buurt

Vind een werkplaats
SEAT