SEAT Bandenservice

Veilig rijden

Zeker zijn van een veilige rit, het hele jaar door? Kies dan voor de beste banden met de bandenservice van SEAT. Winterbanden, zomerbanden of All-season banden: elke soort heeft z'n eigen profiel, rubbersamenstelling en voordelen. We adviseren je graag over welke band je op dit moment het beste kunt gebruiken, en geven je tips om ze in topconditie te houden. Daarnaast kun je natuurlijk altijd zonder afspraak bij je SEAT dealer terecht voor het repareren van een lekke band. Dankzij onze experts ben je dan zo weer op weg.

Van zomer- naar winterbanden en andersom. Met de bandenservice bieden wij je de volgende opties:

  • Losse banden wisselen (excl. opslag)
  • Losse banden wisselen (incl. opslag en balanceren)
  • Complete bandenset wisselen (excl. opslag)
  • Complete bandenset wisselen (incl. opslag)
Plan een bandenwissel, vanaf € 49
Wielbeschermers

Welke banden heb ik nodig?

Zomerbanden

April tot oktober

Als het kwik boven de 7 graden stijgt, is het tijd voor zomerbanden. Deze banden zijn speciaal gemaakt om hoge temperaturen en natte weersomstandigheden te doorstaan. Als je in warme maanden op zomerbanden rijdt, verkort je je remweg, vergroot je de controle over het stuur en verminder je het slipgevaar bij nat weer.

 

Winterbanden

November tot maart

Sneeuw, regen en ijzel - je banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Door het speciale profiel en de flexibele rubbersamenstelling houden winterbanden zich zelfs in de meest barre weersomstandigheden goed staande. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, raden wij ze wel aan. Ze verbeteren de grip op de weg en houden de remweg zo kort mogelijk.All-season banden

Het hele jaar

Echt extreme weeromstandigheden kennen we in Nederland nauwelijks. Daarom zijn All-season banden in ons land ook een goede optie. Deze banden zijn door hun innovatieve profiel heel geschikt om het hele jaar door te gebruiken en leveren goede prestaties op zowel droge, natte als besneeuwde wegen. Om ook in Duitsland tijdens winterse omstandigheden met deze banden te mogen rijden, moeten ze wel voorzien zijn van M+S aanduiding en het sneeuwvloksymbool.

Wat kost een nieuwe band?

Een nieuwe band is letterlijk maatwerk. Voor elk type band en bandenmaat kunnen wij je meerdere zeer voordelige opties bieden. Wil je een offerte op maat? Neem dan eenvoudig contact met je dealer van jouw voorkeur op. Je vindt onze dealers hier.

Winterwielensets

Maak jouw winter compleet met een SEAT winterwielenset. Onze winterwielensets zijn inclusief velgen en daarom ook ideaal om jouw SEAT een nieuwe look te geven. Of je nou voor een nieuw design gaat of grotere wielen: in onze webshop is er voor ieder wat wils.

SEAT Economy Service*

Gaat jouw SEAT al wat langer mee en wil je zeker zijn van nóg meer jaren rijplezier? Economy Service* geeft je 15% voordeel op onderhoud en geselecteerde reparatiepakketten zoals remmen, riemen, accu's en ruitenwissers als je SEAT 5 jaar of ouder is. Zo geniet je van alle voordelen en zekerheden van een officiële merkdealer, maar dan voor een voordelige prijs.

Wat is de ideale bandenspanning voor mijn auto?

Rij je in een Ateca, Arona, Ibiza, Leon of een ander model van SEAT? Bekijk dan het instructieboekje van je auto om er achter te komen wat de juiste bandenspanning is voor jouw auto. Heb je het instructieboekje niet bij de hand, dan kun je het vaak ook terugvinden op een sticker aan de binnenkant van de deurpost of de tankdop.

Lachende vrouw voor de Ibiza

Het nieuwe EU-bandenlabel

De Europese Unie heeft sinds 2012 een 'energielabel' voor banden verplicht gesteld. Op het bandenlabel is te zien hoe goed de band presteert met betrekking tot onder andere brandstofefficiëntie, grip bij nat wegdek en extern afrolgeluid.

