SEAT Reparatiegarantie

4 Jaar Reparatiegarantie

Dat is nogal wat. Bij SEAT krijg je maar liefst 4 jaar reparatiegarantie op alle reparaties die door de officiële SEAT dealer aan de auto zijn verricht. Een beter bewijs voor het vertrouwen in de kwaliteit van onze producten én het vakmanschap van onze monteur bestaat niet. De 4 jaar reparatiegarantie is geldig op alle reparaties die vanaf 1 juni 2017 zijn uitgevoerd.

Kennis & Ervaring

De officiële SEAT dealer gebruikt originele onderdelen en heeft als geen ander de juiste kennis en ervaring in huis. De 4 jaar reparatiegarantie geldt op alle werkplaatsactiviteiten waar gebruik is gemaakt van originele onderdelen, met uitzondering van normale slijtage, invloeden van buitenaf en maximaal tot de geldende vervangingstermijnen. Dingen waar je van houdt gun je het beste onderhoud, zodat ze het langste meegaan. Zo is het ook met een SEAT.

Reparaties

Onder reparaties verstaan we de niet vooraf planbare werkplaatsactiviteiten. Deze zijn veelal afhankelijk van rijgedrag en externe omstandigheden. Voorbeelden van reparaties zijn bijvoorbeeld het vervangen van turbo's of aircopompen. Hiervoor geldt 4 jaar reparatiegarantie. Meer weten? Lees verder hieronder verder bij 'Uitzondering in detail'.

Onderhoud

Onderhoud bevat alle vooraf planbare activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Longlife onderhoudsservice, vervangen van bougies en vervangen van filters. Ook hier zit 4 jaar reparatiegarantie op, maar gemaximeerd tot de geldende (voorgeschreven) vervangingstermijn. Lees hieronder verder bij 'Uitzondering in detail'.

Services

LET OP! Services zijn diensten die plaats vinden op klantverzoek of van overheidswege. Zoals apk, bandenservice en checks zoals de zomer-, wintercheck en welkomstcheck. Deze vallen niet onder de 4 jaar reparatiegarantie.

Uitzondering in detail

Normale slijtage 
Slijtage aan rem- en koppelingsvoering, remblokken en -schijven, banden, ruitenwisserbladen, gloei- en halogeenlampen enz. valt niet onder garantie. Ook vroegtijdige slijtage van motor of delen daarvan, als gevolg van onderhoud dat niet volgens fabrieksvoorschrift is uitgevoerd, wordt niet onder garantie vergoed. Hetzelfde geldt bij voortijdige onderdelenslijtage die terug te voeren is op omstandigheden als hiervoor genoemd, alsmede abnormale rij- en bedieningsstijl.

Geldende vervangingstermijnen 
Met name bij onderhoudswerkzaamheden gelden altijd vervangings of herhalingsintervallen, afhankelijk van model en type. Voorbeeld: Stel voor de bougies van model X geldt een vervangingsinterval van 90.000 km of 2 jaar. Mocht na vervanging van deze bougies onverhoopt een productfout en/of montagefout optreden, dan geldt voor beide een volledige garantie. Deze is echter gemaximieerd op - in dit geval - 90.000 km of 2 jaar, welke het eerst bereikt wordt.

Invloeden van buitenaf 
Schade door invloeden van buitenaf valt niet onder de garantie. Hiervan is sprake bij beschadigingen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld klimatologische, chemische, thermische, mechanische of andere inwerking van buitenaf, zoals:

- Steenslag met daaruit voortvloeiende roestverschijnselen, glasbreuk, enz.
- Industrievervuiling
- Lak en carrosserieschades door zout, zand, storm, bloesem, boomhars, (vogel) uitwerpselen, enz.
- Glasbreuk bij gehard glas (zij- en achterruit)


Garantie op garantie 

Op eerdere werkzaamheden die onder garantie zijn uitgevoerd, geldt de normale garantietermijn op het oorspronkelijke voertuig. Of simpel gesteld: 4 jaar werkplaatsgarantie geldt alleen voor werkzaamheden die door de klant betaald zijn.

Services 
Vanzelfsprekend geldt er geen garantie op uitgevoerde services zoals bijv. APK of Seizoenscheck. M.a.w. een uitgevoerde check op een onderdeel of systeem, geeft geen enkel recht op garantie op het betreffende systeem.

Uitvoerende dealer 
SEAT 4 jaar reparatiegarantie wordt alleen verleend door de dealer die de betreffende werkzaamheid heeft uitgevoerd.

Alles op een rijtje

De voordelen van SEAT Service

✓ 4 jaar reparatiegarantie
✓ Standaard Pechhulp
✓ 100% originele SEAT onderdelen
✓ Gecertificeerde monteurs
✓ Altijd 15% voordeel op onderhoud als jouw SEAT 5+ jaar is*

SEAT Economy Service*

Gaat jouw SEAT al wat langer mee en wil je zeker zijn van nóg meer jaren rijplezier? Economy Service* geeft je 15% voordeel op onderhoud en geselecteerde reparatiepakketten zoals remmen, riemen, accu's en ruitenwissers als je SEAT 5 jaar of ouder is. Zo geniet je van alle voordelen en zekerheden van een officiële merkdealer, maar dan voor een voordelige prijs.

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Bekijk onze FAQ pagina met alle veelgestelde vragen rondom SEAT Service.

De SEAT Arona

*SEAT Economy Service is van toepassing op particulieren en bedrijven (SLA afspraken uitgezonderd) en biedt voor alle SEAT’s, van 5 jaar en ouder een voordeel van 15% op al het door de fabrikant voorgeschreven onderhoud en geselecteerde reparatiepakketten. Dit voordeel gaat 5 jaar na datum eerste toelating in (datum achter de B op de kentekencard). De volgende werkzaamheden vallen onder SEAT Economy Service: Longlife-, Groot- of Kleine onderhoudsservice, alle olie- en (aanvullende) inspectie services, vervangingen zoals olie-, lucht-, interieur- en brandstoffilters (diesel) en bougies (benzine) en vervanging van remmen, distributieriemen, multiriemen, waterpompen, ruitenwissers en accu's. Reparaties en vervanging van overige slijtagedelen vallen niet onder deze service. Airco Service heeft al aparte tariefstellingen voor oudere auto’s en valt daarmee ook buiten SEAT Economy Service. Alle prijzen en tarieven die hier worden genoemd, zijn adviesprijzen en geadviseerde tarieven. De dealer of servicepartner kan hier naar eigen inzicht van afwijken.