Vanaf 1 mei 2021 is het EU-bandenlabel vernieuwd en moet het bandenlabel ook bij nieuwe auto’s getoond worden. Op ieder bandenlabel staat een QR-code, die is gekoppeld aan een openbare Europese database met productinformatie over de specifieke band.
Bekijk de FAQ pagina voor meer informatie.


Top 5 bandentips

Tip 1. Controleer regelmatig de bandenspanning

Tip 1. Controleer regelmatig de bandenspanning

Om overbodige slijtage te voorkomen, grip te behouden en brandstof te besparen, is het belangrijk dat je banden de juiste bandenspanning hebben. Welke waarde dat voor jouw model is, staat in de handleiding van de auto en vaak aan de binnenkant van de tankklep of in de deurstijl van de bestuurderszijde. Controleer de bandenspanning altijd bij een koude band, en tel bij winterbanden 0,2 bar bovenop de aangegeven spanning. De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die je invult op het display.

Tip 2. Meet de profieldiepte

Tip 2. Meet de profieldiepte

Controleer tijdig de profieldiepte van je band. Als de diepte onder de 1,6 mm komt, wordt de band afgekeurd. We raden echter aan om banden met een profieldiepte van 2 mm of minder al te vervangen. Op dit punt is de kans op aquaplaning al heel aanwezig en kan je remweg, afhankelijk van de snelheid, tot wel 50 meter lang zijn. Vervang je banden dus op tijd.

Tip 3. Vervang beide banden op dezelfde as tegelijkertijd, ook wanneer slechts 1 band is afgesleten

Tip 3. Vervang beide banden op dezelfde as tegelijkertijd, ook wanneer slechts 1 band is afgesleten

Ongelijke banden verslechteren de grip op de weg. Door de auto te laten uitlijnen en beide banden tegelijkertijd te laten vervangen, zorg je ervoor dat je banden weer netjes gelijk staan.

Tip 4. Controleer van tijd tot tijd de band op beschadigingen

Tip 4. Controleer van tijd tot tijd de band op beschadigingen

Voorkom een klapband door je banden eens in de paar maanden te controleren op grote barsten of uitstulpingen.

Tip 5. Controleer regelmatig je reserveband

Tip 5. Controleer regelmatig je reserveband

Ook uit een ongebruikte reserveband kan lucht ontsnappen. Controleer daarom regelmatig de spanning van de reserveband. Heb je geen reserveband? Zorg er dan voor dat je een noodreparatieset aan boord hebt.

Meer weten over onze bandenservice?

Chat met ons of neem contact op met de klantenservice.
We zijn bereikbaar op 0800 - 235 7328 (ma t/m za 08:00-20:00).

*SEAT Economy Service is van toepassing op particulieren en bedrijven (SLA afspraken uitgezonderd) en biedt voor alle SEAT’s, van 5 jaar en ouder een voordeel van 15% op al het door de fabrikant voorgeschreven onderhoud en geselecteerde reparatiepakketten. Dit voordeel gaat 5 jaar na datum eerste toelating in (datum achter de B op de kentekencard). De volgende werkzaamheden vallen onder SEAT Economy Service: Longlife-, Groot- of Kleine onderhoudsservice, alle olie- en (aanvullende) inspectie services, vervangingen zoals olie-, lucht-, interieur- en brandstoffilters (diesel) en bougies (benzine) en vervanging van remmen, distributieriemen, multiriemen, waterpompen, ruitenwissers en accu's. Reparaties en vervanging van overige slijtagedelen vallen niet onder deze service. Airco Service heeft al aparte tariefstellingen voor oudere auto’s en valt daarmee ook buiten SEAT Economy Service. Alle prijzen en tarieven die hier worden genoemd, zijn adviesprijzen en geadviseerde tarieven. De dealer of servicepartner kan hier naar eigen inzicht van afwijken.